Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Προβληματισμός για το έργο των αντλιοστασίων – Σκέψεις για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού

603b2c6d-bf56-4add-872f-07fc4a7d11c1

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ δεν έλαβε σήμερα απόφαση επί των ενστάσεων κατά του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού για το έργο «Ανακατασκευή Αντλιοστασίου Ακαθάρτων Α4 και Αντλιοστασίων Ομβρίων», καθώς το θέμα αποσύρθηκε από τη σημερινή συνεδρίαση.

Το έργο, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, αφορά την κατασκευή αντλιοστασίου ακαθάρτων στις Αλυκές και αντλιοστασίου ομβρίων στο Πεδίον του Άρεως.

Την διακοπή του διαγωνισμού πρότεινε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρης Κουτσιφέλης, με την επισήμανση ότι έχουν διαφοροποιηθεί οι ανάγκες της περιοχής και απαιτείται να γίνουν πρόσθετες εργασίες προκειμένου το έργο να είναι ολοκληρωμένο. Πρότεινε, συγκεκριμένα, να γίνει νέα μελέτη προϋπολογισμού 140.000 ευρώ και ο διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί σε δυο μήνες.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι η συνύπαρξη των δυο αναδόχων, που θα δραστηριοποιούνται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, ίσως δημιουργήσει προβλήματα ως προς το ηλεκτρολογικό μέρος.

«Είναι άδικο αυτό για το μειοδότη του έργου και ενδεχομένως να κάνει προσφυγή» υποστήριξε η Βιολέτα Καντόλα και το μέρος της πήρε ο νομικός σύμβουλος της Επιχείρησης Αντώνης Ξηρός που σημείωσε ότι το θέμα έχει αντιμετωπιστεί πρόχειρα, αφήνοντας αιχμές εναντίον του κ. Κουτσιφέλη.

«Φανταστείτε τι θα γίνει αν προσφύγει νομικά ο μειοδότης του έργου και παγώσει ο διαγωνισμός για άλλο λόγο, εκτός του ρίσκου που υπάρχει στο ηλεκτρολογικό σκέλος» ανέφερε ο κ. Ξηρός.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισαν το θέμα να αποσυρθεί και να συζητηθεί εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου.  Στην επόμενη συνεδρίαση θα παρουσιαστεί επίσης η έκθεση που συνέταξε ο κ. Κουτσιφέλης, στην οποία καταγράφει τους προβληματισμούς του για τη συνύπαρξη των αναδόχων.

693ce8c8-ec93-4eab-8e21-2b203027c2b5

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το