Κόσμος

Κουρδική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

tourk-708_

Μία ένοπλη κουρδική οργάνωση που κάποτε συνδεόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τα «Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν», ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την έκρηξη σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο απολογισμός της έκρηξης στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, είναι μια γυναίκα νεκρή που εργαζόταν στην υπηρεσία καθαρισμού, ενώ τραυματίστηκε ακόμα μία.
Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση με όλμο την Τετάρτη στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, από την οποία προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε πέντε αεροσκάφη.

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε δηλώσει το βράδυ της Τετάρτης πως ακόμη ήταν πολύ νωρίς για να καταλήξουν οι αρχές σε κάποιο συμπέρασμα για τα αίτια της έκρηξης στο αεροδρόμιο αυτό.
Η οργάνωση έχει και στο παρελθόν αναλάβει την ευθύνη για ορισμένες επιθέσεις που έχουν γίνει εκτός της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται συνήθως το PKK, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.
Το 2012 είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση σε ένα λεωφορείο του τουρκικού στρατού από την οποία είχαν σκοτωθεί 2 στρατιώτες και είχαν τραυματιστεί 12 άνθρωποι σε μια παραλιακή πόλη.
Το Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν έχουν ανακοινώσει ότι οι σχέσεις του με το PKK έχουν διακοπεί. Και οι δύο οργανώσεις έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές από την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το