Τοπικά

«Διάσωση» τουρίστα που έπεσε σε χαράδρα από την ΕΜΑΚ Θεσσαλίας

5db3d0efe694d41004e7bd597ea54701_XL

Μέλος ομάδας τουριστών, που περπατούσαν σε ορειβατικό μονοπάτι στο Γιντίκι Συκουρίου, χωρίς να έχει ορειβατική εμπειρία, γλιστράει και πέφτοντας σε χαράδρα τραυματίζεται σοβαρά. Άλλο μέλος της ομάδας παίρνει την πρωτοβουλία να επιστρέψει για να φέρει βοήθεια, αλλά αποπροσανατολίζεται και χάνει επίσης την επαφή του με την ομάδα των τουριστών.

Ο επικεφαλής της ομάδας ενημερώνει τις υπηρεσίες για το συμβάν αναφέροντας ότι ο τραυματίας έχει τις αισθήσεις του και επικοινωνούν μαζί του μόνο φωνητικά καθώς δεν έχουν οπτική επαφή μαζί του. Ετσι καλείται η 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ορειβατική ομάδα της οποίας αναλαμβάνει δράση για τον εντοπισμό και διάσωση του τραυματία, όπως και για τον εντοπισμό του δευτέρου μέλους της ομάδας τουριστών, που χάθηκε στο δάσος.

Πρόκειται για το σενάριο της ετήσιας άσκησης «Ηρακλής 2015» που έγινε χθες το πρωί κάτω από πραγματικές συνθήκες, στο όρος Γιντίκι Συκουρίου, από την 8η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή πυροσβεστών του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, διασωστών του ΕΚΑΒ και της ΕΛ.ΑΣ..

Σκοπός της άσκησης, ήταν ο έλεγχος των δυνατοτήτων του προσωπικού της ορειβατικής ομάδας της 8ης ΕΜΑΚ και η ικανότητά της να προσαρμόζεται γρήγορα και με ασφάλεια σε οποιεσδήποτε συνθήκες προκύπτουν σε μια επιχείρηση αναζήτησης, έρευνας και διάσωσης.

Η άσκηση διεξήχθη με τον συντονισμό του διοικητή και υποδιοικητή της 8ης ΕΜΑΚ Κων. Ασαλουμίδη και Λ. Κίτσιου αντίστοιχα, παρουσία του διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Νίκ. Μιχαλάκη και του διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Δημ. Τσιόφα.

Πηγή www.eleftheria.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το