Ελλάδα

Ένταση στη Σύρο: Αριστεριστές φοιτητές εμπόδισαν την είσοδο Παυλόπουλου στο δημαρχείο (video)

siros-prokopis-708

Ένταση επικράτησε στο δημαρχείο της Σύρου όταν ομάδα αριστεριστών φοιτητών εμπόδισε την πρόσβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο δημαρχιακό μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουος επισκέφθηκε την πρωτεύουσα των Κυκλάδων προκειμένου να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Σύρυ- Ερμούπολης. Η τελετή θα γινόταν στο δημαρχείο του νησιού, ωστόσο, μετά το εν λόγω επεισόδιο με τους 30 φοιτητές που κατέλαβαν το δημαρχιακό μέγαρο φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν και εμποδίζοντας τελικά την πρόσβαση του κ. Παυλόπουλου, έγινε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη Σύρο, είχε στείλει μήνυμα στους εταίρους και την Τουρκία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, επισημαίνοντας ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να κάνει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία.

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Τιμούμε σήμερα και στην Σύρο, λάμπουσα ψηφίδα του απαράμιλλου μωσαϊκού του Αιγαίου και εμβληματικό κόσμημα του Πολιτισμού μας, την ιερή μνήμη του Αγίου Νικολάου. Του Αγίου που ιδίως για εμάς, τους Έλληνες, είναι ο σεπτός Προστάτης της θάλασσας και της ναυτοσύνης, στην οποίαν τόσα οφείλει αλλά και από την οποίαν πολλά πάντα προσδοκά η Ιστορία μας και η Οικονομία μας. Ας μου επιτραπεί όμως, υπό την τρέχουσα συγκυρία, αυτήν την γιορτινή μέρα να επισημάνω μόνον τούτο: Εύχομαι, μ’ αφετηρία την φετινή γιορτή του Αγίου Νικολάου, να συνειδητοποιήσουν όλοι, ιδίως δε οι Εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η γειτονική Τουρκία, ότι οφείλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε την προσφυγική τραγωδία υπό όρους Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης και να συμβάλουμε ενεργώς προκειμένου να τεθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα στην Συρία. Έτσι ώστε το Αιγαίο να γίνει ξανά η θάλασσα του φωτός και της ειρηνικής συνύπαρξης».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το