Κόσμος

Άνοιξε η διαδικτυακή δημοπρασία των προσωπικών αντικειμένων της Θάτσερ

FILE - This is a 1980 file photo showing  British Prime Minister Margaret Thatcher. Thatcher's former spokesman, Tim Bell, said Thatcher died of a stroke Monday morning, April 8, 2013. She was 87. (AP Photo/Gerald Penny, File)

«Άνοιξε» η διαδικτυακή δημοπρασία για τα προσωπικά αντικείμενα της Μάργκαρετ Θάτσερ, της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας που πριν από δύο μόλις ημέρες ψηφίστηκε η γυναίκα με την μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία 200 χρόνια.

Η δημοπράτηση αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από 691.000 ευρώ για τα δύο παιδιά της Θάτσερ αλλά έχει διχάσει τη βρετανική κοινή γνώμη, καθώς ιστορικά κειμήλια θα διασπαρθούν σε κάθε γωνιά της γης.

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph τονίζει σε σημερινό δημοσίευμά της, ότι ανάμεσα στα αντικείμενα που θα βγουν στο… σφυρί είναι και τρεις από τις αγαπημένες και πιο αναγνωρίσιμες τσάντες της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Βρετανίας. Το πιο ακριβό κομμάτι της δημοπρασίας, όμως, είναι ένα κολιέ με ζαφείρια και ρουμπίνια που σύμφωνα με τον οίκο Christies θα πωληθεί για 5.500 έως 8.200 ευρώ.

Η διαδικτυακή δημοπρασία των 200 πρώτων αντικειμένων θα κλείσει στις 16 Δεκεμβρίου. Στις 15 Δεκεμβρίου θα ανοίξει δεύτερη δημοπρασία με άλλα 150 αντικείμενα της «Σιδηράς Κυρίας».
Η γυναίκα με την μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία 200 χρόνια

Πριν από μερικές ημέρες, η Μάργκαρετ Θάτσερ κατέκτησε τον τίτλο της γυναίκας με την μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία 200 χρόνια, παραγκωνίζοντας τη Μαρί Κιουρί, τη Βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και την αμερικανίδα Ρόζα Παρκς.

Δημοσκόπηση της Opinium έδειξε ότι το 28% των 2.000 ερωτηθέντων πιστεύει πως το έργο της «Σιδηράς Κυρίας» όσο κρατούσε τα «ηνία» της Βρετανίας είναι σημαντικότερο από όλα όσα προσέφεραν οι υπόλοιπες γυναίκες που έζησαν τα τελευταία 200 χρόνια.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το