Κόσμος

Tρόμος στην Ευρώπη – Κυκλοφορεί στρατός στους δρόμους στις Βρυξέλλες (photos)

stra78 (1)

Οι πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι έχουν προκαλέσει τρόμο σε όλη την Ευρώπη και μία εβδομάδα μετά, οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε συναγερμό.

Από νωρίς το πρωί σε όλους τους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσα υπάρχει στρατός και έχει κλείσει το μετρό και όλα τα εμπορικά κέντρα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για επίθεση ανάλογη με αυτή στο Παρίσι.

Παντού υπάρχουν στρατιώτες με όπλα, φορτηγά του στρατού και σε κάθε γωνιά δρόμων υπάρχουν επανδρωμένοι άνδρες αστυνομίας-στρατού.

Μάλιστα, ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι πραγματοποιούνται πια έλεγχοι σπίτι – σπίτι και πόρτα – πόρτα στο προάστιο Μολενμπίκ και πρέπει να ρωτούν κάθε οικία πόσοι και ποιοι μένουν μέσα.

Αναφορικά με τον καταζητούμενο τρομοκράτη τζιχαντιστή Αμντεσλάμ Σαλάχ ένας δικηγόρος υπόπτου υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται να κυκλοφορεί στο Βέλγιο με ζώνη αυτοκτονίας.

Η βελγική υπηρεσία ασφαλείας ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για τις Βρυξέλλες στο 4, το βράδυ της Παρασκευής μετά από νέα αξιολόγηση, ενώ για την υπόλοιπη χώρα, το επίπεδο 3 παραμένει σε ισχύ.

imagehandler.ashx_28

terror_belgian-sol_3506619b_0

Βέλγος πρωθυπουργός: Συναγερμός με βάση ακριβείς πληροφορίες

Η απόφαση για την αύξηση του συναγερμού τρομοκρατικής απειλής στις Βρυξέλλες ελήφθη με βάση ακριβείς πληροφορίες για τον κίνδυνο επίθεσης παρόμοια με εκείνες του Παρισιού, εξήγησε ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την αύξηση του επιπέδου συναγερμού- που ανήλθε πλέον στο επίπεδο 4- σε όλη την περιοχή των Βρυξελλών, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπως και το Βιλβόρντε, μια κοινότητα στη Φλάνδρα όπου πολλοί νέοι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.

Οι πιθανοί στόχοι είναι σύμφωνα με τον Σαρλ Μισέλ «οι εμπορικοί δρόμοι, οι συγκεντρώσεις, οι πολυσύχναστοι χώροι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» προσέθεσε ο ίδιος, μετά το τέλος μιας σύσκεψης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Ο Σαρλ Μισέλ κάλεσε όμως τον κόσμο να μην ενδώσει στον πανικό και να παραμείνει ήρεμος. «Εχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», διαβεβαίωσε.

stratos_belgio_neo_f_0

terror-lille_secur_3506581b_0

terror-belgium-met_3506566b_0

Υπουργός Εσωτερικών: Σοβαρή η κατάσταση

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας είχε παραδεχθεί πως η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά υπό έλεγχο. Πάντως, σύμφωνα με το Associated Press, η ζωή φαίνεται να συνεχίζεται κανονικά, με τη συνήθη κίνηση στους δρόμους, στους οποίους όμως υπάρχει ισχυρή παρουσία ένοπλων αστυνομικών και στρατιωτικών, που κάνουν περιπολίες.

metro_vryxelles_neo_tro_fss_0

cuvkql4wuaaa4hk.jpglarge_0

cuvl3tcwoaal0d1.jpglarge_0

brux

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το