Τοπικά

Πρόστιμα από Δευτέρα στην Ελεγχόμενη Στάθμευση “Θ”

DSC04073

Αρχίζει από μεθαύριο Δευτέρα 23 Νοεμβρίου η επίδοση κλήσεων από τη Δημοτική Αστυνομία, στους οδηγούς των ΙΧ που θα σταθμεύουν στα σημεία του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) και δεν θα έχουν προμηθευτεί την αντίστοιχη κάρτα στάθμευσης από τα περίπτερα. Να αναφερθεί ότι το ύψος του προστίμου ανέρχεται στα 20 ευρώ και στην περίπτωση που πληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος 10 ημερών μειώνεται στο μισό.

Οι οδηγοί των ΙΧ θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τις κάρτες από τα περίπτερα και όλα τα σημεία πώλησης.

Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός θα ξύνει στην επιφάνεια της κάρτας τα κατάλληλα στοιχεία που θα δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος). Η κάρτα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να είναι ορατό από τους αρμόδιους δημοτικούς αστυνόμους.

Αλλαγές στα φανάρια του κόμβου Γ. Δήμου-Μεταμορφώσεως

 Την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα ρύθμισης της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Μεταμορφώσεως με Γιάννη Δήμου.

Η εφαρμογή αυτή αποτελεί συνέχεια της αλλαγής των προγραμμάτων φωτεινών σηματοδοτών που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο το Τμήμα Φωτεινής Σηματοδότησης της Τεχνικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών. Είναι η τέταρτη παρέμβαση σε κόμβο. Από τις αρχές Οκτωβρίου λειτουργούν ήδη με νέα ρύθμιση οι κόμβοι: Πολυμέρη – Αθανασάκη, Γ. Δήμου – Βλαχάβα, Λεωφόρος Ειρήνης – Δημοκρατίας. Στόχος η αύξηση του χρόνου της πράσινης ένδειξης στις κύριες κινήσεις για την αποφυγή καθυστερήσεων και η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών.

Με τη νέα αυτή ρύθμιση θα τεθούν σε λειτουργία τα μπουτόν επενέργειας που ήδη υπάρχουν στους στύλους φωτεινής σηματοδότησης και είναι ανενεργοί. Συγκεκριμένα οι πεζοί θα διασχίζουν τη διάβαση επενεργώντας μέσω των μπουτόν. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ασφαλέστερη κίνηση των πεζών στις διαβάσεις, ενώ αυξάνεται επίσης ο χρόνος διέλευσης των οχημάτων τις ώρες που η κίνηση των πεζών είναι μειωμένη.

Πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου προγράμματος η υπηρεσία θα ενημερώσει τους διευθυντές και τους σχολικούς τροχονόμους των σχολικών συγκροτημάτων που βρίσκονται στην περιοχή.

 Συνεδριάζει το Δ.Σ. Βόλου

Το θέμα της έγκρισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Βόλου και των Νομικών Προσώπων θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου (6 μ.μ.). Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση θα υποβληθεί προς έγκριση το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου για το έτος 2016. Μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνονται:

Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 718/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, λήψη απόφασης για τη δημιουργία Κέντρων Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας) και ένταξη αυτών στο Δίκτυο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, λήψη απόφασης για τη χορήγηση άδειας παραγωγού λαϊκών αγορών, λήψη απόφασης έγκρισης του 2ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικού χαρακτήρα) του έργου “Τεχνικά έργα και εργασίες βελτίωσης στα Περιφερειακά Κοιμητήρια”, λήψη απόφασης για την ανταλλαγή οικογενειακού τάφου.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου (1 μ.μ.) θα συνεδριάσει και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου με θέματα τη λήψη απόφασης για την κατάρτιση του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του Δήμου Βόλου και των Νομικών Προσώπων και τη λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση δικαιολογητικών των δαπανών που πληρώθηκαν από την πάγια προκαταβολή και λήψη διάθεσης πιστώσεων προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 του υπαλλήλου Τσιαραντωνάκη Σπυρίδωνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το