Τοπικά

Από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Βόλο

xorio1

Από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου 2016 θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις για την εορταστική περίοδο στο Βόλο.

Κατά την εορταστική περίοδο θα φωτιστεί το εμπορικό κέντρο του Βόλου, θα λειτουργήσει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Αϊ – Βασίλη και το Παγοδρόμιο στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και η  Χριστουγεννιάτικη Αγορά – Σοκολατούπολη στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Επίσης εκδηλώσεις θα υπάρχουν στον κεντρικό ιστό και στις δημοτικές  κοινότητες του Βόλο.

Εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καταστηματαρχών συμμετείχαν σε σειρά συσκέψεων συμφώνησαν σε κοινές δράσεις και με δικές τους δαπάνες συμμετέχουν με κοινό στολισμό ανά κατάστημα.

Η λειτουργία του Χωριού του Άι – Βασίλη και της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς – Σοκολατούπολης, θα προσφέρουν στους κατοίκους της πόλης ψυχαγωγία, η είσοδος στο Χωριό είναι δωρεάν. Η αισθητική του Χωριού του Αϊ – Βασίλη αναβαθμίστηκε σημαντικά για τη φετινή περίοδο.

Επίσης στο γιορτινό περιβάλλον μουσική, θέατρο, χορός, κινηματογράφος, εικαστικά, θα διανθίσουν την εορταστική περίοδο. Βασικά σημεία της διοργάνωσης του φετινού κύκλου εκδηλώσεων αποτελούν:

Η συμμετοχή τριών σχημάτων του εξωτερικού (παράσταση χοροθεάτρου, πρωτότυπη μουσική συναυλία, παράσταση χορού στον πάγο.

Η συμμετοχή φιλοξενούμενων σχημάτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με στόχο όχι μόνο την εξωστρέφεια.

Οι ποικίλες δράσεις για παιδιά που εκτείνονται σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, καθώς ο μαγικός κόσμος των Χριστουγέννων είναι αφιερωμένος στην παιδική ηλικία. Οι μικροί Βολιώτες θα ψυχαγωγηθούν με Κινηματογράφο, Θέατρο, Μουσική, Πλανητάριο,, Εργαστήρια και λοιπές εκπαιδευτικές δράσεις, με αποκορύφωμα την αφιερωμένη στα παιδιά γιορτή που θα πραγματοποιηθεί παραμονή Χριστουγέννων στην Πλατεία Αγίου Νικολάου και θα χαρακτηριστεί από τη συμμετοχή Ζογκλέρ, Ξυλοπόδαρων, Ακροβατικών στον αέρα και από άλλες εκπλήξεις που θα εντυπωσιάσουν. Θα έχει όμως παράλληλα προηγηθεί η δράση «Παιχνίδια Αγάπης», μία προσπάθεια συλλογής δώρων για κάθε παιδί της πόλης, όπου παιδιά θα προσφέρουν αγάπη σε λιγότερο προνομιούχα παιδιά και θα νιώσουν την αξία της προσφοράς.

Το Μουσείο της Πόλης συμμετέχει ενεργά στον κύκλο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με ποικιλία δράσεων : παράσταση Συμμετοχικού Θεάτρου, χριστουγεννιάτικη συναυλία, πρωτότυπο εργαστήριο στολισμού, φιλοξενία Χορωδίας της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Αθήνας.

Περισσότερα από 15 τοπικά μουσικά συγκροτήματα και ομάδες θα «μοιραστούν» τις δύο σκηνές που θα στηθούν μόνιμα στις πλατείες Αγίου Νικολάου και Πανεπιστημίου και θα παρουσιάζουν καθημερινά τη δουλειά τους στο κοινό.

Σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του Βόλου, προσφέρεται το θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής και η υλικοτεχνική του υποδομή προκειμένου να ανεβάσουν παραστάσεις και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Πρόκειται για ομάδες που έχουν «δοκιμαστεί» και είναι ιδιαίτερα αγαπητές στο βολιώτικο κοινό και η σταθερή παρουσία τους στην θεατρική ζωή της πόλης εγγυάται ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Οι γιορτές στην παραλία του Βόλου:

Πρόκειται για την τελετή φωταγώγησης της πόλης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 7.00 το βράδυ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιμελούνται το Δημοτικό Ωδείο και η Φιλαρμονική Ορχήστρα και θα συμμετάσχουν καλεσμένοι «έκπληξη» του καλλιτεχνικού χώρου. Η τελετή θα μεταδοθεί δορυφορικά προκειμένου τα πλάνα του στολισμένου Βόλου να «ταξιδέψουν» σε όλη τη χώρα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς επίσης, η παραλία του Βόλου θα φιλοξενήσει τη γιορτή για την υποδοχή του νέου έτους, μία γιορτή με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και μεγάλη δόση διασκέδασης που θα  χαρίσουν στο κοινό αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, με έναν ουρανό φωτισμένο από πολύχρωμα βεγγαλικά.

Επίσης θα φωτιστεί και η Αργώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το