Τοπικά

180 κενές θέσεις στο «Αχιλλοπούλειο» – Πάνω από 55 εργάζονται ως εποχικοί με συμβάσεις

Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στο προσωπικό που αγγίζει ακόμη και τις 180 θέσεις ζήτησε ο Σύλλογος Εργαζομένων από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ενώ την ίδια στιγμή επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη περικοπή του επιδόματος για την ανθυγιεινή εργασία.

Η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε χθες στάση εργασίας για τα νοσοκομεία της Αττικής και 24ωρη απεργία για τα περιφερειακά νοσοκομεία, προκειμένου να μπορούν οι εργαζόμενοι από την επαρχία να μεταβούν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Στο Νοσοκομείο Βόλου δεν έκανε κανένας απεργία, καθώς, όπως εξήγησε και ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μηνδρινός, οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν να χάνουν μεροκάματα μετά τη μείωση μισθών που έγινε τα τελευταία χρόνια.

Αναφορικά με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας είπε πως οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι η κυβέρνηση είτε θα το καταργήσει είτε θα το περιορίσει σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων. Γι’ αυτό τον λόγο έγινε και η κινητοποίηση στην Αθήνα, προκειμένου να μην προχωρήσει κάποιο σχέδιο αφαίμαξης του επιδόματος που θα εξαθλιώσει οικονομικά ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους.
Σημειώνεται πως το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας κυμαίνεται μεταξύ 70-150 ευρώ ως μικτές αποδοχές τον μήνα και ανάλογα με την κατηγορία του εργαζόμενου, αν δηλαδή είναι τεχνικός ή νοσηλευτής ή κάτι άλλο.
Πάντως το υπουργείο Υγείας έχει ήδη συστήσει επιτροπή για να επανεξετάσει το θέμα του συγκεκριμένου επιδόματος. Οι εργαζόμενοι του Βόλου ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας να εντάξει το επίδομα στον κανονικό μισθό.

Οι κενές θέσεις
Ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τον τοπικό σύλλογο εργαζομένων, είναι οι κενές οργανικές θέσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Μηνδρινός «οι κενές θέσεις ανέρχονται ακόμη και στις 180 οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 45 θέσεις βοηθητικό προσωπικό, 61 θέσεις βοηθών νοσηλευτών, 82 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «ζητήσαμε από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατά την επίσκεψή του στον Βόλο την πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων. Το «Αχιλλοπούλειο» είναι ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά, έχει 400 κλίνες και είναι υποστελεχωμένο και γηρασμένο ως προς τους εργαζόμενούς του. Χρειάζεται άμεσα μόνιμες προσλήψεις, γιατί οι βάρδιες και η φροντίδα στους ασθενείς παρέχεται μέσα από τον ηρωισμό των εργαζομένων».

Βέβαια αντί για μόνιμες προσλήψεις το νοσοκομείο Βόλου έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 55 άτομα που εργάζονται στο πλαίσιο της εποχιακής μερικής απασχόλησης. Ειδικότερα στο Νοσοκομείο απασχολούνται 37 άτομα μέσω σύμβαση του ΟΑΕΔ, δεκατέσσερα άτομα ως επικουρικό προσωπικό και πέντε με ατομικές συμβάσεις.
Επίσης ο κ. Μηνδρινός ανέφερε πως πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και στους τομείς της φύλαξης, της καθαριότητας όπου οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το