Τοπικά

150 φωτιές στην Ανάβρα μέσα στη δεκαετία 

Τουλάχιστον δεκαπέντε είναι οι μικρές και μεγάλες φωτιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στην ευρύτερη περιοχή της Ανάβρας. Από τον κανόνα δεν ξέφυγε και η φετινή χρονιά όπου πριν δεκαπέντε περίπου ημέρες εκδηλώθηκε ακόμη μια φωτιά με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη για την κατάσβεσή της.

Ωστόσο το ζήτημα είχε και συνέχεια. Τα συνεχή περιστατικά κινητοποίησαν κεντρικές υπηρεσίες της Αθήνας, το ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής Βόλου και την προϊσταμένη αρχή της μονάδας της Πυροσβεστικής στον Αλμυρό που προχώρησαν σε ενημερωτικές, αλλά και άλλου είδους ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα επιδόθηκαν κλήσεις μάρτυρα σε κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής της Ανάβρας που μετέβησαν στον ανακριτικό γραφείο του Βόλου και έδωσαν εξηγήσεις – διευκρινίσεις. Οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν, ωστόσο από την πυροσβεστική εστάλη το μήνυμα ότι άλλα περίεργα περιστατικά εκδηλώσεων φωτιών, δεν θα μείνουν πλέον μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά ενδέχεται να τα αναλάβουν αρμόδια κλιμάκια της κεντρικής υπηρεσίας από την Αθήνα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από αρμόδια πηγή, «τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ανάβρα έχουν εκδηλωθεί συνολικά 150 μικρές και μεγάλες φωτιές. Τέτοια παρόμοια κατάσταση δύσκολα συναντιέται σε άλλη περιοχή του νομού. Στην τελευταία μεγάλη φωτιά πριν δεκαπέντε ημέρες, εντοπίστηκαν και άλλες τουλάχιστον δέκα μικρές εστίες από φωτιές που κινούν διάφορες υπόνοιες. Όπως επίσης το γεγονός ότι οι φωτιές εκδηλώνονται σε δύσβατα σημεία που χρειάζεται να πάει πεζοπόρο τμήμα, ενώ απαιτείται και η συνδρομή από αέρος. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως συνήθως οι φωτιές δεν απειλούν μαντριά ή το ζωικό κεφάλαιο. Γι’ αυτό προχωρήσαμε στην ενέργεια της επίδοσης κλήσεων μάρτυρα σε κτηνοτρόφους για να δώσουν εξηγήσεις για το φαινόμενο των τόσο πολλών φωτιών στην περιοχή. Πάντως όσοι κτηνοτρόφοι έλαβαν τις κλήσεις, ήρθαν όλοι τους στο ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής στον Βόλο, έδωσαν διευκρινίσεις και αποχώρησαν».

Πάντως για την τελευταία φωτιά στην Ανάβρα η έρευνα που διεξήχθη δείχνει μάλλον εμπρησμό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Πυροσβεστική.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το