Τοπικά

Άνοιξε ο δρόμος για τη μελέτη του Περιφερειακού από Αγριά εως Μαλάκι

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας την επικαιροποίηση της μελέτης  του Περιφερειακού  από τον κόμβο της Αγριάς μέχρι το Μαλάκι, με την “είσοδο” του νέου χρόνου.  Η μελέτη θα δημοπρατηθεί με 1 εκατομμύριο ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας και θα περιλαμβάνει και τα αντιπλημμυρικά έργα της Αγριάς. Το έργο είναι μήκους 6,7 χιλιομέτρων και θα προβλέπει μιάμιση λωρίδα κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση, αλλά και παράπλευρους δρόμους.  Ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για μια σπουδαία εξέλιξη που θα δρομολογήσει την ανάπτυξη του έργου μέχρι την Κορώπη και  ευχαρίστησε τον υπουργό κ. Καραμανλή,  τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Χρήστο Τριαντόπουλο καθώς  και τις τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Το έργο που θα δημοπρατηθεί είναι μήκους 6,7 χιλιομέτρων και θα προβλέπει μιάμιση λωρίδα κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση, αλλά και παράπλευρους δρόμους. Ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για μια σπουδαία εξέλιξη που θα δρομολογήσει την ανάπτυξη του έργου μέχρι την Κορώπη και ευχαρίστησε τον υπουργό κ. Καραμανλή, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Χρήστο Τριαντόπουλο καθώς και τις τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Τα αντιπλημμυρικά της Αγριάς θα είναι μήκους 3,5χιλιομέτρων.
Ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση ενός έργου που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και 10 χρόνια.
Η μελέτη θα προκηρυχθεί άμεσα και αφορά την επικαιροποίηση της ήδη υφιστάμενης από το υπουργείο χάραξης της περιφερειακής οδού του Βόλου μέχρι το Μαλάκι.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας εξέτασαν την υπάρχουσα μελέτη και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για να ωριμάσει και να οδηγηθούμε σε δημοπράτηση έργου, χρειάζονται επικαιροποιήσεις.
Ειδικότερα, η επικαιροποιημένη μελέτη θα περιλαμβάνει:
Ένταξη στο κτηματολόγιο έκτασης μήκους 3 χιλιομέτρων στην Αγριά, αλλά και επικαιροποίηση του κτηματολογίου για έκταση μήκους 6,3 χιλιομέτρων μέχρι το Μαλάκι.
Τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης οδοποιίας στο εθνικό δίκτυο από την Αγριά, σε μήκος 3 χιλιομέτρων.
Μελέτη τριών τεχνικών έργων για τα ποτάμια που υπάρχουν στην περιοχή και δύο ανισόπεδων διαβάσεων.
Μελέτη υδραυλική (αποχέτευσης και αποστράγγισης) αλλά και ταυτόχρονα, αντιπλημμυρικής προστασίας της Αγριάς, η οποία θα γίνει με την κατασκευή μιας τάφρου πάνω από το δρόμο, μήκους 3 χιλιομέτρων.
Πρόβλεψη για τέσσερις ισόπεδες τρισκελικές διαβάσεις (κόμβοι) και για έναν τετρασκελή κόμβο.
Το νέο τμήμα της περιφερειακής οδού του Βόλου θα διαθέτει μιάμιση λωρίδα πλάτος η κάθε κατεύθυνση. Προβλέπεται ακόμη, η κατασκευή παράπλευρου δρόμου με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στους κατοίκους. “Δεν θέλουμε να ανησυχεί κανένας διότι θα ληφθεί κάθε πρόνοια ώστε να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Αγοραστός, ο οποίος σημείωσε ότι
η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το Υπουργείο, διεκδικώντας πλέον, και την αρμοδιότητα κατασκευής του έργου, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλλει θετικά στο περιβάλλον και θα βοηθήσει στην απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.
«Κολλημένη» είναι η μελέτη στο τμήμα του περιφερειακού από τη Μπουρμπουλήθρα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο στη Λαρίσης, Το Υπουργείο δεν έχει ολοκληρώσει την επικαιροποίηση της μελέτης. «Εμείς πάντως πιέζουμε να ολοκληρωθεί και αναμένουμε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων», κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το