Photo Gallery, Τοπικά

Όλοι αντίθετοι στο κλείσιμο του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας

Η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ N. Ιωνίας

Την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για λουκέτο σε περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ, μεταξύ των οποίων και το υποκατάστημα Ν. Ιωνίας, εξέφρασαν χθες το μεσημέρι μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας.

Η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ N. Ιωνίας «που εντάσσεται στο Καλλικρατικής έμπνευσης σχέδιο να κλείσουν τα περιφερειακά υποκαταστήματα, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 με την απόφαση να κλείσουν τα παραρτήματα Αγριάς, Βελεστίνου, Ζαγοράς και Ν. Αγχιάλου και συνεχίζεται τώρα με τα παραρτήματα N. Ιωνίας, Αλμυρού, Σκιάθου και Σκοπέλου».

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, πρόθεση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις ήδη ανεπαρκείς παρεχόμενες υπηρεσίες και θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένων της περιοχής μας. Όπως άλλωστε επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η εξέλιξη αυτή θα ταλαιπωρήσει τους ασφαλισμένους, εφόσον ήδη με το ελλιπές προσωπικό της Ν. Ιωνίας η εξυπηρέτησή τους ήταν δύσκολη. Θα οδηγήσει σε υπολειτουργία το κεντρικό κατάστημα του Βόλου, που θα είναι υπεύθυνο για όλο το Νομό, σε εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων, αλλά και σε απολύσεις και μετατάξεις, όπως έγινε στον ΟΣΕ, στον ΟΕΚ-ΟΕΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση και επισημαίνει ότι η αιτιολόγηση της κυβέρνησης και της διοίκησης ότι οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις εξυπηρετούν μείωση της σπατάλης και εξορθολογισμό των δαπανών είναι προσχηματική, για να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι δημόσιες κοινωνικές δαπάνες, που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ πίσω από τις λαϊκές ανάγκες.

Το ΚΚΕ αντιτίθεται και στο νέο νομοσχέδιο για την υγεία, που προβλέπει περικοπή των κρατικών δαπανών για τις φαρμακευτικές δαπάνες, κατάργηση πέντε ψυχιατρικών νοσοκομείων στο όνομα της αποασυλοποίησης, παραπέμποντας ουσιαστικά τον ασθενή στα υποκατάστατα υπηρεσιών των διαφόρων ΜΚΟ και της «φιλανθρωπίας», κατάργηση των πενιχρών επιδομάτων των πολυτέκνων, βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια. Ακόμη καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «αναγνωρίζει νομικά» την έννοια του άστεγου, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να τους εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, με δωρεάν στέγαση, ρουχισμό, σίτιση, φάρμακα, υπηρεσίες υγείας, απελευθερώνει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, επεκτείνει το καθεστώς των «επικουρικών» εργαζομένων σε όλους τους κλάδους στα δημόσια νοσοκομεία και καθιερώνει τη μετακίνηση των εργαζομένων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, για να καλύπτει τα κενά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Δήλωση συμπαράστασης από το Σωματείο COCA-COLA 3E

Το σωματείο εργαζομένων στην COCA COLA 3E στο Βόλο καταδικάζει την απόφαση της κεντρικής διεύθυνσης του ΙΚΑ, της κυβέρνησης και της τρόικας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Ν. Ιωνία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, για τους πολίτες της Ν. Ιωνίας το κλείσιμο του υποκαταστήματος σημαίνει τριπλάσιες ουρές στις συντάξεις, τις παροχές, στα ερωτήματα και τα αιτήματα των ασφαλισμένων και μεγαλύτερη καθυστέρηση στις συναλλαγές. «Συμπαραστεκόμαστε αλληλέγγυα στους υπαλλήλους συναδέλφους του ΙΚΑ και δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε τα αντικοινωνικά σχέδιά τους, να ανατρέψουμε τις στρατηγικές τους για την εξαφάνιση και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Αγωνιζόμαστε για μια δημόσια διοίκηση για το λαό στο πλευρό του λαού», τονίζει το Σωματείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το