Photo Gallery, Τοπικά

Ωσεί παρών πλέον ο αντιπεριφερειάρχης

 

 

Δεν υπάρχει πλέον καμία επαφή… μεταξύ των δύο αντρών όπως καταμαρτυρά και ο φωτογραφικός φακός

 

 

 

Σύσκεψη χθες παρουσία του Κ. Αγοραστού και με το Δ. Αλεξόπουλο απλώς να παραβρίσκεται

 

 

 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σκοπεύει να διαμορφώσει και δικό του γραφείο στο Βόλο

 

 

 

Κάθε μέρα που περνά, οι σχέσεις χειροτερεύουν μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δημήτρη Αλεξόπουλου και δεν αποκλείεται τίποτα όσον αφορά την τύχη του δεύτερου, ακόμη και την αποπομπή του από την παράταξη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ Κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

 

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα χθες το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής ενότητας που πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, όπου δεν υπήρξε ούτε ένας τυπικός χαιρετισμός μεταξύ τους. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σκοπεύει να διαμορφώσει και δικό του γραφείο, αφού πλέον πυκνώνει τις επισκέψεις του στο Βόλο, ασκώντας ουσιαστικά αυτός τη διοίκηση στη Μαγνησία.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έφθασε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας χθες στη 1 το μεσημέρι και αφού προηγουμένως αιφνιδιαστικά πήγε στη Διεύθυνση Μεταφορών για να ελέγξει τον τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών. Ο κ. Αγοραστός δεν πήγε καθόλου στο γραφείο του κ. Αλεξόπουλου, αλλά κατευθείαν στον τρίτο όροφο στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου λίγο αργότερα ξεκίνησε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας με θέμα «την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών».

Οι συμμετέχοντες υπηρεσιακοί παράγοντες στη σύσκεψη είδαν τον περιφερειάρχη να κάθεται μόνος του σε έδρανο της αίθουσας και να προεδρεύει και τον αντιπεριφερειάρχη και χωρίς να του δίνεται ο λόγος από τον κ. Αγοραστό, να βρίσκεται και αυτός μόνος του στη θέση όπου παλιότερα κάθονταν το προεδρείο του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον αντιπεριφερειάρχη τόνισε ότι «παραμένει σταθερή η απόφασή μας και δεν αλλάζει», δίνοντας το στίγμα των σχέσεών του αυτή την περίοδο με τον κ. Αλεξόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγοραστός έχει ζητήσει την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας για τη γνωστή υπόθεση της κατάθεσης του τελευταίου της αγωγής κατά του Δήμου Βόλου, ενώ και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, ο κ. Αλεξόπουλος δεν πήρε μέρος στη συνεδρίαση της πλειοψηφίας, ενώ και η εισήγηση για ζήτημα που κατατέθηκε για έγκριση στο Σώμα έγινε από τον περιφερειάρχη.

Ο κ. Αγοραστός χθες έκανε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι «σκοπεύει να διαμορφώσει και δικό του γραφείο στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας» αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο όσον αφορά την τύχη του κ. Αλεξόπουλου.

Η σύσκεψη

Ο κ. Αγοραστός απευθυνόμενος προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας τόνισε ότι «πέρασε ένα δύσκολο εξάμηνο προσαρμογής στο νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, με λίγο προσωπικό αφού μειώθηκε σημαντικά από τις μετατάξεις και συνταξιοδοτήσεις, τη μείωση των κονδυλίων όσον αφορά τις μετακινήσεις του προσωπικού» και πρόσθεσε: «Σίγουρα όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, όμως εκείνο που πρέπει να κυριαρχήσει είναι ο σεβασμός και η εξυπηρέτηση προς τον πολίτη». Ο κ. Αγοραστός επισήμανε την ανάγκη ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν πάρει τις κάρτες τους τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σε αυτό το σημείο ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας κ. Ζαρίφης ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι οι κάρτες δεν έχουν έρθει από το υπουργείο αφού δεν έχουν τυπωθεί». Με δεδομένο ότι οι κάρτες των ΑμεΑ λήγουν στις 5 Αυγούστου ο κ. Ζαρίφης είπε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στο χρόνο παράδοσής τους.

Επίσης ένα άλλο ζήτημα που επισήμανε ο κ. Αγοραστός στους υπηρεσιακούς παράγοντες είναι ότι «πρέπει να υπάρχει ορθολογική κατανομή των αδειών, ώστε πάντα να υπάρχει στην υπηρεσία άτομο που να μπορεί να υπογράψει και να μπορούν έτσι να εξυπηρετούνται οι πολίτες». Ακόμη ο περιφερειάρχης ζήτησε να πληρωθούν για το έργο της μεταφοράς που τους οφείλεται τις αμέσως προσεχείς ημέρες οι ταξιτζήδες και για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Από υπηρεσιακούς παράγοντες επισημάνθηκε στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι «υπάρχει πρόβλημα με την αγορά αναλώσιμων υλικών, υπάλληλοι από μόνοι τους αγοράζουν χαρτί για να βγάλουν φωτοτυπίες, άλλοι πληρώνουν για τη μεταφορά δειγμάτων προς ανάλυση, το δίκτυο σύζευξης έχει καθυστέρηση στον τομέα του Πρωτόκολλου, δεν υπάρχει προσωπικό για ελέγχους στην αγορά, λόγω μεταφοράς υπηρεσιών στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, τμήματα του αρχείου έχει χαθεί».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι στις 30 Ιουνίου έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί ώστε η Πολεοδομία και η Πρόνοια να μεταφερθούν σε χώρους του Δήμου Βόλου, στον οποίο πλέον ανήκουν με το νόμο του Καλλικράτη και χρειάζεται να τηρηθούν οι συμφωνίες και να υπάρξει συνεννόηση με το Δήμαρχο κ. Σκοτινιώτη, ώστε να απελευθερωθούν οι χώροι και να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το