Photo Gallery, Τοπικά

Τσαγκαράδα: Φρικτός θάνατος 42χρονου

Ο άτυχος Γιώργος Γιατρίνης

 

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Τσαγκαράδας από το φοβερό δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 χθες το πρωί στον οικισμό των Αγίων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας, με ένα νεκρό και ένα σοβαρά τραυματία. Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τις εργασίες επισκευής του πατρικού σπιτιού του τραγικού θύματος, ενός 42χρονου, ο οποίος διέμενε στη Νέα Ιωνία, του Γιώργου Γιατρίνη.

Ο άντρας είχε πάρει την άδειά του και τις τελευταίες ημέρες ασχολούταν με την επισκευή του πατρικού του σπιτιού, στην Τσαγκαράδα. Χθες το πρωί όμως βρήκε τραγικό θάνατο, όταν καταπλακώθηκε από μηχάνημα έργων, στην προσπάθειά του να διευκολύνει την πρόσβαση του μικρού αγροτικού φορτηγού, που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά στο υπό επισκευή σπίτι του και το οποίο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης.

Ο άτυχος άντρας πολτοποιήθηκε στην κυριολεξία από το μηχάνημα. Το δυστύχημα μπορεί να χαρακτηριστεί περίεργο. Το υπό επισκευή σπίτι του άτυχου Γιώργου Γιατρίνη βρίσκεται στην αρχή του οικισμού των Αγίων Ταξιαρχών – του πρώτου οικισμού στην είσοδο της Τσαγκαράδας – σε ανηφορικό δρόμο και με δύσκολη πρόσβαση.

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες και τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, χθες το πρωί αγροτικό φορτηγό μετέφερε οικοδομικά υλικά για την επισκευή του σπιτιού. Την ώρα εκείνη το αυτοκίνητο, με οδηγό το 43χρονο ιδιοκτήτη της μάντρας οικοδομικών υλικών από την Τσαγκαράδα, φαίνεται πως υπέστη βλάβη. Μία από τις ρόδες του έπεσε σε γκρεμό και το όχημα ακινητοποιήθηκε. Για την ανάσυρσή του από το σημείο αυτό, επιχειρήθηκε ρυμούλκησή του και δέθηκε με το μηχάνημα έργων -τύπου Bobcat. Την ώρα που επιχειρούταν η ρυμούλκηση, το ένα όχημα φαίνεται να παρέσυρε το άλλο και σε συνδυασμό με τη μεγάλη κατηφορική κλίση του εδάφους, τα δύο οχήματα άρχισαν να κατηφορίζουν ανεξέλεγκτα. Κατά την προσπάθεια ρυμούλκησης του χαλασμένου φορτηγού, τα δύο οχήματα βγήκαν από το δρόμο και έπεσαν σε γκρεμό βάθους τεσσάρων περίπου μέτρων. Ο 42χρονος Γιώργος Γιατρίνης βρήκε φρικτό θάνατο, ενώ τραυματίστηκε – αρκετά σοβαρά – και ο ιδιοκτήτης της μάντρας των οικοδομικών υλικών, Αργύρης Παναγιώτου.

Τα δύο οχήματα βρέθηκαν από τον αγροτικό δρόμο στην εθνική οδό. Ο 40χρονος βρέθηκε νεκρός εκτός του οχήματος.

Μόλις έγινε αντιληπτό το φοβερό αυτό δυστύχημα, κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν σε βοήθεια. Η εικόνα του νεκρού άντρα σοκάρισε όσους πήγαν στο σημείο.

Τόσο η σορός του άτυχου άντρα, όσο και ο τραυματίας μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου με ασθενοφόρα από το ΕΚΑΒ Βόλου, αφού το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς (που ειδοποιήθηκε και είναι σε μικρότερη χιλιομετρικά απόσταση) δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το περιστατικό, επειδή έπρεπε να μεταφέρει άλλον ασθενή. Γι’ αυτό και υπήρξε αρκετά μεγάλη καθυστέρηση στη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο.

Ο άτυχος Γιώργος Γιατρίνης εργαζόταν εδώ και χρόνια στο εργοστάσιο λιπασμάτων του Βελεστίνου. Ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά. Διέμενε μόνιμα στη Νέα Ιωνία.

Τις τελευταίες ημέρες είχε πάρει άδεια από την εργασία του και είχε μεταβεί στην Τσαγκαράδα για να επισκευάσει το πατρικό του σπίτι. Όπως έγινε γνωστό, από την Τσαγκαράδα καταγόταν η μητέρα του. Όλες αυτές τις ημέρες κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν τον άτυχο άντρα να προσπαθεί να συντονίσει τις εργασίες επισκευής του σπιτιού του. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το τραγικό παιχνίδι που του είχε επιφυλάξει η μοίρα. Χαρακτηριστική η αναφορά κατοίκου της περιοχής, ότι λίγη ώρα πριν το δυστύχημα, ο 42χρονος είχε πάει να αγοράσει τσιγάρα, στο χρονικό διάστημα αναμονής του φορτηγού που θα του μετέφερε τα οικοδομικά υλικά.

Τραγική στιγμή, ελάχιστα λεπτά μετά το φοβερό δυστύχημα έφτασε στο σημείο από το Βόλο ο ηλικιωμένος πατέρας του 42χρονου θύματος, για να δει από κοντά τις εργασίες επισκευής του σπιτιού. Δυστυχώς αντίκρισε νεκρό το γιο του…

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Μηλεών, οι οποίοι διερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Συγγενείς και φίλοι του άτυχου Γιώργου Γιατρίνη είναι συγκλονισμένοι από το φρικτό του θάνατο. Μιλούν για έναν ακέραιο χαρακτήρα, ένα συνεπέστατο υπάλληλο και έναν άνθρωπο φιλότιμο και εργατικό. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5 μ.μ. στο ναό του Αγ. Δημητρίου Βόλου.

Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο στο δρόμο Βόλου-Φαρσάλων

Δύο γυναίκες, ηλικίας 73 και 68 ετών, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το απόγευμα – λίγο μετά τις 6.30 – στο δρόμο Βόλου-Φαρσάλων, κοντά στο Ελευθεροχώρι. Στο ίδιο τροχαίο τραυματίστηκε μία 38χρονη και το ηλικίας πέντε ετών κοριτσάκι της.

Τόσο οι άτυχες ηλικιωμένες, όσο και η 38χρονη με το παιδί της επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και κινούνταν με κατεύθυνση προς τα Φάρσαλα. Το αυτοκίνητο οδηγούσε η 38χρονη. Κοντά στο Ελευθεροχώρι, η γυναίκα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, που εξετράπη της πορείας του και στη συνέχεια προσέκρουσε με σφοδρότητα σε δέντρο. Νεκρές ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου οι δύο ηλικιωμένες (η μία καθόταν στο πίσω κάθισμα) και τραυματισμένη η οδηγός και η πεντάχρονη κόρη της.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των μονάδων του ΕΚΑΒ τόσο από το Βόλο, όσο και τη Λάρισα. Η 38χρονη και η κόρη της μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου. Το κοριτσάκι φέρεται να είναι σοβαρότερα τραυματισμένο. Οι γυναίκες επέστρεφαν στα Φάρσαλα μετά από μπάνιο, που έκαναν στη θάλασσα, σε περιοχή της Μαγνησίας.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων.

Τούλα Κεκάτου 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το