Αθλητισμός

Τραγική η Νίκη με… ασορτί διαιτησία

ΝΙΚΗ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Κάκιστη εμφάνιση πραγματοποίησε η Νίκη στην Κατερίνη χάνοντας με 2-1 από τον Πιερικό. «Ασορτί» με την απόδοση της βολιώτικης ομάδας και η διαιτησία του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος απέβαλε χωρίς λόγο τον Ισαάκ Χοβέ στο 38’, ενώ με τις υποδείξεις τόσο του ίδιου όσο και των βοηθών άνοιξε ο δρόμος προς τη νίκη για τους γηπεδούχους. Καρτσαμπάς (49’) και Αθανασίου (77’) ήταν οι σκόρερ των νικητών, ενώ για τους ηττημένους απλά μείωσε ο Τζιώρας στο 92’.

Τραγική ήταν η Νίκη στην Κατερίνη και μοιραία γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Πιερικό. Οι «κυανόλευκοι» σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολόγησαν τη βαθμολογική τους θέση παρουσιάζοντας κακό πρόσωπο. Ωστόσο απέναντί τους είχαν και μια εχθρική διαιτησία, με πολλά «περίεργα» σφυρίγματα εις βάρος της, που αποτέλεσε τροχοπέδη στο να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η χθεσινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο, καθώς τόσο πριν όσο και κατά διαστήματα την ώρα του παιχνιδιού έπεφτε βροχή. Πάντως αυτό δεν εμπόδισε 100 και πλέον οπαδούς της Νίκης -παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας- να δώσουν το «παρών» στις εξέδρες του σταδίου Κατερίνης, αλλά σίγουρα πικράθηκαν τόσο από το φτωχό θέαμα που παρακολούθησαν, όσο και από τα διαιτητικά «καμώματα».

 

Πώς έπαιξαν

οι δύο ομάδες

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας δεν αποχωρίστηκε το γνώριμο 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μ. Αποστολίδης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ζουλιώτη, Ρεπετσά, Γκότοβο και Παπαδόπουλο. Στη μεσαία γραμμή Ακασού και Σεϊμάν αγωνίστηκαν στον άξονα, Ισαάκ και Ανιέτε επιχειρούσαν από τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Γέσιτς να οργανώνει το παιχνίδι και τον Τζιώρα «αιχμή του δόρατος».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο παρόμοια διάταξη προτίμησε ο Νίκος Θεοδοσιάδης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Παπατολίκας, ενώ στα μετόπισθεν έπαιξαν οι Αθανασίου (δεξιά), Νικολίτσης (αριστερά), Καρτσαμπάς και Ντόικιτς (σέντερ μπακ). Στο χώρο του κέντρου αμυντικοί χαφ ήταν οι Κ. Αποστολίδης και Ίτσιος, στα άκρα βρέθηκαν οι Καθάριος (δεξιά) και Ελευθεριάδης (αριστερά), με τον Γ. Ιορδανίδη να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Μανίκα που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

 

Αποβολή με

το «έτσι θέλω»

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο με τους δύο «μονομάχους» να έχουν από δύο καλές στιγμές έκαστος. Για λογαριασμό της Νίκης μόλις στο 2ο λεπτό ο Γέσιτς έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Τζιώρας δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Επίσης στο 11’ σουτ του Σεϊμάν δεν βρήκε στόχο.

Από την άλλη πλευρά ο Αποστολίδης εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα άουτ στο 9’, ενώ παρόμοια κατάληξη είχε σουτ του ίδιου παίκτη στο 12’.

Στο 19’ ο Τζιώρας βγήκε μόνος με τον Παπατολίκα αλλά η κ. Τσαγγάρη τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων, καθώς ο σέντερ φορ της Νίκης φαινόταν να καλύπτεται.

Μετά το 20’ ο Πιερικός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 21’ σκόραρε, αλλά δεν πανηγύρισε. Ο Ιορδανίδης βρέθηκε στην «καρδιά» της περιοχής αλλά σταμάτησε την μπάλα με το χέρι. Έτσι το γκολ το οποίο σημείωσε στην εξέλιξη της φάσης ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ. Επίσης δύο σουτ από Μανίκα (24’) και Ίτσιο (25’) έφυγαν πάνω από τα γκολπόστ.

Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 28’ ο Ζουλιώτης πραγματοποίησε σέντρα για τον Τζιώρα, αλλά ο Παπατολίκας με έγκαιρη έξοδο απομάκρυνε με γροθιές. Το βολιώτικο συγκρότημα «άγγιξε» το 0-1 στο 33’. Ο Σεϊμάν έστρωσε για τον Ανιέτε που έπιασε απευθείας το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Κι ενώ η Νίκη έδειχνε να συνέρχεται ήρθε ο κ. Παπαδόπουλος να αλλάξει τις ισορροπίες με το «έτσι θέλω». Ήταν το 38’ όταν ο Ισαάκ πιέστηκε από δύο παίκτες του Πιερικού και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή.

Ο Θεσσαλονικιός ρέφερι σφύριξε και όλοι νόμιζαν πως καταλόγισε πέναλτι, καθώς ο Ισπανός φάνηκε να ανατρέπεται από τους αντιπάλους. Κι όμως προς γενική έκπληξη ο κ. Παπαδόπουλος «είδε» ότι ο Ισπανός έκανε «θέατρο» και τον τιμώρησε με κίτρινη.

Αυτή ήταν η δεύτερη κάρτα για τον Ισαάκ, με συνέπεια να αποβληθεί προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. Μια πραγματικά αξιοπερίεργη απόφαση, καθώς και η πρώτη κίτρινη ήταν «τραβηγμένη από τα μαλλιά», αφού υποδείχθηκε μόλις στο 9ο λεπτό επειδή υπήρχε… διχογνωμία για την απόσταση στο τείχος.

 

Κακή αντίδραση

από τη Νίκη

Παίζοντας με δέκα ποδοσφαιριστές το έργο της Νίκης έγινε πολύ δύσκολο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο θα ακολουθούσαν κι άλλα «περίεργα». Ήταν το 49’ όταν η β’ βοηθός κ. Τσαγγάρη, που είχε πολλές λανθασμένες υποδείξεις υπέρ του Πιερικού, «ανακάλυψε» φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι Βολιώτες.

Μετά τις διαμαρτυρίες το φάουλ εκτελέστηκε από τον Γ. Ιορδανίδη, με τους αμυνόμενους να αποκρούουν. Ωστόσο ο κ. Παπαδόπουλος διέταξε… επανάληψη δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους για μια καλύτερη εκτέλεση, όπερ και εγένετο. Ο Γ. Ιορδανίδης έστρωσε για τον Ελευθεριάδη, που πραγματοποίησε σέντρα-σουτ και από κοντά ο Καρτσαμπάς άνοιξε το σκορ (1-0).

Η Νίκη θέλησε να απαντήσει στο 54’, αλλά το φάουλ του Γέσιτς κόντραρε σε σώμα αμυνομένου και κατέληξε κόρνερ. Αυτή ήταν και η μοναδική φάση άξια λόγου μέχρι τις καθυστερήσεις. Οι «κυανόλευκοι» είχαν κακή αντίδραση και με πολλά νεύρα στο παιχνίδι τους δεν απείλησαν καθόλου τον Παπατολίκα.

Έτσι η βολιώτικη ομάδα όχι μόνο δεν πλησίασε στο γκολ, αλλά λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο σε δύο περιπτώσεις. Πρώτα στο 70’ όταν βολέ του Κ. Αποστολίδη σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έπειτα στο 73’ όταν ο Μανίκας παρενέβη σε σουτ του Ιορδανίδη αλλάζοντας την πορεία της μπάλας και στέλνοντάς την μόλις άουτ.

Οι «κυανόλευκοι» παρουσίαζαν σημάδια αποσύνθεσης και δεν γλίτωσαν το δεύτερο τέρμα. Ήταν το 77ο λεπτό όταν ο Αποστολίδης σημάδεψε πάλι το αριστερό δοκάρι, αλλά αυτή τη φορά ο Αθανασίου κέρδισε το «ριμπάουντ» γράφοντας το 2-0.

Εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι με τους «κυανόλευκους» απλά να μειώνουν στο 92’. Ο Γέσιτς «έβγαλε» τη σέντρα και ο Τζιώρας με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο υπόλοιπος χρόνος της τετράλεπτης καθυστέρησης που κράτησε ο κ. Παπαδόπουλος αναλώθηκε σε διαπληκτισμούς μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Μάλιστα η ένταση συνεχίστηκε και μετά το τέλος του αγώνα και τα πνεύματα ηρέμησαν αρκετά λεπτά αργότερα…

 

Π. ΤζαναβάραςQ «Η Νίκη αξίζει περισσότερο σεβασμό»

Σαφείς αιχμές εναντίον του διαιτητή Παπαδόπουλου άφησε ο Παναγιώτης Τζαναβάρας μετά το τέλος του αγώνα της Νίκης στην Κατερίνη. Υπερήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο τεχνικός του Πιερικού Νίκος Θεοδοσιάδης.

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας αναφέρθηκε στα δικαιολογημένα παράπονα που έχει η Νίκη από τον κ. Παπαδόπουλο. Ωστόσο παραδέχθηκε πως και η εικόνα της ομάδας του ήταν κακή.

«Νομίζω ότι δύο ήταν τα καθοριστικά σημεία στο παιχνίδι. Η αποβολή του Ισαάκ και το γρήγορο γκολ από τη στημένη φάση που δεχθήκαμε μετά από αυτή. Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να παίζει κανείς από τα πρώτο ημίχρονο με δέκα παίκτες. Είπαμε να κρατήσουμε το μηδέν τουλάχιστον στην άμυνα, αλλά δεχτήκαμε νωρίς το πρώτο γκολ που μας άλλαξε τα σχέδια. Έτσι ανοιχτήκαμε, με αποτέλεσμα να δεχθούμε  πολλές κόντρα επιθέσεις και στη συνέχεια ήρθε το 2-0 που τελείωσε το παιχνίδι. Αν δεν γινόταν η αποβολή τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στο δεύτερο ημίχρονο. Το ποδόσφαιρο έχει απρόβλεπτες καταστάσεις. Δεν το διαχειριστήκαμε καλά και ήμασταν άτυχοι σε κάποιες φάσεις. Αργοπορήσαμε σε πολλές φάσεις και σε πάσες και σε σουτ. Αυτό με προβλημάτισε πάρα πολύ και είναι ένα θέμα που πρέπει να το συζητήσουμε και να το βελτιώσουμε.

Η διαφορά μας από την Κασσιόπη είναι ξανά στους τέσσερις βαθμούς. Είναι πολύ νωρίς. Είμαστε σε δύσκολη φάση μετά από την ισοπαλία με τον Εθνικό Γαζώρου και τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ήττα. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Υπάρχουν όλα μέσα στο ποδόσφαιρο, συνεχίζουμε και πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίζουμε» δήλωσε ο 49χρονος τεχνικός και στη συνέχεια στάθηκε στη διαιτησία:

«Λυπάμαι πολύ που στεναχωρήσαμε τον κόσμο μας, αλλά στο ποδόσφαιρο όπως είπα υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες. Δεν είναι δουλειά μου να μιλάω για αυτό, αλλά η ομάδα αξίζει να έχει περισσότερο σεβασμό από τους διαιτητές. Θεωρώ ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι εξαιρετικός διαιτητής, αλλά στο πρώτο ημίχρονο είδαμε πολλά πράγματα. Και οι διαιτητές όμως άνθρωποι είναι και κάνουν λάθη».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο προπονητής του Πιερικού, Νίκος Θεοδοσιάδης δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του αφιερώνοντας την επιτυχία στον τραυματία Κρουσταλέλλη. «Ξέραμε ότι είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα που έχει τους καλύτερους παίκτες στην κατηγορία. Αντιπαρατάξαμε μία πολύ σωστή αγωνιστική συμπεριφορά. Ξέραμε ότι η Νίκη Βόλου αν έχει χώρους για να τους εκμεταλλευτεί θα δημιουργήσει προβλήματα. Τα παιδιά πίεσαν, έκλεψαν μπάλες, έτρεξαν και η νίκη ανήκει δικαιωματικά μόνο σε αυτούς. Είμαι υπερήφανος για αυτά τα παιδιά, γιατί είναι άψογοι επαγγελματίες και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αφιερώνουμε τη νίκη στον ποδοσφαιριστή μας, Τρύφωνα Κρουσταλέλη που έχει ένα σοβαρό τραυματισμό» είπε ο κ. Θεοδοσιάδης και συμπλήρωσε:

«Ο Πιερικός είναι μεγάλη ομάδα και μέσα από τα προβλήματα πιστεύω θα βγει κάτι καλό. Συγχαρητήρια στον κόσμο που ήρθε για ακόμα μία φορά και μας στήριξε. Αυτή η ομάδα έχει «μέταλλο», έχει αξία, το έλεγα από τις πρώτες αγωνιστικές. Πιστεύω ότι η Νίκη θα είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το