Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Τετ-α-τετ φοιτητών και επιχειρήσεων

Για τρίτη χρονιά η «Ημέρα Σταδιοδρομίας» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Για τρίτη χρονιά η «Ημέρα Σταδιοδρομίας» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

Ιδιαίτερα παραγωγική αποδείχθηκε η συνάντηση που είχαν χθες φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με εταιρείες στο πλαίσιο της «Ημέρας Σταδιοδρομίας», καθώς κάποιες επιχειρήσεις ζήτησαν ήδη βιογραφικά αποφοίτων, αφού αναζητούν προσωπικό, ενώ άλλες ήταν θετικές για να δεχτούν φοιτητές στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και διεξήχθη στο αίθριο του Τμήματος Χωροταξίας στο Πεδίον Άρεως.

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιήθηκε η «Ημέρα Σταδιοδρομίας». Φέτος συμμετείχαν συνολικά δεκατρείς επιχειρήσεις από διάφορους τομείς. Οι εκπρόσωποί τους συζήτησαν με τους φοιτητές και τους απόφοιτους παρουσιάζοντάς τους τις τάσεις στην αγορά εργασίας, αλλά και ποια προσόντα χρειάζονται να έχουν οι υποψήφιοι για κατάληψη κάποιας θέσης στο προσωπικό. Παράλληλα ζήτησαν βιογραφικά των αποφοίτων, ενώ τόνισαν και τις συνθήκες πρακτικής άσκησης.

Οι φοιτητές βρήκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τα όσα συζήτησαν με τους εκπρόσωπους των εταιρειών και τόνισαν τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων.

Ο Τάσος Γιομπλιάκης από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Μηχανολόγων σημείωσε πως ήταν μια χρήσιμη εκδήλωση, «αφού είδαμε πως όντως υπάρχουν εταιρείες οι οποίες αναζητούν να προσλάβουν προσωπικό. Έτσι, αν ενδιαφέρεσαι, σίγουρα μπορείς να βρεις κάτι».

Ο ίδιος σημείωσε πως «πολλές εταιρείες ενδιαφέρονται για γνώσεις οικονομικών και μάρκετινγκ, ωστόσο δεν λείπει και το ενδιαφέρον και για τους μηχανικούς σε εταιρείες που προσπαθούν να πουλήσουν προς το εξωτερικό. Το θετικό είναι πως έχουν δημιουργηθεί αρκετές εταιρείες που οι πελάτες τους βρίσκονται στο εξωτερικό, επομένως το προσωπικό εργάζεται στην Ελλάδα».

Πάντως ο φοιτητής δεν αποκλείει να μεταβεί στο εξωτερικό για εργασία. «Έχω δώσει στον εαυτό μου διορία ένα χρόνο για να βρω δουλειά στην Ελλάδα. Διαφορετικά θα φύγω για το εξωτερικό».

Από την πλευρά του ο μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Βασίλης Μόδας σημείωσε πως «στην εκδήλωση ανταλλάξαμε εμπειρίες με τους εκπρόσωπους διαφόρων εταιρειών. Ήταν μια ωραία κίνηση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, γιατί ήρθαμε σε μια επαφή με ανθρώπους που μπορούν να σε διαφωτίσουν για την κατάσταση στην αγορά εργασίας και φάνηκε πόσο χρήσιμος μπορείς να γίνεις».

Υπογράμμισε δε πως, μολονότι, ακόμη το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα δεν αλλάζει, θέλει να είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Η εξωτερική συνεργάτης της ΔΑΣΤΑ Παρησία Κράβαρη τόνισε πως οι φοιτητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και πέρασαν από όλα τα σταντ των εταιρειών για να ενημερωθούν από τους εκπρόσωπούς τους. Μπορούσαν να αφήσουν κάποια βιογραφικά, όσοι τα είχαν μαζί τους, ενώ άλλοι πληροφορήθηκαν για την πρακτική άσκηση. Στόχος της «Ημέρας Σταδιοδρομίας» ήταν να έρθει σε επαφή το Πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας και να φέρει σε επαφή τους φοιτητές και τους απόφοιτους με τις εταιρείες. Γιατί οι φοιτητές πρέπει να μπουν σε ένα κλίμα εξωστρέφειας και να γνωρίσουν ποιες είναι οι ανάγκες της αγοράς εργασίας, τι απαιτούν οι επιχειρήσεις.

15 θέσεις προγραμματιστών

Η πολυεθνική εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων «Accenture» με 260.000 άτομα ως προσωπικό βρέθηκε με δικό της σταντ στη χθεσινή εκδήλωση.

Η υπεύθυνη προσλήψεων στην εταιρεία κ. Αναστασία Αναστασοπούλου τόνισε πως «στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την προσπάθεια της ΔΑΣΤΑ, καθώς θεωρούμε πολύ σημαντικό να έρχεται σε επαφή η αγορά εργασίας με τους νέους. Συμφέρει τόσο τους φοιτητές όσο και τις εταιρείες μια τέτοια δραστηριότητα. Η εταιρεία μας ασχολείται και με την πληροφορική, διαθέτοντας αυτή την περίοδο δεκαπέντε ανοικτές θέσεις προγραμματιστών και οικονομέτρων. Γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε από τους απόφοιτους του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ Δικτύων να μας δώσουν βιογραφικά για τα αξιολογήσουμε και να τους καλέσουμε, ώστε να προχωρήσουμε στη διαδικασία αξιολόγησης για προσλήψεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το