Photo Gallery, Τοπικά

Σύνδεση Ν. Αγχιάλου με αεροδρόμια της Κύπρου;

Ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης ενημέρωσε τα στελέχη του Επιμελητηρίου για τις συναντήσεις που δρομολογούνται με στελέχη της Aegean

 

Την αδελφοποίηση του δήμου Βόλου με το δήμο Λάρνακας της Κύπρου προωθούν η δημοτική αρχή και το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Ταυτόχρονα προωθείται η αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου με αεροδρόμια της Κύπρου, μέσω της Aegean ή της Ryanair.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο του Βόλου,  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Μπασδάνης και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής ενημέρωσαν το δήμαρχο για την αποστολή που πραγματοποίησε ο φορέας στην Κύπρο τον Ιούνιο και αναφέρθηκαν στις επαφές που είχαν με τα προεδρεία των Επιμελητηρίων Λάρνακας, αλλά και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Κύπρου.

Στόχος του Επιμελητηρίου και του Δήμου Βόλου, είναι η σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων, η ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών, η ανάπτυξη του τουρισμού (θρησκευτικού, σχολικού), αλλά και η αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου με αεροδρόμια της Μεγαλονήσου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Τέλης Μπασδάνης, αποφασίστηκε να δρομολογηθούν από τους δύο φορείς κοινές πρωτοβουλίες για να υπάρξει αδελφοποίηση του δήμου Βόλου με το δήμο Λάρνακας.

Ο δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης ενημέρωσε τα στελέχη του Επιμελητηρίου για τις συναντήσεις που δρομολογούνται με στελέχη της Aegean στο Βόλο για να υπάρξει αεροπορική σύνδεση με αεροδρόμια της Κύπρου, ενώ τόσο η Βολιώτικη όσο και η Κυπριακή πλευρά διερευνούν με τη Ryanair το ενδεχόμενο να υπάρξει πτήση από τη Ν. Αγχίαλο προς το αεροδρόμιο της Πάφου.

Πρωτοβουλίες για την εξυπηρέτηση των τουριστών

Με στόχο την εξυπηρέτηση των τουριστών που επισκέπτονται το Βόλο με κρουαζιερόπλοια, ο Δήμος Βόλου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, το Αστικό ΚΤΕΛ, ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επεξεργάζονται σχέδιο για τη δρομολόγηση νέων αστικών γραμμών. Για να υλοποιηθεί όμως το σχέδιο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΒ και του Λιμεναρχείου, που θα επιτρέπει την είσοδο των λεωφορείων στο χώρο της αποβίβασης στο λιμάνι του Βόλου αλλά και στην προβλήτα που δένουν τα κρουαζιερόπλοια. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΒ ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός το συντομότερο δυνατό. Το θέμα συζητήθηκε και στη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Απ. Αθανασό, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων Βόλου Βασίλη Λαδόπουλο και το νομικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου Βασίλη Νιζάμη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Λαδόπουλος, ο σχεδιασμός προβλέπει τη σύνδεση του επιβατικού λιμανιού με τον επιβατικό σταθμό του ΟΣΕ και το υπεραστικό ΚΤΕΛ, τη σύνδεση της προβλήτας κρουαζιέρας με το κέντρο της πόλης, τις κοντινές παραλίες και το τρενάκι του Πηλίου, ενώ θα υπάρξει και γραμμή city seeing όπου οι τουρίστες θα μπορούν να γνωρίσουν όλα τα αξιοθέατα της πόλης του Βόλου όπως μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παραλία κ.ά. Ο ΟΣΕ συμφωνεί κι έχει λάβει απόφαση, το Αστικό ΚΤΕΛ επίσης, ενώ πλέον αναμένεται η σύγκληση εκτάκτου Δ.Σ. του ΟΛΒ για να επιτρέψει την είσοδο των λεωφορείων στο χώρο του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι και στα κρουαζιερόπλοια.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το