Photo Gallery, Πολιτική

Συνεχίζεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε σε βάρος κυβερνητικού βουλευτή

 

 

Για προπαγάνδα «γκεμπελικού τύπου» από την πλευρά της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρλέτης, που στόχο έχει, όπως ανέφερε, «την αριστερά με σκοπό να ενοχοποιήσει την κοινωνική διαμαρτυρία».

Η τοποθέτηση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού ανάπτυξης. «Ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Τσίπρας συνεχίζουν τον δικό τους χορό. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε» είπε ο Σωκράτης Ξυνίδης και κάλεσε τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση στην επίθεση που δέχθηκε έξω από το επιμελητήριο της Ξάνθης. «Συμφωνείτε η το καταδικάζετε; Με αποκάλεσαν προδότη του έθνους, πέταξαν αυγά, μπουκάλι…».

Ο κ. Σκουρλέτης καταδίκασε το γεγονός λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν συμφωνώ, ούτε μια τρίχα να μην πειράξουν από κανένα υπουργό, αλλά θέλω όλοι αυτοί οι υπουργοί να απολογηθούν μπροστά στον λαό για την εγκληματική πολιτική τους».

«Το ΠΑΣΟΚ χάνει την σοβαρότητά του με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η επικοινωνιακή του πολιτική έχει «παγκαλοποιηθεί» πλήρως» υπογράμμισε σε συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην «στοχοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ για τους προπηλακισμούς.

 

Νέο επεισόδιο

Τα συνθήματα και οι διαμαρτυρίες για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου από δεκάδες αγανακτισμένους ανάγκασαν, όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα corfupress, την βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου να αποχωρήσει από την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας χθες το βράδυ.

Το επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου. Δεκάδες αγανακτισμένοι μετέφεραν τη συγκέντρωσή τους από την Πλατεία Δημαρχείου στην είσοδο των Ανακτόρων, δίπλα από το αίθριο στο οποίο εκείνη την ώρα είχε ήδη ξεκινήσει η μουσική εκδήλωση.  Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της κ. Γκερέκου, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του μνημονίου.  Όπως αναφέρει το corfupress  σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι φωνές ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων, για να μην οξυνθούν περισσότερο τα πνεύματα και δημιουργηθεί πρόβλημα στην εκδήλωση του φεστιβάλ η διοργάνωση του οποίου ήταν δική της πρωτοβουλία.

Ας σημειωθεί ότι στα Ανάκτορα βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία, ωστόσο, δεν χρειάστηκε α επέμβει αφού οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές και οι αγανακτισμένοι δεν επιχείρησαν να μπουν μέσα στο συναυλιακό χώρο.

Νέες αφίσες κατά βουλευτών έκαναν την εμφάνιση τους στην Πάτρα. Υπό τον τίτλο «Καταζητείται» και με τις φωτογραφίες των βουλευτών οι αφίσες εμφανίστηκαν στους δρόμους της πόλης, σε διάφορα σημεία.

Όπως αναφέρει το dete.gr οι αφίσες αφορούσαν τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δύο της ΝΔ και έναν του ΛΑΟΣ.

 

Ο Μιχ. Καρχιμάκης

«Τα επεισόδια και οι τραμπουκισμοί χρονολογούνται εδώ και μήνες» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε για την κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ: «Με αντισυγκεντρώσεις, ύβρεις και προπηλακισμούς, αρχής γενομένης από την περίπτωση των Αγίων Αναργύρων, όπου ο ίδιος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ομολόγησε δημόσια ότι απέναντι από την Τοπική του ΠΑΣΟΚ, όπου μιλούσε ο Υπουργός Υγείας, στέκονταν και διαδήλωναν άτομα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Δε νομίζω να περίμενε εμένα η κατάσταση για να πυροδοτηθεί».

Ο κ. Καρχιμάκης, σε συνέντευξη του στην «Ισοτιμία» επεσήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μία οργάνωση που δρα με δυνάμεις καταστολής ή έναν ιδιότυπο στρατό. Αυτά τα κάνουν άλλοι. Και σε καμία περίπτωση, δεν δικαιολογείται κανείς να τα βάλει με τους πολίτες οι οποίοι έχουν στενοχωρηθεί και όχι άδικα».

 

Ο Χρ. Παπουτσής

«Δεν θα επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η Ελλάδα στο φαύλο κύκλο της βίας και της ανομίας. Αυτή είναι η υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κυβέρνησης προς την κοινωνία», διαμηνύει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Ημερησία», ο κ. Παπουτσής καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, ενώ τονίζει ότι τα πολιτικά ζητήματα λύνονται με διάλογο και όχι με τη βία. «Δεν πιστεύω στη νέκρωση των κοινωνικών αγώνων και της κοινωνίας των πολιτών. Πιστεύω στη συμμετοχή των πολιτών όσο το δυνατόν βαθύτερα στη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας. Η χρήση βίας υπονομεύει αυτή την πολιτική επιδίωξη», επισημαίνει. Υπογραμμίζει ότι «οι πολιτικοί αγώνες γίνονται με όπλο τις ιδέες, τις απόψεις και τις προτάσεις» και όχι «με όπλα, μολότοφ, καπνογόνα, τσεκούρια και πέτρες».

Σημειώνει παράλληλα ότι «η χρήση βίας νομιμοποιεί τη χρήση κρατικής βίας και οδηγεί νομοτελειακά στην ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού».

«Η νόμιμη άσκηση κρατικής βίας αποτελεί μέσο επιβολής του νόμου σε κάθε σύγχρονο κράτος. Πάντοτε όμως με σεβασμό στους περιορισμούς που θέτει το Κράτος Δικαίου. Και περιορίζεται από την υπέρτατη ευθύνη που έχει μια δημοκρατική κυβέρνηση να περιφρουρεί το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας σταθμίζοντας κάθε φορά τα διακυβεύματα. Για να μην τίθενται σε κίνδυνο ευρύτερα η ευταξία και η ευνομία εξαιτίας παρατεταμένων κοινωνικών κρίσεων. Αυτή είναι η επιταγή του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας», συμπληρώνει ο κ. Παπουτσής.

 

Ο Φ. Κουβέλης

Απερίφραστη καταδίκη των προπηλακισμών πολιτικών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, χωρίς υπεκφυγές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, ζητεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Σε άρθρο του στην «Ημερησία του Σαββάτου», ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι «οι αθλιότητες με τις επιθέσεις, τους προπηλακισμούς, τις αντισυγκεντρώσεις, τις «επισκέψεις» στα σπίτια πολιτικών, τις αφίσες με απειλές κατά προσώπων, είναι απολύτως καταδικαστέες ενέργειες, παντελώς ξένες προς το δημοκρατικό κίνημα των πολιτών. Οι πράξεις αυτές έχουν αυτόνομα χαρακτηριστικά και δεν μπορούν να ερμηνεύονται και να δικαιολογούνται συμψηφιστικά με τα αίτια της κοινωνικής κρίσης».

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «ιδιαίτερα οι δυνάμεις της αριστεράς στο σύνολό τους, που έχουν βιώσει στο παρελθόν παρόμοιες αθλιότητες, θα πρέπει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο να απορρίψουν και να βάλουν απέναντι όσους πιστεύουν ότι με τις ενέργειες αυτές κάνουν «εξέγερση»».

Εκφράζει ακόμη την ανησυχία της Δημοκρατικής Αριστεράς για την έκταση που μπορεί να πάρουν αυτές οι συμπεριφορές, επισημαίνοντας ότι μπορεί να μεταφερθούν και σε άλλα πεδία της κοινωνικής ζωής και της καθημερινότητας και να τροφοδοτήσουν επικίνδυνους «κοινωνικούς αυτοματισμούς».

«Η σθεναρή και σαφής θέση των πολιτικών δυνάμεων, η οποία θα απορρίπτει και θα αποδοκιμάζει αυτές τις ενέργειες, ακυρώνει μέσα στην κοινωνία τις ιδεολογικές επιφάσεις που επικαλούνται εκείνοι που επιλέγουν τη βία, στο όνομα της απόκρουσης της ασκούμενης πολιτικής», καταλήγει ο κ. Κουβέλης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το