Photo Gallery, Τοπικά

Συμβολική κατάληψη του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων οι αστυνομικοί για τις περικοπές κονδυλίων

 

 

 

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προχώρησαν χθες το πρωί, για δύο περίπου ώρες, γύρω στους 200 αστυνομικούς, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Μαγνησίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών. Οι συνεχείς περικοπές στις αποδοχές των αστυνομικών, αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία είναι τα ζητήματα που απασχολούν έντονα τον κλάδο. «Η οικονομική πολιτική έχει οδηγήσει σε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Μαγνησίας κ. Στέργιος Κωνσταντάρας. «Την ίδια στιγμή υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού και συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα» πρόσθεσε αναφερόμενος για ακόμη μία φορά στα κενά των υπηρεσιών που έχουν ως αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι βάρδιες.

Στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου αναρτήθηκε πανό, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και έγινε συγκέντρωση υπογραφών από πολίτες και αστυνομικούς

για βασικά ζητήματα που απασχολούν τόσο τον αστυνομικό, όσο και την κοινωνία.

Η τοπική Ένωση Αστυνομικών σε ανοικτή επιστολή της προς τον πολίτη εκφράζει την έντονη αγωνία και ανησυχία των αστυνομικών για το δυσοίωνο μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην επιστολή τονίζεται: «Με την πολιτική των περικοπών ακόμη και αυτών των λειτουργικών δαπανών, την αδυναμία συντήρησης, τη μη ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού και τη μη αναπλήρωση των θέσεων των αστυνομικών που συνταξιοδοτούνται, οι αστυνομικές υπηρεσίες οδηγούνται στο κλείσιμο και οι πολίτες στην αναζήτηση προστασίας από ιδιωτικές εταιρείες. Λέμε όχι στην παράδοση της ελληνικής κοινωνίας στην ανομία και στο έγκλημα. Απαιτούμε να ληφθούν τώρα γενναίες αποφάσεις για να σταματήσει αυτός ο μαρασμός και να οδηγηθεί ο αστυνομικός οργανισμός σε μία τροχιά δημοκρατικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων». Και η επιστολή καταλήγει: «Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να διαδηλώσουμε και εμείς την αγανάκτησή μας για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να ζητήσουμε τη συμπαράστασή σου. Ο δικός μας αγώνας είναι και το δικό σου συμφέρον. Ανασφαλής αστυνομικός ανασφαλής πολίτης. Ποιος το θέλει…;».

Το κείμενο με τη συλλογή υπογραφών δίνεται στους βουλευτές του Νομού, καθώς επίσης και ψήφισμα όλων των Αστυνομικών Ενώσεων της Θεσσαλίας.

Αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου, οι αστυνομικοί της Μαγνησίας θα μεταβούν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα. Μισθωμένο λεωφορείο θα αναχωρήσει στη μία το μεσημέρι από την πλατεία Δημαρχείου Βόλου.

Όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντάρας, οι κινητοποιήσεις κρίνονται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένες. Και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την Πολιτεία στα θέματα που θέτουν, δηλώνουν, πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

Ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας υπογραμμίζει πως ο κάθε αστυνομικός έχει χάσει από το μισθό του 350 έως 400 ευρώ, ενώ το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει περαιτέρω περικοπές. «Από ένα πρόχειρο υπολογισμό, με το Μεσοπρόθεσμο, θα δούμε νέα μείωση κατά 12,6%. Από την εφαρμογή των μέτρων ο μισθός του Έλληνα αστυνομικού περικόπτεται κατά 49,2%. Αυτό οδηγεί σε εξαθλίωση, αλλά τίθεται και ζήτημα επιβίωσης της οικογένειας του αστυνομικού». Ο μέσος μισθός ενός αστυνομικού είναι 700 ευρώ, ενώ σε κάποια επιδόματα – όπως νυχτερινά και αργίες – αυξάνεται κατά 200 περίπου ευρώ, όμως θα περικοπούν και αυτά».

Τούλα Κεκάτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το