Photo Gallery, Τοπικά

Συλλαλητήριο στο Βόλο υπέρ των απεργών της Αθήνας

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους απεργούς του μετρό και των συγκοινωνιών της Αθήνας, διοργανώνεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους απεργούς του μετρό και των συγκοινωνιών της Αθήνας, οργανώνουν στις 12 σήμερα το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας τονίζει πως «η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη έδειξε το κυνικό αντιδραστικό αντεργατικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίταξη των ηρωικών απεργών του μετρό. Στόχος είναι να καταστήσει όλους τους εργάτες και εργαζόμενους δούλους, με μισθούς – ψίχουλα χωρίς συλλογικές συμβάσεις, και τις δημόσιες συγκοινωνίες διαλυμένες για να ξεπουληθούν στους ιδιώτες. Κυβερνούν πια με αλλεπάλληλα ωμά πραξικοπήματα, από τις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου στους ΟΤΑ μέχρι την επίταξη στις συγκοινωνίες.

Τώρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια! Ο καθένας θα διαλέξει στρατόπεδο!

Είτε θα περάσουν τα αντεργατικά τανκ του μνημονίου, είτε θα νικήσουν οι απεργοί του μετρό και των συγκοινωνιών και θα μπούμε σε τροχιά ανατροπής της φασίζουσας επίθεσης της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ!

Η νίκη των απεργών στις συγκοινωνίες θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων!

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν στον αγώνα του μετρό το δικό τους καθήκον για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Κανένας δεν είναι ο απρόσωπος «επιβάτης» που κολακεύουν υποκριτικά τα ΜΜΕ και οι κολαούζοι της τρόικας. Δεν ξεχνούμε ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό, από τις διαδηλώσεις μέχρι την «άνοιξη» της πλατείας Συντάγματος, στάθηκαν στο πλάι του λαού και της νεολαίας. Δεν θα τους αφήσουμε εμείς, τώρα, χωρίς την έμπρακτη αλληλεγγύη μας».

Η Κ.Ο. Θεσσαλίας του ΕΕΚ καλεί το λαό στα συλλαλητήρια συμπαράστασης του Βόλου και της Λάρισας, ενάντια «στη μνημονιακή κυβέρνηση των ματατζήδων, των εισβολών σε κοινωνικούς χώρους, των επιστρατεύσεων απεργών και της εξαθλίωσης εκατομμυρίων», όπως αναφέρει.

Απέναντι στην επιστράτευση στις συγκοινωνίες, το ΕΕΚ καλεί ολόκληρη την εργατική τάξη να μπει τώρα στον αγώνα για την αποστράτευση της καπιταλιστικής τρικομματικής κυβέρνησης της κοινωνικής καταστροφής, προχωρώντας στην οργάνωση, από τα κάτω, της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου

Σε ψήφισμά του το ΕΚΒ αναφέρει τα εξής: «Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου καταγγέλλει και καταδικάζει την αντισυνταγματική κυβερνητική απόφαση για επίταξη των απεργών συναδέλφων – εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τη νυχτερινή επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους, και τα οποία είναι απόρροια των μνημονιακών μέτρων που υπάκουα εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, ούτε με μεθόδους… άλλων σκοτεινών εποχών.

Καλούμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εδώ και τώρα, να αποσύρει το μέτρο της επίταξης και, σε συνεργασία με τα θεσμικά Όργανα των απεργών, μέσα από διάλογο με σεβασμό στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων, να αναζητηθεί λύση.

Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα – όπως από τις ΣΣΕ προκύπτουν – αλλά η κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο αγώνας για την προάσπιση θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης είναι κοινός αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Αφορά στη δημοκρατία της χώρας μας.

Στον αγώνα αυτόν δεν χωρούν εκπτώσεις, ούτε κοινωνικοί αυτοματισμοί.

Το ΕΚΒ καλεί τους εργαζόμενους του μετρό να μην υποκύψουν στην επίταξη, ούτε και στην επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησής τους.

Το ΕΚΒ καλεί τα Σωματεία όλων  των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να καταγγείλουν αγωνιστικά (με κήρυξη απεργίας) την απόφαση για επίταξη και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους εργαζόμενους στο μετρό και σε όλα τα Μέσα μαζικής μεταφοράς».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το