Photo Gallery, Τοπικά

Στους δρόμους για 48 ώρες οι εργαζόμενοι

 

Συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Από παλιότερα πορεία του Εργατικού Κέντρου Βόλου


Τρεις συγκεντρώσεις και πορείες διοργανώνονται σήμερα στο Βόλο

Παραλύει σήμερα και αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που προχωρούν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, καθώς και πολλοί άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι εν όψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού του νόμου. Στο Βόλο θα πραγματοποιηθούν σήμερα τρεις συγκεντρώσεις και πορείες. Στο μεταξύ σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια του ΟΣΕ λόγω συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην 48ωρη απεργία.

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και θα ακολουθήσει πορεία.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες σήμερα Τρίτη στις 10 το πρωί και στις 7 το απόγευμα, καθώς και αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί. Και οι τρεις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη πλατεία Πανεπιστημίου.

Η τρίτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται σήμερα στις 11 το πρωί στην παραλία του Βόλου από τους «Αγανακτισμένους». Μάλιστα το Κίνημα «Δεν πληρώνω» θα κάνει προσυγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας σήμερα στις 10 το πρωί και μετά θα κατευθυνθεί στην παραλία για να συμμετάσχει στη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων».

Η ΓΣΕΕ ζητεί την απόσυρση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, την ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ανεργίας, την επιβολή της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της εργατικής νομοθεσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόσυρση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων.

«Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζομένους και ολόκληρη την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, η κοινωνία με τα μαζικά συλλαλητήρια και τη δράση της, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή, για μας, για τους συνταξιούχους, αλλά ιδιαίτερα για τους νέους, για την ίδια τη χώρα. Να εμποδίσουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των νέων αντιλαϊκών μέτρων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Το ΕΚΒ

Από την πλευρά του το ΕΚΒ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ τονίζουν πως  «από την 48ωρη απεργία της 28ης και 29ης του Ιούνη και την απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 28 του Ιούνη, στις 9.30 π.μ. στο Ε.Κ. Βόλου δεν πρέπει να λείψει κανείς. Αν κλειστούμε στα σπίτια μας, αν δεν βγούμε στους δρόμους, αν δεν θυσιάσουμε μεροκάματα, αύριο θα τα χάσουμε όλα: Δουλειά, μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Ή βγαίνουμε όλοι μαζί και παλεύουμε ή σκύβουμε το κεφάλι, αναλαμβάνοντας όμως τότε και τις ευθύνες μας. Όλοι στην 48ωρη απεργία, 28 και 29 του Ιούνη και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου την Τρίτη 28 του Ιούνη, στις 9.30 π.μ., στο ΕΚΒ. Ο αγώνας μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται».

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΑ και στα λιμάνια.

Το ΠΑΜΕ

Αφετηρία ματαίωσης των βάρβαρων μέτρων του νέου αντιλαϊκού μνημονίου και ενίσχυσης της κοινής δράσης των λαϊκών στρωμάτων, θεωρεί η γραμματεία Μαγνησίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), την 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου.

Χθες το ΠΑΜΕ με μια συμβολική κινητοποίηση ανάρτησε πανό στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας (Δημητριάδος με Παύλου Μελά) με σύνθημα «όχι στα μέτρα πτώχευσης του λαού-28-29 Ιουνίου-απεργούμε με το ΠΑΜΕ-για να γίνει ο εργαζόμενος λαός δύναμη ανατροπής και εξουσίας».

Σε ανακοίνωση τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως «Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τους ανέργους, τις γυναίκες σε λαϊκό ξεσηκωμό. Δυναμώνουμε την πάλη μας με τους λαούς όλου του κόσμου ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που πτωχεύουν το λαό – Απαντάμε δυναμικά, αποφασιστικά με τη μαζική μας συμμετοχή στην 48ωρη απεργία. Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που έχουν οριστεί σε όλο το Νομό Μαγνησίας». Παράλληλα το ΠΑΜΕ για το θέμα του επιδόματος ανεργίας σημείωσε: «Νέα ωμή επίθεση ενάντια στους άνεργους ετοιμάζει η κυβέρνηση, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις προϋποθέσεις καταβολής του. Ιδιαίτερα στους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό κλπ. Ουσιαστικά καταργούν το επίδομα ανεργίας και επιδιώκουν να ταΐσουν με δισ. ευρώ το μεγάλο κεφάλαιο. Οδηγούν τους ανέργους κάθε μορφής στον Καιάδα και στην ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση».

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

 

Από τη γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας τονίστηκε, μεταξύ άλλων, πως «η Τρίτη  28 και η Τετάρτη 29 Ιούνη είναι ημέρες που ο Ελληνικός λαός μπορεί να γράψει ιστορία. Με τη μεγάλη συμμετοχή του στην 48ωρη απεργία των συνδικάτων. Με την πάνδημη αγωνιστική παρουσία, στους δρόμους και στις πλατείες όλης της χώρας μπορεί να αποτρέψει την ψήφιση του Μνημονίου Νο 2, δηλ. του Μεσοπρόθεσμου, να βάλει φρένο στη βάρβαρη επίθεση τρόικας και κυβέρνησης και να σηματοδοτήσει την αρχή της πανευρωπαϊκής αντεπίθεσης των εργαζομένων και των ανέργων.

Αυτοί που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο 19ο αιώνα έχουν μαζί τους τα κόμματα του δικομματισμού και τα παραρτήματά τους (ΛΑΟΣ – Ντόρα) και την ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ που μας απειλούν με ψεύτικα διλήμματα, απαιτώντας να συναινέσουμε στη σφαγή μας».

 

Δικηγόροι, μηχανικοί, δικαστικοί

υπάλληλοι, συνταξιούχοι

Διήμερη αποχή πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι δικηγόροι του Βόλου. Η αποχή γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τον δικηγόρο, ως ελεύθερο επαγγελματία, με αποτέλεσμα να τον οδηγούν – όπως τονίζεται από τη διοίκηση του Συλλόγου – στην περιθωριοποίηση και στην απόγνωση, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν υπογραφεί ακόμη και σήμερα τα Προεδρικά Διατάγματα, τα οποία έχουν σχέση με τη λεγόμενη απελευθέρωση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Σε απεργία κατέρχονται και οι δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Βόλου.

Από το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα τονίστηκε πως τώρα είναι η στιγμή της μαζικής δράσης, να επεκταθούμε στο χώρο, να κερδίσουμε το χρόνο. Άμεσα πρέπει να οργανώσουμε μια Γενική Πολιτική Aπεργία Διαρκείας».

Η Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας καλεί τους Μηχανικούς του Νομού να συμμετέχουν μαζικά στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και να συσπειρωθούν με τους χιλιάδες «Αγανακτισμένους».

Από την πλευρά του ο σύλλογος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Μαγνησίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «ύστερα από 35-40 και πολλά περισσότερα ακόμη χρόνια σκληρής δουλειάς φθάσαμε στα δυσμάς του βίου μας και αντί να μπορέσουμε τα λίγα χρόνια που μας μένουν να τα περάσουμε λίγο καλύτερα, δυστυχώς βλέπουμε να πατώνουμε συνεχώς».

 

Οι δημοσιογράφοι

Τετράωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μετά από αποφάσεις των Ομοσπονδιών τους Π.Ο.Ε.ΣΥ., Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ. Διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις, να μη γίνουν απολύσεις κ.ά.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το