Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Στήριξη γυναικείας επιχειρηματικότητας

Ενημερωτική εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μεθαύριο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00

 

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Α.Ε.Δ.Ε.Π.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) – ΕΦΕΠΑΕ» και αρμόδια για τη Θεσσαλία, o Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network – Hellas και το Επιμελητήριο Μαγνησίας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μεθαύριο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Δημητριάδος 176, Βόλος), για την παρουσίαση των Προγραμμάτων «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου και Υπηρεσιών» και «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ» (ΕΠΑΑ).

Το πρώτο Πρόγραμμα Ενίσχυση Μ.Μ.Ε., που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου και Υπηρεσιών, έχει ως στόχο την ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα υλοποιήσουν επενδύσεις στους τομείς Μεταποίηση, Τουρισμό, Εμπόριο και Υπηρεσίες και ο προϋπολογισμός του, σε δημόσια δαπάνη, ανέρχεται σε 456 εκ. ευρώ εκ των οποίων 22,5 εκατ ευρώ για τη Θεσσαλία. Η Δημόσια Δαπάνη του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το ποσοστό της Δημόσιας Χρηματοδότησης στη Θεσσαλία ανέρχεται σε 50% για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και σε 40% για τις μεσαίες. Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από την υπεύθυνη του   Προγράμματος στην Α.Ε.Δ.Ε.Π. κ. Κατερίνα Παπαθανασίου.

Τo δεύτερο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων και αποσκοπεί στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων και απειλούμενων από ανεργία γυναικών.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι γυναίκες 18-64 ετών άνεργες ή απειλούμενες από ανεργία. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι 40.000.000 ευρώ Δημόσια Δαπάνη και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από το Ελληνικό Δημόσιο. Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης ανέρχεται σε 100% του συνολικού προϋπολογισμού. Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από τον υπεύθυνο του   Προγράμματος στην Α.Ε.Δ.Ε.Π. κ. Ευάγγελο Κατσαούνη.

Παρέμβαση για τους απολυμένους

Ολοκληρωμένη παρέμβαση υπέρ των απολυμένων στη Μαγνησία είναι η πράξη που θα υλοποιηθεί για τη στήριξη, την κοινωνική ένταξη και την επαγγελματική αποκατάσταση μέσω της τοποθέτησης σε θέσεις απασχόλησης ή και ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης, 80 ανέργων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Πρόκειται για άνεργους με χαμηλό εισόδημα ή μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών. Η πράξη περιλαμβάνει κατάρτιση. Συμβουλευτική και υποχρεωτική ένταξη στην αγορά εργασίας για τρεις μήνες τουλάχιστον, ως εξής: Απασχόληση 48 ωφελουμένων στον τουριστικό κλάδο, απασχόληση δέκα ωφελουμένων στην τοπική βιομηχανία, ίδρυση δώδεκα ατομικών επιχειρήσεων, ίδρυση δύο κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων κοινωνικής φροντίδας από δέκα ωφελούμενους.

Τα αντικείμενα της κατάρτισης είναι σύμφωνα με την πράξη, στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, ίδρυση και λειτουργία μικρών επιχειρήσεων, παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε ηλικιωμένα και μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, τυποποίηση και επεξεργασία αγροτικών προϊόντων. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 150 ώρες, ενώ χορηγείται εκπαιδευτικό επίδομα 6 ευρώ ανά ώρα, σύνολο 900 ευρώ.

Η πράξη απευθύνεται σε άνεργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός μητρώου ανεργίας, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Μαγνησίας και ειδικότερα άνεργοι ευρισκόμενοι σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενοι από φτώχεια (με χαμηλό εισόδημα), ο αριθμός των οποίων θα φθάσει τους 60 και μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών, με χαμηλά τυπικά προσόντα, μέχρι 20 τον αριθμό.

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων θα διαρκέσει αύριο 5 Φεβρουαρίου  και γίνεται στο Βόλο, στο ΚΕΚ Δυναμική, Ξενοφώντος 1, τηλ. 24210 39464 και στις ώρες 10 π.μ. μέχρι 12 μ., στον Αλμυρό επίσης στο ΚΕΚ Δυναμική, στην πλατεία Ευξεινούπολης, τηλ. 24220 26529 και στις ώρες 10 π.μ. μέχρι 12 μ. και στη Σκιάθο, Γραμματεία Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Ευαγγελιστρίας, τηλ. 24270 24400, στις ώρες 10 π.μ. μέχρι 12 μ.

Νέα δομή ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, συμμετέχει σε μια νέα δράση, ενθάρρυνσης του νέου επιστημονικού δυναμικού και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την ευρύτερη περιφέρεια.

Η δράση απευθύνεται σε τελειόφοιτους, φοιτητές που ολοκληρώνουν τη διπλωματική τους εργασία, πτυχιούχους, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, συνεργάτες εργαστηρίων, καθώς και μέλη ΔΕΠ που θέλουν να αξιοποιήσουν επιχειρηματικά κάποιο αποτέλεσμα έρευνάς τους ή μια επιχειρηματική ιδέα. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να υποβάλουν φάκελο με την επιχειρηματική τους ιδέα στο www.sev4enterprise.org.gr, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Όσοι επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα κάλυψης του κόστους υπηρεσιών από εξειδικευμένους φορείς, με σκοπό την προετοιμασία της επιχειρηματικής πρότασής τους για υλοποίηση (περιλαμβανομένης και της εύρεσης χρηματοδότησης). Οι υπηρεσίες αυτές είναι:

Φιλοξενία σε κοινά συμφωνημένους με το Πανεπιστήμιο χώρους, όπου θα παρέχεται η στοιχειώδης πρώτη στέγαση, η απαραίτητη διοικητική υποστήριξη και η ευκαιρία συνάντησης με άλλους νέους επιχειρηματίες.

Καθοδήγηση και παρακολούθηση της εξέλιξής τους από έμπειρους επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων (μέντορες).

Εκπαίδευση, κατάρτιση επιστημόνων σε θέματα διοίκησης (management), ανάπτυξης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, marketing, πωλήσεων, κ.λπ.

Υποστήριξη σε θέματα: Έρευνας αγοράς, Στρατηγικής marketing και πωλήσεων, Καθορισμού οργάνωσης και διαδικασιών, Οικονομικής ανάλυσης, Κατοχύρωσης βιομηχανικής ιδιοκτησίας (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, Copyright), Ανάπτυξης πρωτότυπου, Επαφή με δυνητικούς πελάτες.

Η δράση θα καλύψει περιορισμένο αριθμό υποψηφίων επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται η προθεσμία της πρώτης φάσης υποβολής προτάσεων, στις 15-2-1013, στη διεύθυνση www.sev4enterprise.org.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και αρωγή στην προετοιμασία των προτάσεών σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στα στελέχη της ΜOΚΕ περνώντας από το γραφείο της μονάδας ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 24210-74728, 74492, 74470 ή στο e-mail: moke-hive@prd.uth.gr.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αντικείμενο – μυστήριο έπεσε σε σπίτι στη Φλόριντα – Πιθανόν «σκουπίδι» από τον Διαστημικό Σταθμό, λένε οι ειδικοί

Πανικός προκλήθηκε στη Νάπολη της Φλόριντα, όταν ένα αντικείμενο άγνωστης ταυτότητας «προσγειώθηκε» στην οροφή ενός…

3 Απριλίου 2024

Βρετανία: Δημοσκόπηση προβλέπει βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς στις βουλευτικές εκλογές

Το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ εκτιμάται ότι θα υποστεί βαριά ήττα στις…

3 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 33% η ΝΔ, με 15% ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, νέα πτώση για ΠΑΣΟΚ

Στο 33% - στο ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019, αλλά με απώλειες 2,5 μονάδων τον…

3 Απριλίου 2024

Συμπλοκή στα Παλιά – Προσαγωγές στην Αστυνομία

Συμπλοκή σήμερα το βράδυ στην περιοχή των Παλαιών, μεταξύ 4-5 ατόμων - δύο ξεχωριστές παρέες…

3 Απριλίου 2024

Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη για τα απογευματινά χειρουργεία

Κόντρα μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη ξέσπασε στη Βουλή, με αφορμή τη…

3 Απριλίου 2024

Νοσοκομεία: Σε έλλειψη 15 αντιμικροβιακά φάρμακα

Το ανθεκτικό μικρόβιο Acinetobacter συγκαταλέγεται στην ισχυρή «αρνητική» τριάδα των νοσοκομειακών μικροβίων που ευθύνονται για…

3 Απριλίου 2024