Τοπικά

Δράσεις από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Μαγνησίας

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Παλαιστινιακής γης, παγκόσμιας αλληλεγγύης που είναι η 30ή Μαρτίου και της παγκόσμιας μέρας του παιδικού βιβλίου που είναι η 2α Απριλίου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος γυναικών πραγματοποίησε διήμερο δράσεων τόσο για μικρά παιδιά όσο και για μεγάλους.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Μπροστά στην 30ή Μάρτη, μέρα της Παλαιστινιακής Γης, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στον παλαιστινιακό λαό που βιώνει τις βάρβαρες συνέπειες της ισραηλινής κατοχής και στον αγώνα του για να αποκτήσει τη δική του ανεξάρτητη πατρίδα. Η σκέψη μας και η καρδιά μας βρίσκεται στις γυναίκες της Παλαιστίνης και τα παιδιά τους, που αντιμετωπίζουν τη βάναυση βία και τρομοκρατία της ισραηλινής πολεμικής μηχανής.

Καταδικάζουμε τα διαχρονικά εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής που δολοφονεί φυλακίζει, βασανίζει τους Παλαιστίνιους μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, που διαπράττει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Καταγγέλλουμε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και την κυβέρνηση που τόσους μήνες στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ να σκοτώνει χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και αμάχους αφήνοντας πίσω ερείπια, πείνα και δυστυχία, προκαλώντας ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα κύματα προσφύγων της σύγχρονης ιστορίας.

Δεν δεχόμαστε οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να γίνονται το δεξί χέρι των δολοφόνων των λαών, και ο τόπος μας να γίνεται στόχος αντιποίνων.

Εκφράζουμε μαχητικά την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του για να αποκτήσει τη δική του πατρίδα στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Να σταματήσει τώρα η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα!

Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο!

Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου και στα πλαίσια της έκθεσης έργων τέχνης για την ειρήνη στο πολιτιστικό κέντρο Νέας Ιωνίας την Κυριακή 31 Μάρτη πραγματοποιήθηκαν δράσεις παιδιών με τη συγγραφέα Εύη Κοντόρα με θέμα: «Είμαστε μαχήτριες και μαχητές της ειρήνης» . Κατά τη διάρκεια των δράσεων τα παιδιά και οι μεγάλοι άκουσαν παραμύθι για την πραγματική – καλή ειρήνη, έπαιξαν, συζήτησαν ,ζωγράφισαν, έκαναν κονκάρδες για την ειρήνη, το πολυτιμότερο -πανανθρώπινο αγαθό.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας για τα παιδικό- εφηβικό βιβλίο στις 2 Απρίλη , που είναι και η μέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον πολυχώρο Θεατρίνη με ομιλήτρια τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Εύη Κοντόρα με θέμα «Διαβάζω θα πει εξερευνώ». Η συγγραφέας με την ευγλωττία της μας μετέφερε στο μαγικό κόσμο των βιβλίων , μας εξήγησε πως διαβάζω σημαίνει διαβαίνω σε μαγικά μονοπάτια και ανακαλύπτω κάθε φορά κρυμμένους θησαυρούς στις σελίδες του κάθε βιβλίου . Μας εξήγησε πως εκείνο που κυρίως την εμπνέει είναι οι κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων και πώς ο καθένας δρα στο χώρο του και σε σχέση με τους συνανθρώπους του. Μας προέτρεψε να διαβάζουμε ένα βιβλίο δυο και τρεις φορές για να ανακαλύπτουμε κάθε φορά και νέες λεπτομέρειες. Μέσα από τα βιβλία μαθαίνουμε, ταξιδεύουμε, γνωρίζουμε καινούριους κόσμους και πραγματικά ισχύει η ρήση ότι το βιβλίο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο. Μπορούμε να μάθουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να διαβάζουν πρώτα και κύρια με το δικό μας παράδειγμα, με την αγάπη που θα τους εμπνεύσουμε για το καλό βιβλίο. Να τους μάθουμε να ξεχωρίζουν το καλό από το επικίνδυνο περιεχόμενο κάποιων βιβλίων. Να διαβάζουμε , να χαιρόμαστε και να μαθαίνουμε . Γιατί η γνώση είναι δύναμη! Μας προέτρεψε επίσης να γράφουμε, να εκφραζόμαστε μέσα από το γραπτό λόγο, πράγμα που ως ένα βαθμό το κάνουμε όλοι. Όλοι εν δυνάμει είμαστε η μπορούμε να γίνουμε συγγραφείς.

Επίσης η συγγραφέας έκανε παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια σε μαθητές».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επιπλέον 30 εκατ. ευρώ για νέες αιτήσεις του «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία τίθενται στη διάθεση των δήμων τα Πρότυπα…

3 Απριλίου 2024

Νίκος Παπαπέτρος “Η αιτία της αέριας ρύπανσης δεν είναι μία αλλά είναι πολλές” – videos

Το γεγονός ότι η αιτία της αέριας ρύπανσης στον Βόλο δεν είναι μία αλλά είναι…

3 Απριλίου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου αγοράκι

  Ένα αγοράκι δύο ετών διακομίστηκε σήμερα το μεσημέρι στον Βόλο. Ειδικότερα με μέριμνα του…

3 Απριλίου 2024

Πέθανε σε ηλικία 114 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Χουάν Βισέντε Πέρες Μόρα από τη Βενεζουέλα, ο οποίος έγινε το 2022 ο γηραιότερος…

3 Απριλίου 2024

Το πρόγραμμα της ημερίδας για τη φύση της γυναίκας στο επιχειρείν

Ομιλίες που αφορούν τις προοπτικές της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε συνάρτηση με την οικονομία, τα κοινά…

3 Απριλίου 2024

Τυφώνας σάρωσε την Κίνα: Άνθρωποι παρασύρθηκαν στο κενό από σπασμένα παράθυρα την ώρα που κοιμόντουσαν

Σπάνιας σφοδρότητας καταιγίδες με ανέμους κατηγορίας τυφώνα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους στην…

3 Απριλίου 2024