Ελλάδα

Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη για τα απογευματινά χειρουργεία

Κόντρα μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη ξέσπασε στη Βουλή, με αφορμή τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.

Η «μάχη» των δύο για το κόστος των απογευματινών χειρουργείων και κυρίως για τα χρήματα που θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην πληρώνουν πολλά οι πολίτες αναβίωσε και στη Βουλή, αφού εδώ καιρό οι δύο τους «μαλώνουν» σχετικά στα social media.

«Σήμερα τα απογευματινά χειρουργεία λειτουργούν χωρίς τα χρήματα του υπουργείου Ανάπτυξης. Σήμερα όποιος ασθενής θέλει, μπορεί να πάρει τα 100 από τα 125 νοσοκομεία και να ζητήσει τον γιατρό που θέλει και με τον τιμοκατάλογο να χειρουργηθεί. Σε αυτόν που περιμένει περισσότερο θα λέμε “θέλεις να πας το απόγευμα δωρεάν από το Ταμείο Ανάκαμψης;”», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας, με τον Παύλο Πολάκη να τον χαρακτηρίζει ως «κασκαντέρ της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ».

«Μας κοροϊδεύετε κ. Γεωργιάδη»
Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι τα νοσοκομεία στα οποία λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία είναι 25 κι όχι 100 ενώ προσέθεσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα υποπρόγραμμα σχετικό απ’ όπου θα αντληθούν τα χρήματα για τη λειτουργεία τους. «Αυτά που ακούω από τον Πολάκη είναι αδιανόητα. Μπροστά στο ακροατήριο εξηγούσα γιατί ζητούμε την έγκριση. Γιατί λέμε μετά το Πάσχα; Έχουμε κάνει αίτημα τροποποίησης. Θα εγκριθεί. Αυτό πιστεύω. Αν δεν εγκριθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, τότε θα πάει από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων», σημείωσε με τον κ. Πολάκη να ζητά ακριβή νούμερα και να εγκαλεί τον Υπουργό ότι κοροϊδεύει τη Βουλή. «Μας μασκαρεύετε, μας κοροϊδεύετε κ. Γεωργιάδη», σημείωσε χαρακτηριστικά, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά «άντε από εδώ » και στη συνέχεια αποχωρεί.

Πηγή: ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νοσοκομεία: Σε έλλειψη 15 αντιμικροβιακά φάρμακα

Το ανθεκτικό μικρόβιο Acinetobacter συγκαταλέγεται στην ισχυρή «αρνητική» τριάδα των νοσοκομειακών μικροβίων που ευθύνονται για…

3 Απριλίου 2024

Παγκόσμια Τράπεζα – ΟΗΕ: Στα 18,5 δισ. δολ. οι ζημιές στις υποδομές της Γάζας

Σε περίπου 18,5 δισ. δολάρια εκτιμάται το κόστος της ζημιάς σε υποδομές ζωτικής σημασίας στη…

3 Απριλίου 2024

Forbes: Οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που μπήκαν στη λίστα για το 2024

Τα ονόματα δέκα Ελλήνων φιγουράρουν στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes για το 2024.…

3 Απριλίου 2024

Ταΐβάν: Η στιγμή που δεκαόροφο κτίριο σείεται από τον σεισμό των 7,2 Ρίχτερ

Η στιγμή που δεκαόροφο κτίριο σείεται στην Ταϊβάν από τον σεισμό 7,2 Ρίχτερ που έπληξε…

3 Απριλίου 2024

Καταδικάστηκε γιατρός για «φακελάκια» από ασθενείς

Γιατρός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3…

3 Απριλίου 2024

Κόντρα στη Βουλή για τη νομοθέτηση του όρου «γυναικοκτονία»

Η δολοφονία της 28χρονης γυναίκας από τον πρώην σύντροφο της έξω από το αστυνομικό τμήμα…

3 Απριλίου 2024