Τοπικά

Σοβαρή βλάβη σε αγωγό λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το σημείο της βλάβης που προκλήθηκε σε αγωγό που οδηγεί τα λύματα από το κεντρικό αντλιοστάσιο στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

Η ζημιά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ ο γενικός διευθυντής της Επιχείρησης Δημ. Οικονομίδης, ήταν αρκετά σοβαρή, καθώς όπως τόνισε είχαμε διαρροή νερού αποχέτευσης 150 m3 την ώρα, όταν η συνολική ποσότητα λύματος που μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού είναι 1000 – 1100 κυβικά την ώρα.

Ο γενικός διευθυντής της Επιχείρησης σημείωσε ακόμη ότι οι υπηρεσίες κινήθηκαν άμεσα και μπόρεσαν με τη χρήση αντλίας και την κατασκευή τάφρου να αποτρέψουν τη μεταφορά λύματος στη θάλασσα. Οι εργασίες εντοπισμού της βλάβης γίνονται ακόμη πιο δυσχερείς εξαιτίας του χαμηλού υδροφόρου ορίζοντα που υπάρχει στην περιοχή, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι αγωγοί έχουν κατασκευαστεί σε βάθος έξι μέτρων.

Στα αξιοσημείωτα της ενημέρωσης του γενικού διευθυντή της Επιχείρησης καταγράφονται ακόμη οι επισημάνσεις του ότι τέτοιες σοβαρές ζημιές θα είναι, όπως προέβλεψε πολύ συχνές στο άμεσο μέλλον, καθώς, όπως πρόσθεσε , το δίκτυο χρονολογείται από τη δεκαετία του ΄80 και ως εκ τούτου, όπως είπε έχει εξαντλήσει ένα σημαντικό μέρος από τον κύκλο ζωής. Αυτό όπως πρόσθεσε ο κ. Οικονομίδης, δικαιολογείται από το γεγονός ότι πολλά μέρη του αγωγού είναι μεταλλικά.

Μετά εντοπισμό της βλάβης του αγωγού θα γίνει αποκατάσταση χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει το κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το