Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Σε προεκλογικούς ρυθμούς καθηγητές – δάσκαλοι

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκονται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σε τοπικό επίπεδο οι οποίοι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια αλλά και τους συνέδρους για τα συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Αυτή την περίοδο γίνονται οι παρασκηνιακές επαφές και οι ζυμώσεις για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων αλλά και το σχεδιασμό των ενεργειών.

Στη Μαγνησία τόσο στους καθηγητές όσο και στους δασκάλους οι εκλογές διεξάγονται κάθε δύο χρόνια.

Πάντως οι τελευταίες εξελίξεις με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου και την επιστράτευση έχει δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης αλλά και απογοήτευσης στους καθηγητές που μένει να φανεί, πώς θα εκφραστεί στην κάλπη όχι μόνο από την άποψη της ψήφου σε κάποια παράταξη, αλλά και της συμμετοχής στις εκλογές.

Αντίθετα στους δασκάλους τα πράγματα είναι πιο ήρεμα, αλλαγές δεν υπήρξαν και η κατάσταση διαμορφώνεται βάσει του γενικότερου οικονομικού κλίματος.

Στον τοπικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οι εκλογές θα διεξαχθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Από τις 8.15 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου η εκλογοαπολογιστική συνέλευση, ενώ από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στα 3ο και 20ο Δημοτικά Σχολεία.

Οι παρατάξεις που θα συμμετάσχουν, είναι η ΔΑΚΕ, η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών που ουσιαστικά είναι η πρώην ΠΑΣΚ, η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών και η «Αξιοπρέπεια-Αλληλεγγύη-Αντίσταση».

Οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι θα ψηφίσουν και για την εκλογή συνέδρων. Το συνέδριο της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο διάστημα 22-25 Ιουνίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν, είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και η προσχολική αγωγή.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους για να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Πιο ιδιαίτερο είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους καθηγητές μετά τα θέματα που υπήρξαν με την επιστράτευσή τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, την αύξηση του διδακτικού ωραρίου, το Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας στους καθηγητές επικρατεί απογοήτευση και αυτό δεν αποκλείεται να εκφραστεί με τη μειωμένη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. Πάντως έχουν απομείνει δεκαπέντε ημέρες μέχρι την κατάθεση των ψηφοδελτίων και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις κορυφώνονται.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως καθηγητές που ανήκαν στην ΠΑΣΚ μάλλον θα συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο, πιθανότατα όμως με άλλη ονομασία.

Πάντως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αναμέτρηση μεταξύ της ΔΑΚΕ και της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο αυτές παρατάξεις εξέλεξαν πέρυσι αιρετούς στο ΠΥΣΔΕ τονίζοντας τη δυναμική τους.

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας θα γίνει την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το