Photo Gallery

Σε ιδιώτη και φέτος η Καθαριότητα στη Σκιάθο

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η ανάθεση Υπηρεσιών Καθαριότητας σε ιδιώτη κατά τους θερινούς μήνες.

Η ανάθεση των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου σε ιδιώτη ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Συγκεκριμένα, στην προτελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Σκιάθου διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος Σκιάθου αδυνατεί με τον υπάρχοντα μηχανολογικό εξοπλισμό και το υπηρετούν προσωπικό να εκτελέσει τις εργασίες καθαρισμού κατά τους θερινούς μήνες (από 1/5/2013 έως 30/9/2013) στις περιοχές: Πόλη της Σκιάθου (πλην της πρωινής βάρδιας στην οδό Παπαδιαμάντη και την προέκταση αυτής), Καλύβια, Μοναστήρι Ευαγγελίστριας, Προφήτης Ηλίας, Αγία Παρασκευή – Πλατανιάς, Κολιός, Κατσαρού.

Πολλά από τα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Σκιάθου αυτή τη στιγμή είναι σε κακή κατάσταση, ενώ το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί για να φέρει εις πέρας όλη την εργασία που απαιτείται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

«Παρόλο που στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας δεν ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη, ωστόσο στο προχθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η σχετική πρόταση» σημειώνει η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σκιάθου κ. Λίτσα Τσολοβίκου.

Η ίδια σημειώνει πως «από τη στιγμή που οι προσλήψεις απαγορεύονται, κάτι πρέπει να κάνουμε ώστε τη θερινή περίοδο το νησί να είναι καθαρό, αφού το προσωπικό δεν επαρκεί. Άλλο όταν κατά τους χειμερινούς μήνες ζούμε στο νησί 6.000 κάτοικοι κι άλλο το καλοκαίρι που μαζί με τους τουρίστες στο νησί ζουν 30.000 ακόμη και 40.000 άνθρωποι».

Οι υπηρεσίες, οι οποίες θα καλυφθούν με ανάθεση σε ιδιώτες, είναι: 1. Εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων με την απασχόληση κατάλληλου ιδιόκτητου μηχανολογικού εξοπλισμού και έμπειρου προσωπικού (εργάτες, οδηγοί), ήτοι με την απασχόληση δύο δορυφορικών απορριμματοφόρων οχημάτων χωρητικότητας 2μ3 έκαστο για εφταήμερη οκτάωρη εργασία (1 οδηγός, 1 εργάτης) και ενός απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας χωρητικότητας 4μ3 για εφταήμερη οκτάωρη βάρδια εργασία (1 οδηγός, 2 εργάτες) περιλαμβάνοντας όλες τις δαπάνες σχετικά με τα έξοδα λειτουργίας και κίνησης (καύσιμα, λιπαντικά, λάστιχα), την αμοιβή του πληρώματος (μισθοδοσία, εργοδοτικές εισφορές) και λοιπά συναφή έξοδα με την απασχόλησή τους.

2. Χειρωνακτικό καθαρισμό. Για τις εργασίες χειρωνακτικού καθαρισμού θα απασχοληθεί έμπειρο εργατοτεχνικό προσωπικό, παρεχόμενη εργασία χειρωνακτικού καθαρισμού θα εκτελείται από δυο (2) άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της παροχής. Τα άτομα αυτά θα απασχολούνται σε καθημερινή βάση συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών σε μια οκτάωρη πρωινή βάρδια ανά ημέρα εργασίας. Τα άτομα θα εκτελούν εργασίες ειδικών καθαρισμών και ευπρεπισμών χώρων σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δήμου.

Αυτό που μένει, είναι η έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και στη συνέχεια οι όροι της δημοπράτησης θα καταρτιστούν από την Οικονομική Επιτροπή του νησιού. Σημειώνεται ότι η διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά – υψηλότερο ποσοστό έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό επί του δημοπρατούμενου ποσού για τη σύναψη δημόσιας σύναψης υπηρεσιών χρονικού διαστήματος πέντε μηνών, προβλέπεται να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, ενώ η περίοδος ανάθεσης είναι από 01/05/2013 έως 30/09/2013.

Να σημειωθεί πως η δαπάνη της παροχής θα καλυφθεί από ιδίους πόρους, στον προϋπολογισμό εξόδων του τρέχοντος έτους έχει εγγραφεί η σχετική πίστωση, ποσού 230.000,00 ευρώ, η οποία θα βαρύνει τον Κ.Α. 20.6277 εξόδων με τίτλο «λοιπές δαπάνες για καθαριότητα».

Τέλος, έντονες είναι οι διαμαρτυρίες στο νησί της Σκιάθου, καθώς την τελευταία εβδομάδα αρκετά συχνές φαίνεται πως είναι οι διακοπές ρεύματος, ακόμη και για έξι ώρες την ημέρα. Σύμφωνα με την κ. Τσολοβίκου, «γίνονται εργασίες από συνεργείο της ΔΕΗ. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν δύο μεγάλες διακοπές που κράτησαν έως και έξι ώρες, όμως οι εργασίες είναι απαραίτητο να γίνουν». Πάντως και χθες, από τις 08.30 έως τις 10.30 το νησί της Σκιάθου δεν είχε ρεύμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το