Photo Gallery, Τοπικά

Σε επίσχεση οι νοσοκομειακοί γιατροί

Να υπολειτουργήσει αναμένεται το «Αχιλλοπούλειο»

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν αυτή την εβδομάδα οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας στο Νομό Μαγνησίας, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στη μη πληρωμή τους για τα δεδουλευμένα τριών μηνών, αλλά και στη μεγάλη μείωση του κονδυλίου για την εξόφληση των εφημεριών για το 2012.

Ήδη η περικοπή των εφημεριών προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τους καρκινοπαθείς του Νομού.

Οι γιατροί είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες τριών μηνών, ενώ και οι πιστώσεις για τις εφημερίες του 2012 έχουν μειωθεί μέχρι και 40%. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες, ότι οι εφημερίες του Δεκεμβρίου θα πληρωθούν από τον προϋπολογισμό του 2012… Λόγω αυτών των δεδομένων οι εφημερίες από ενεργείς, δηλαδή όλη την ημέρα, μετατρέπονται σε ετοιμότητας, που σημαίνει ότι περιμένουν από το σπίτι τους, αν θα τους καλέσουν για κάποιο έκτακτο περιστατικό. Βέβαια η εφημερία ετοιμότητας γίνεται σε ένα γιατρό, με την προϋπόθεση πως κάποιος άλλος με αντίστοιχη ειδικότητα βρίσκεται στο νοσοκομείο με ενεργή εφημερία.

Γενικά επικρατεί κλίμα αγανάκτησης από το μέτωπο των γιατρών σε πανελλαδικό επίπεδο που μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις διάλυσης το ΕΣΥ.

Την ίδια στιγμή το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να γενικευτούν οι επισχέσεις σε όλα τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας.

Καταβλήθηκαν σοβαρές προσπάθειες εκ μέρους των νοσοκομειακών γιατρών να κρατηθούν ανοιχτά τα Νοσοκομεία, ιδιαίτερα στη δεδομένη συγκυρία, που η κρίση μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Όμως η αφερεγγυότητα του υπουργείου Υγείας που αφήνει απλήρωτες τις τακτικές εφημερίες των γιατρών από το Δεκέμβριο και τις πρόσθετες από τον περσινό Ιούνιο, έχει προκαλέσει κλίμα εξέγερσης, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ξεκινήσει επίσχεση σε 35 Νοσοκομεία.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις γιατρών να προβούν σε πολύμορφες εκδηλώσεις τις μέρες της επίσχεσης. Επίσης καλεί όλους τους γιατρούς να συμμετάσχουν στη μέρα προβολής των προβλημάτων του συστήματος υγείας που έχει οριστεί από την ΑΔΕΔΥ η 29η Μαρτίου, καθώς και σε ανάλογη πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου.

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι και της Μαγνησίας, σήμερα και αύριο, καθώς και από δύο ημέρες μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Ειδικότερα συνεχίζεται η αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους σήμερα Δευτέρα (26/03/2012), αύριο  Τρίτη (27/03/2012), την Πέμπτη (05/04/2012) και την Παρασκευή (06/04/2012).

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, χωρίς ουσιαστική πρόθεση διαβούλευσης, για τα εξής:  Κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρου στην κατάρτιση σχεδίων εγγράφων ενώπιον συμβολαιογράφου στο πλαίσιο του υπό παρασκευή σχεδίου νόμου «Κώδικα περί Δικηγόρων», όπως αυτή αναφέρεται στο από 09/03/2012 έγγραφο του κ. γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θεσμοθέτηση της διενέργειας ερευνών τίτλων ιδιοκτησίας από συμβολαιογράφους. Αδειοδότηση μη δικηγόρων ως μεσολαβητών σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις.  Μεταρρύθμιση του καθεστώτος διορισμού και επαναδιορισμού δικηγόρων.  «Απελευθέρωση» των δικηγορικών αμοιβών για την προάσπιση των συμφερόντων των ολιγοπωλίων, με κατάργηση των νομίμων αμοιβών και των ποσών αναφοράς. Εισαγωγή φορολογικών ρυθμίσεων για προσδιορισμό των εσόδων, εντελώς ξένων προς την ελληνική οικονομική πραγματικότητα. Απαξίωση της λειτουργίας του Τ.Υ.Δ.Ε. Κατά της επιχειρούμενης αποδόμησης του δικηγορικού λειτουργήματος, μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου.

Τέλος, οι δικηγόροι καλούν την κυβέρνηση να προβεί σε επίσημη πληροφόρηση των προθέσεών της για την επίλυση των προβλημάτων να μας ενημερώσει υπεύθυνα ούτως ώστε να μας δοθεί δυνατότητα τοποθέτησης μας πριν είναι αργά. Καλεί τα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν να συγκαλύπτουν τις αναλήθειες και έστω την ύστατη στιγμή να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό για την τήρηση βασικών άρθρων του Συντάγματος και τη διατήρηση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας, για να μην καταργηθεί κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και κράτους Δικαίου, το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε και συγχρόνως να διακόψουμε κάθε επιχειρούμενη συνταγματική εκτροπή ούτως ώστε να συνεχίσουμε να ζούμε σ΄ ένα ευνομούμενο δημοκρατικό κράτους δικαίου.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το