Photo Gallery, Τοπικά

Σε εκκρεμότητα η τοποθέτηση νέου διοικητή

«Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο
«Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο

Σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της τοποθέτησης νέου διοικητή στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ αυτή τη στιγμή χρέη διοικητή ασκεί ο Αναπληρωτής διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος.

Τυπικά ο κ. Ντόκος μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του αναπληρωτή διοικητή μέχρι και ένα τρίμηνο ακόμη. Αλλά το υπουργείο Υγείας διερευνά μάλλον πιο συνολικές λύσεις για την τοποθέτηση και άλλων διοικητών σε άλλα Νοσοκομεία.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καθυστερήσει κιόλας. Ουσιαστικά το υπουργείο Υγείας μπορεί να κινηθεί σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η πρώτη είναι να τοποθετήσει το υπουργείο διοικητή της αρεσκείας του μέχρι και το τέλος του μήνα, τον οποίο μπορεί να μην τον αλλάξει. Η δεύτερη επιλογή είναι να προχωρήσει στην προκήρυξη θέσης και από την 1η Απριλίου να γίνουν επιλογές διοικητών μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως υποβολή βιογραφικού από τους ενδιαφερόμενους.

Άγνωστο παραμένει πώς θα προδιαγραφούν οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο Βόλου και ίσως όλα τα ενδεχόμενα θα πρέπει να θεωρούνται ανοικτά.

Στο ερώτημα, αν το Νοσοκομείο διοικείται αυτή την περίοδο, η επικρατούσα αίσθηση είναι πως έχουν γίνει κάποιες άμεσες ενέργειες για την προώθηση θεμάτων και προμήθεια υλικών.

Για παράδειγμα πραγματοποιήθηκαν δύο διοικητικά συμβούλια τις τελευταίες επτά ημέρες, χωρίς να δημιουργηθεί ένταση, ενώ και τα ζητήματα αντιμετωπίστηκαν ομαλά.

Μεταξύ αυτών ήταν και το θέμα του νέου οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου, όπου επανασχεδιάζεται ο σχετικός χάρτης με την έμφαση να δίνεται στη Μονάδα Χημειοθεραπείας, τη Μονάδα Λοιμώξεων, το Παθολογικό Τμήμα.

Την ίδια στιγμή για τους γιατρούς παραμένει το ζήτημα της πρόσληψης επικουρικού ιατρικού προσωπικού για να καλυφθούν τα πολλά κενά που υπάρχουν στις Κλινικές.

Συνολικά ζητήθηκαν 21 θέσεις από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ, όπως τονίζεται από την τοπική ένωση νοσοκομειακών γιατρών, η διαδικασία έχει το χαρακτήρα του εξπρές. Στις 21 θέσεις προστέθηκαν και κάποιες νέες, αλλά για τους γιατρούς σημασία έχει να καλυφθούν και να μην χαθούν πάλι στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας.

Ο κ. Ντόκος τόνισε πως «θα γίνουν προσπάθειες για πρόσληψη και μόνιμου προσωπικού και σε αυτό το θέμα είμαστε σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και το διοικητή κ. Λάζαρο Μακρή».

Στο μεταξύ ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε αναφορικά με τα προσωπικά είδη του πρώην διοικητή κ. Ζαχαρόπουλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το