Photo Gallery, Πολιτική

Σαμαράς: Η ΝΔ εκφράζει την κεντροδεξιά και όχι αυτοί που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ

Επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει «αλλαγή πολιτικής για έξοδο από την κρίση»


Ανάγκη αλλαγής των όρων του Μνημονίου επισημαίνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς.

Την ανάγκη να αλλάξουν δραστικά οι όροι του Μνημονίου, έτσι ώστε να απαλλαγούμε από αυτό μια ώρα αρχύτερα, επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως δεν είναι αντίθετος με τους μακροπρόθεσμους στόχους του Μνημονίου, αλλά με την πολιτική που μας επιβάλλει προκειμένου να φτάσουμε στους στόχους αυτούς.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» χαρακτηρίζει θετικό τον απολογισμό της άτυπης Συνόδου Κορυφής, ξεκαθαρίζει, όμως, πως δεν αρκούν να αλλάξουν απλά οι όροι αποπληρωμής του δανείου. «Το πρόβλημα είναι ότι η ίδια οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από πέρσι, βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης, λουκέτων, ανεργίας και επίμονων ελλειμμάτων. Και η λύση στο πρόβλημα είναι να αλλάξει η πολιτική αυτή και να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη», δηλώνει στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται κατά της πώλησης δημόσιας περιουσίας, όχι με ιδεολογικά, όπως διευκρινίζει, αλλά με αυστηρά οικονομικά κριτήρια, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να πουλήσουμε, γιατί έτσι θα χάσουμε και αξία, αφού θα πουλάμε υπό πίεση και υπεραξίες που το ίδιο το κράτος θα δώσει στα ακίνητά του αφού τα πουλήσει.

Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πως η ΝΔ είναι αυτή που εκφράζει την κεντροδεξιά και όχι αυτοί που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει ότι δεν επιθυμεί να φτάσει στην διακυβέρνηση του τόπου με ψήφο διαμαρτυρίας αλλά με ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα εγγυάται την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση.

«Έχουμε κλείσει πλήρως τους λογαριασμούς με το παρελθόν, χτίζουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που θα μας δώσει την εντολή», δηλώνει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως στο κόμμα έχουν αλλάξει πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα διατηρώντας όμως την ενότητά του.

Παίρνει διαστάσεις η κόντρα

Ηχογραφήσεις συνομιλιών, διαψεύσεις και φωτογραφικό υλικό, συνθέτουν το παζλ της απίστευτης ιστορίας που εκτυλίχθηκε με την παρ’ ολίγο προσχώρηση του Αν. Λιάσκου στο ΛΑΟΣ.  Κι ανάμεσα στις ανακοινώσεις και τις διαψεύσεις αίφνης προκύπτει – μέσω διαρροών – θέμα «ηχογραφημένων συνομιλιών». Η ΝΔ -μέσω της οποίας εκδίδονται όλες οι ανακοινώσεις του πρώην υπουργού Τουρισμού – ενισχύει την εκδοχή, ότι κάτι περίεργο συνέβη. Γι αυτό και ο Αν. Λιάσκος επανήλθε σήμερα κάνοντας λόγο για «ποινικό αδίκημα» και «παρέμβαση εισαγγελέα»
Από την άλλη όμως, ο ΛΑΟΣ επισημαίνει ότι η αναφορά Καρατζαφέρη σε ηχογραφημένη συνομιλία και φωτογραφίες, αφορά αποκλειστικά και μόνο στη συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες την περασμένη Πέμπτη. Κατά τη διάρκειά της ελήφθησαν δυο φωτογραφίες – η μια μάλιστα με το στέλεχος του ΛΑΟΣ που έκανε τις επαφές για τη «μεταγραφή» Λιάσκου – ενώ ηχογραφήθηκε και δήλωση καλωσορίσματος για την προσχώρηση του Α. Λιάσκου στο κόμμα!! Πηγές του ΛΑΟΣ επισημαίνουν ότι η δήλωση επρόκειτο να «παίξει» στο ραδιόφωνο την επόμενη ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αναστάσιου Λιάσκου έχει ως εξής:

«Η χθεσινή δήλωση του κ. Καρατζαφέρη, με την οποία με καλεί να παραλάβω το ηχητικό ντοκουμέντο της μεταξύ μας τηλεφωνικής συνομιλίας, συνιστά δημόσια ομολογία ποινικού αδικήματος.  Συνιστά αθλιότητα κατά της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού.  Πρόκειται για βαρύτατη προσβολή των ατομικών μου δικαιωμάτων και θίγει την προσωπική μου ελευθερία.

Καλώ τον κ. Καρατζαφέρη να προβεί, εντός της ημέρας, σε δημόσια δήλωση συγνώμης. Είναι προφανές ότι το αδίκημα αυτό του κ. Καρατζαφέρη θα είχε, ήδη, προκαλέσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα, εάν ο κ. Καρατζαφέρης δεν εκαλύπτετο από τη βουλευτική ασυλία».

Το πρωί της Παρασκευής ο ΛΑΟΣ είχε ανακοινώσει την προσχώρηση του κ. Λιάσκου στο κόμμα χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά του ιδίου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εκδόθηκε τελικά ανακοίνωση, όχι από το πολιτικό γραφείο του πρώην βουλευτή, αλλά από τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία αναφέρονταν: «Πληροφορήθηκα ότι έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. σύμφωνα με την οποία προσχωρώ στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Πράγματι, είχα μία συνάντηση με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη στην οποία μου προτάθηκε η συμμετοχή μου στο κόμμα του. Παρά την τιμητική -εκ μέρους του- πρόταση, παραμένω και αγωνίζομαι στη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία». Έπειτα από αυτές τις διευκρινίσεις, ο ΛΑΟΣ έκανε λόγο για εκβιασμούς και πιέσεις προς την πλευρά του πρώην υφυπουργού Τουρισμού, επί κυβερνήσεων Καραμανλή. «Ο κ. Λιάσκος υπαναχώρησε. Αντιλαμβανόμαστε τους εκβιασμούς που εδέχθη. Λυπούμεθα για την αδυναμία του αυτή και τον καλούμε να παραλάβει την ηχογραφημένη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο του κόμματος, όπως και τις φωτογραφίες της προσχώρησης με τα πλατιά χαμόγελα» ήταν η αντίδραση του ΛΑΟΣ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το