Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old)

Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Στη Βουλή για το έκτακτο τέλος στα ακίνητα, ενώ ο πρωθυπουργός ολοκληρώνει τις επαφές του με βουλευτές

 

Υπάρχει εμπιστοσύνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα διαμηνύει η κυβέρνηση

 

Την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το έκτακτο τέλος στα ακίνητα, την Τρίτη (σήμερα) εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, εκθειάζοντας την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, όπως είπε, που έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

 

«Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την στάση τους και για την στήριξη που παρέχουν μέχρι τώρα» ανέφερε.

 

Πάντως, οι κραδασμοί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος συνεχίζονται και οι βολές έρχονται εκατέρωθεν: τόσο από εκείνους που αντιδρούν στα μέτρα όσο και από εκείνους που πιστεύουν ότι οι καθυστερήσεις και οι αστοχίες έφεραν τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις επαφές με βουλευτές, εντείνοντας τις πιέσεις προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων κατά την αυριανή (σημερινή) ψηφοφορία.

 

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί αντιπαράθεσης ανάμεσα στους υπουργούς Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Ραγκούση για την προετοιμασία του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις και η κυβέρνηση θεωρεί πώς δεν υπάρχει κανένα θέμα.

 

«Υπάρχει συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική» είπε και πρόσθεσε ότι οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές, ενώ ζήτησε αυτοσυγκράτηση από όλους.

 

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε την επίθεση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, την οποία χαρακτήρισε μεμονωμένη και εξέφρασε συγχαρητήρια για τον τρόπο που το χειρίστηκε.

 

-«Δεν έχω στο μυαλό μου να καταψηφίσω την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές που διακυβεύονται για το μέλλον της χώρας, τη βιωσιμότητα ή μη της χώρας,» δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, ωστόσο επέμεινε στη θέση του για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

 

«Θυμάστε ότι είχε πει από βήματος Βουλής ο κ. Παπανδρέου “Αντώνη άσε για αργότερα”; Πιστεύω ότι το αργότερα είναι τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά- αν χθες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά. Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει εφ όλης της ύλης, χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς προϋποθέσεις, με μόνη προϋπόθεση πώς θα σώσουμε την πατρίδα», τόνισε ο κ. Λιντζέρης.

 

 

Η ΝΔ

Ως άτακτα φορολογικά γιουρούσια χαρακτηρίζουν στη ΝΔ την “εθνική φορολογική μεταρρύθμιση” της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι αφού το οικονομικό επιτελείο διέλυσε τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό σήμερα καλεί τον ελληνικό λαό να πληρώσει την ολιγωρία, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητα με επαχθή χαράτσια.

 

Σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ Γ. Βρούτσης κατηγορεί την κυβέρνηση πως καλλιεργεί τον πανικό και το φόβο στην ελληνική κοινωνία και κινείται με πρόχειρο και ανάλγητο τρόπο, βαθαίνοντας με την φοροεισπρακτική πολιτική της την ύφεση.

 

Όσον αφορά την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα ο κ. Βρούτσης ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ στην ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή, αύριο (σήμερα) θα καταψηφίσει το μέτρο αυτό, το οποίο χαρακτηρίζει αντιαναπτυξιακό, επισημαίνοντας ότι είναι ευθέως αντισυνταγματικό, καθώς παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, την ισότητα των δημόσιων βαρών και τον πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία και εξωθεί σε έμμεση δήμευσή της.

 

 

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές

 

Ο κ. Μόσιαλος επανέλαβε την κατηγορηματική θέση σύσσωμης της κυβέρνησης ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, καθώς ο λαός δεν τις θέλει.

 

Ο ελληνικός λαός «θέλει ομαλή πορεία για την χώρα κι αυτή η πορεία διασφαλίζεται με την ισχύ της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου» τόνισε ο κ. Μόσιαλος, ο οποίος επιπλέον κάλεσε την ηγεσία της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά να απαντήσουν αν επιμένουν στη θέση για πρόωρες εκλογές και πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

 

«Καλούμε την ΚΟ της ΝΔ να πάρει θέση για αυτό το ζήτημα. Τους εκφράζει αυτή η θέση;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει τέτοια κουλτούρα και κυρίως δεν την δείχνει η ηγεσία της ΝΔ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το