Photo Gallery, Πολιτική

Ροδούλα Ζήση: Ευχαριστώ τη Μαγνησία

Ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ


Ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σ’ όλη τη χώρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας κ. Ροδούλα Ζήση μιλώντας χθες στη Βουλή άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συμμετοχή της ή μη. «Είχα, έχω και θα έχω πάντα υψηλό αίσθημα ευθύνης από όποιο μετερίζι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα μου, ορίσει να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα» είπε η κ. Ζήση στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας για την Κοινοβουλευτική Περίοδο 2009-2012 και ευχαρίστησε το λαό της Μαγνησίας, τους συναδέλφους της. Η κ. Ζήση μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Δεν ξέρω αν η σημερινή συγκίνηση, αν η αυτογνωσία του σώματος ή πολλές φορές η προνοητική μας αυτοσυντήρηση με οδήγησαν να σας μιλήσω σήμερα από το υπερυψωμένο βήμα της Βουλής με την ελπίδα να πω κάποια πράγματα σε σας, αλλά γνωρίζοντας πως ό,τι στοχάζεται ο άνθρωπος μπορεί να το πει, αλλά ό,τι νιώθει και όταν επιχειρήσει να το πει μπορεί να το παραλλάξει.

Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όμως θα ήθελα να σας πω πως εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η βαριά και συμπαγής ευθύνη που μοιράστηκα μαζί σας τα τελευταία δυόμισι χρόνια, με ωθεί σε αυτήν την από καρδιάς παρέμβαση.

Όμως, επιτρέψτε μου να την αφιερώσω στους συμπολίτες μου της Μαγνησίας που με τίμησαν σε έξι εκλογικές αναμετρήσεις – είμαι δεκαοκτώμισι χρόνια βουλευτής – με τη μεγάλη τους εμπιστοσύνη και την αγάπη τους. Εκείνοι μου έδωσαν αυτό το βήμα, την έδρα στην Εθνική μας Αντιπροσωπεία για να υπηρετήσω την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και εγώ με τις μικρές ή μεγαλύτερες δυνάμεις μου. Και προσπάθησα να ανταποκριθώ. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Είμαι υπερήφανη για τη γενέτειρά μου, την πατρίδα μου τη Μαγνησία και για τους απανταχού Μαγνησιώτες. Η δική τους τιμή προς το πρόσωπό μου είναι για μένα μια διαρκής δέσμευση απέναντί τους, ώστε να προσπαθώ διαρκώς να τους κάνω να νιώθουν και εκείνοι υπερήφανοι για μένα».

«Θέλω να σας πω τι μου διδάξατε και αυτό να το πω προς τον ελληνικό λαό. Θέλω, λοιπόν, να ξέρουν όλοι ότι εμείς εδώ στην Εθνική Αντιπροσωπεία, οι δικοί τους εκπρόσωποι, εμμένουμε στο χρέος απέναντι στον όρκο που δώσαμε στον αγώνα της προσφοράς και στην ελπίδα της ανάκαμψης και της ανάτασης ως ταγοί της απήχησής μας στα προβλήματα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, ότι τα χρόνια της μεγάλης κρίσης της οικονομίας μας προσπαθήσαμε να καταλάβουμε, να κατανοήσουμε και να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, παραβιάζοντας πολλές φορές τα όρια της πολιτικής, συνειδησιακής και ανθρώπινης αντοχής μας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κ. Ζήση είπε: «Θέλω, απλώς, να σας πω ένα φόβο μου. Φοβάμαι ότι οι δύο παγίδες της προεκλογικής αυτής εκστρατείας θα είναι ο άκρατος μονεταριστικός, σκληρός τεχνοκρατισμός από τη μία και η ανεύθυνη δημαγωγία και ο ανέξοδος λαϊκισμός από την άλλη. Χρειάζεται προσοχή».

Και συνέχισε: «Ζούμε ιστορικές στιγμές σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη οικονομία, σε μια νέα εποχή που το πολιτικό σύστημα, οι θεσμοί και η κοινωνία αναμετρώνται με το ανάστημα και τις αντοχές τους, αλλά και με την ικανότητα και την αποφασιστικότητα του νέου βηματισμού, που θα είναι μακρύς και δύσκολος. Η πρόκληση, το στοίχημα είναι πρόοδος ή πισωγύρισμα, είναι προωθητική κίνηση ή στατικό βόλεμα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν πρέπει τώρα που δίνουμε όλοι τον αγώνα, η απογοήτευση για το χθες και ο φόβος για το αύριο να μας αρπάξουν, ως δίδυμοι κλέφτες, τη χαρά της προσδοκίας και της δημιουργίας. Χρειάζεται να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι και ο κάθε πολίτης να αναλάβει την ευθύνη της επιλογής του. Γιατί αυτή η επιλογή του κάθε πολίτη θα είναι η μοίρα όλων μας.

Είχα, έχω και θα έχω πάντα υψηλό αίσθημα ευθύνης από όποιο μετερίζι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα μου, ορίσει να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα. Η πορεία μου είναι τα δείγματα γραφής που εσείς γνωρίζετε. Σας παρακαλώ να με κρίνετε αυστηρά.

Οι σχέσεις ειλικρίνειας, αξιοπιστίας και συνέπειας με τους συμπολίτες μου είναι για μένα καταξιωμένες και ανεκτίμητες. Είμαι παρούσα στην πολιτική ζωή του τόπου, στηρίζω τον αγώνα της δημοκρατίας, της ανάπτυξης, στηρίζω το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτόν τον εκλογικό αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις και πιστεύω σ’ αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ενότητα, στην αξιοκρατία, στην ανανέωση, στην αξιοπρέπεια και στη νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων και της δημοκρατικής παράταξης».

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Ζήση αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους και συνεργάτες της κατέληξε: «Θέλω να σας ευχηθώ να είστε εσείς που θα εμπνεύσετε, όπως λέει ο Μπρεχτ, θα συγκινήσετε, θα αλλάξατε για να οδηγήσετε τη δημοκρατία στο βάθρο που της ανήκει, να αλλάξετε τον κόσμο και τους πολίτες.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία, καλό αγώνα για την Ελλάδα, για το λαό της, για τη δημοκρατία και την πολιτική και να είστε σίγουροι ότι εμείς, ό,τι και να γίνει, όπως και να κρίνει ο ελληνικός λαός, στους αγώνες δεν θα πάψουμε να υπάρχουμε και να αγωνιζόμαστε ο καθένας από το μετερίζι του. Έτσι θα είμαι κι εγώ πάντα στους αγώνες για ειρήνη, για δημοκρατία, για πρόοδο και για προκοπή. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ξαναβρεθούμε στους μπαξέδες της πολιτικής και κοινωνικής προοπτικής αυτού του τόπου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το