Πολιτική

“Πυρά” από την αντιπολίτευση

Σφοδρές επικρίσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Έντονες και καυστικές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για “λεονταρισμούς κατόπιν εορτής”, ενώ υποστήριξε ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν ήδη συμφωνήσει στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής. Παράλληλα σημείωσε ότι “απέναντι στην τρόικα δεν βρίσκονται οι κυβερνητικοί εταίροι αλλά ο ελληνικός λαός”.

Ειδικότερα:

“Οι λεονταρισμοί Κουβέλη και Βενιζέλου, κατόπιν εορτής, από τη στιγμή που έχουν ήδη συμφωνήσει στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής, έχουν ελάχιστο αντίκρισμα”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Τα ήδη ψηφισμένα μέτρα για τα εργασιακά έχουν κατεδαφίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, έχουν στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, βυθίζοντας παράλληλα στην ύφεση την ελληνική οικονομία”, τονίζει.

Και προσθέτει: “Τώρα εμφανίζονται ως σωτήρες των εργασιακών σχέσεων αυτοί που τις έχουν ήδη διαλύσει και σκοπεύουν στο επόμενο διάστημα να ολοκληρώσουν το έργο τους”.

“Αυτοί που βρίσκονται απέναντι στην τρόικα δεν είναι οι κυβερνητικοί εταίροι, αλλά ο ελληνικός λαός που αγωνίζεται για την απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο, και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στη βάση της προστασίας της εργασίας και του κοινωνικού κράτους και την αναδιανομή του πλούτου”, καταλήγει.

Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν ότι η τρόικα, με τη “δήθεν αντιπαράθεση – δήθεν διαπραγμάτευση” προσφέρει “άλλοθι” στην κυβέρνηση να ψηφίσει όλα τ’ άλλα “προαποφασισμένα μέτρα που σαρώνουν και ισοπεδώνουν τη ζωή και την προοπτική μας”.

Για “θέατρο σκιών” της συγκυβέρνησης κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή, σχολιάζοντας την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία “με λεκτικούς λεονταρισμούς” έχουν “ήδη δώσει ‘γη και ύδωρ’ στους τοκογλύφους”.

“Το μεγάλο πρόβλημα των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι το πως θα επιβάλλουν τη συνέχιση των εξοντωτικών μέτρων και μνημονίων διαρκείας στο λαό” επισημαίνει το ΚΚΕ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις Κουβέλη και Βενιζέλου αφήνουν “πρόσκαιρες εντυπώσεις”, ενώ τονίζουν ότι “ταμείο θα γίνει με την οριστικοποίηση και ψήφιση των αδιέξοδων μέτρων”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το