Photo Gallery, Τοπικά

Πρόστιμα και αποβολή από την παραλία Αγριάς επιβλήθηκε σε καταστηματάρχες

Κοινοποιήθηκε η απόφαση του Λιμεναρχείου για τις παράνομες κατασκευές

Έντονη αντίδραση των επαγγελματιών, που προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις

 

Διοικητικά πρόστιμα αποβολής ύψους 1.500 ευρώ απέστειλε το Λιμεναρχείο σε 28 καταστηματάρχες που διατηρούν «τσαρδάκια» και άλλες επιχειρήσεις εστίασης στην παραλία της  Αγριάς.

Οι επαγγελματίες, που προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις με κλείσιμο των καταστημάτων τους, ανέμεναν την εξέλιξη. Δηλώνουν ωστόσο αναστατωμένοι για την παραλαβή των διοικητικών προστίμων αποβολής, με τα έγγραφα που τους κοινοποιήθηκαν να αναφέρουν ότι σε διάστημα ενός μήνα ο χώρος της παραλίας πρέπει να απελευθερωθεί.

Οι καταστηματάρχες θα έχουν σήμερα συνάντηση με το νομικό τους σύμβουλο και θα προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Δήμου Βόλου, με το σκεπτικό ότι ουδέποτε τους ενημέρωσε για το γεγονός ότι οι κατασκευές που χρησιμοποιούν για την επαγγελματική τους δραστηριότητα είναι παράνομες.

«Δεν είναι δυνατόν να εισέπρατταν από το Δήμο ενοίκια για παράνομες υποτίθεται κατασκευές. Με την ίδια λογική παράνομο είναι το κράτος που έχει μετατρέψει χώρο αιγιαλού σε δρόμο και τον κλείνει για τις ανάγκες των επισκεπτών, παράνομος είναι και ο Δήμος που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκά προγράμματα για να δημιουργήσει κιόσκια στην παραλία, παράνομοι ήταν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που σε προεκλογικές τους συγκεντρώσεις μιλούσαν στα «τσαρδάκια». Δεν έβλεπαν την παρανομία…» αναρωτιούνται οι ίδιοι.

Οι επαγγελματίες δηλώνουν ότι ο Δήμος, αλλά και το Λιμεναρχείο δεν τους ενημέρωσε ποτέ για το παράνομο των κατασκευών, ενώ κανείς δεν πραγματοποιούσε ελέγχους.

«Όλες οι καταθέσεις μας και τα στοιχεία που προσκομίσαμε κρίθηκαν αβάσιμα από το Λιμεναρχείο και αναμένουμε και τις αποφάσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας» επισήμανε ο πρόεδρος των καταστηματαρχών κ. Φώτης Καραουλάκης και εξέφρασε την απορία του πώς είναι δυνατόν να κρίνονται παράνομα ακόμη και τα παραδοσιακά κιόσκια που κατασκευάστηκαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ανακατασκευάστηκαν μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος το 1980.

«Τους προσκόμισα φωτογραφίες από κατασκευές του 1970 και μου είπαν ότι δεν είναι αληθινές. Έτσι έκρινε ο Λιμενάρχης. Τι να πει κανείς…», τόνισε. Επίσης ο κ. Καραουλάκης ανέφερε ότι και η δημοτική αρχή, αποφεύγει να δώσει λύση στο πρόβλημα και αποστασιοποιείται, λες και δεν την ενδιαφέρει τι θα γίνει στην παραλία της Αγριάς. «Πώς είναι δυνατόν επί τόσα χρόνια να μας μισθώνει τους χώρους και να μη λέει κανείς τίποτα. Τώρα ανακάλυψαν ότι όλο το παραλιακό μέτωπο και όλη η επαρχιακή οδός Βόλου-Τσαγκαράδας είναι μέσα στον αιγιαλό. Ας έλθουν να τα γκρεμίσουν αυτοί», είπε αναφερόμενος στο Δήμο Βόλου και στις πρώην δημοτικές αρχές της Αγριάς ο κ. Καραουλάκης.

Στο έγγραφο που  απέστειλε το Λιμεναρχείο στους καταστηματάρχες, αναφέρεται επίσης ότι οι άδειες που τους δίνονται κάθε χρόνο αφορούν μόνο τα τραπεζοκαθίσματα και όχι τις κατασκευές, όπως κιόσκια και τέντες. «Θα ήθελα να μου πουν πώς είναι δυνατόν να σκιάσεις τα τραπεζοκαθίσματα, χωρίς κάποια κατασκευή. Όλες αυτές οι κατασκευές δεν είναι μόνιμες. Μπορούν άνετα να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή όπως και οι ομπρέλες» διευκρίνισε.

Τέλος ανέφερε ότι οι καταστηματάρχες μπορούν να προχωρήσουν σε δικαστική διευθέτηση του θέματος για να μην τους αφαιρεθούν οι άδειες, αλλά το πρόστιμο των 1.500 ευρώ θα πρέπει να πληρωθεί. «Θα συναντηθούμε με το νομικό μας σύμβουλο και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε» κατέληξε.

ΚΑΤ. ΤΑΣ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το