Photo Gallery, Τοπικά

Πρωτοβουλία για το παραλιακό μέτωπο

Η νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Βόλου θα τακτοποιήσει πολεοδομικά και λειτουργικά σημαντικά στοιχεία του παραλιακού μετώπου

 

Από το Δήμο Βόλου με στόχο τη νομιμοποίηση λιμενικών έργων

 


 

Προσπάθεια να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του Νόμου 3978/2011 προκειμένου να προχωρήσει στη νομιμοποίηση λιμενικών έργων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του ενιαίου Δήμου Βόλου, καταβάλει η Δημοτική Αρχή.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με την Πολεοδομία, αλλά και με την Κτηματική Υπηρεσία καλείται να ολοκληρώσει την εκπόνηση μελετών και την υποβολή σχετικών αιτημάτων νομιμοποίησης έως το τέλος του έτους, ώστε εμπρόθεσμα να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για τη νομιμοποίηση των υφισταμένων μικρών λιμενικών έργων.

Πρόκειται για πέντε λιμενικές κατασκευές και συγκεκριμένα για το αλιευτικό καταφύγιο Αγριάς, τα μικρά λιμανάκια ιδιωτικών σκαφών στα Πλατανίδια, την Κριθαριά και το Σουτραλί και τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Όσον αφορά το έργο στο Σουτραλί, η μελέτη έχει ήδη κατατεθεί και η υπηρεσία βρίσκεται σε επαφή με το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, για τη συνέχιση της διαδικασίας   νομιμοποίησης, ενώ οι μελέτες για τα έργα της Κριθαριάς και του Αγ. Κωνσταντίνου χρειάζονται μικρές τροποποιήσεις, ώστε να επανυποβληθούν εγκαίρως. Το ίδιο ισχύει και για το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Αγριάς, για το οποίο θα επανυποβληθεί η θεωρημένη μελέτη, ενώ εκκρεμότητα υπάρχει με τη μελέτη του έργου στα Πλατανίδια, η οποία είτε θα ανατεθεί είτε θα συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία.

Η νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων θα τακτοποιήσει πολεοδομικά και λειτουργικά σημαντικά στοιχεία του παραλιακού μετώπου, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέψει στο  Δήμο να αποφύγει σοβαρή οικονομική αιμορραγία, καθώς προβλέπονται αυξημένα πρόστιμα, έως και κατεδάφισή τους, για τη μη νομιμοποίηση.

 

Το νέο τεχνικό πρόγραμμα

Σειρά περιοδειών και συναντήσεων στις Δημοτικές Ενότητες, καθώς επίσης συσκέψεις με τους τοπικούς αντιδημάρχους και τα Τοπικά Συμβούλια, ξεκινά αυτή την εβδομάδα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης, με στόχο τη συγκέντρωση των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών, την ιεράρχηση και την ενσωμάτωση όσων από αυτές επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητες στο νέο τεχνικό πρόγραμμα του ενιαίου Δήμου έτους 2012, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Σκοπός είναι να καταρτιστεί το νέο τεχνικό πρόγραμμα μετά από μέγιστη δυνατή διαβούλευση», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Λαμπρινίδης υπενθυμίζοντας ότι το τεχνικό πρόγραμμα του 2011 είχε μεταβατικό χαρακτήρα αφού ήταν το πρώτο του Καλλικρατικού Δήμου και η υλοποίησή του ξεκίνησε ουσιαστικά την άνοιξη του 2011 αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού.

Οι πρώτες συσκέψεις έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, η πρώτη στις 10.30 π.μ. στο πρώην Δημαρχείο Αγριάς (Πορφυρογένειο), με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου κ. Νίκου Στόικου, και η δεύτερη στις 8.30 μ.μ. στο πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Καουνά. Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ανάλογη σύσκεψη στις 8.30 μ.μ. στο πρώην Δημαρχείο Πορταριάς με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Γκουντέλια, ενώ οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα με πρώτη αυτή της Τρίτης 8 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. στη Νέα Αγχίαλο, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου κ. Παντελή Πελεκάνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το