Προσλήψεις 14 γιατρών στο ΚΕΠΑ Βόλου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση

Στην πρόσληψη 14 γιατρών θα προχωρήσει το ΙΚΑ στο Βόλο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 689, τεύχος Β’, 26-3-2013) δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η κατανομή των θέσεων σε 13 πόλεις της χώρας και στο Βόλο ανά ειδικότητα.

Πρόκειται συνολικά για 400 συμβασιούχους γιατρούς, που θα προσληφθούν σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η προκήρυξη του διαγωνισμού και ο καθορισμός των προθεσμιών, για την υποβολή των αιτήσεων.

Για το Βόλο προβλέπονται οι θέσεις τεσσάρων καρδιολόγων, πέντε νευρολόγων και πέντε ψυχιάτρων, οι ελλείψεις των οποίων προκαλούν και πολύμηνη καθυστέρηση στις πιστοποιήσεις αναπηρίας στο ΚΕΠΑ.

Όσοι επιτύχουν στο διαγωνισμό, θα εργασθούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας ενός έτους. Η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπεται εκτός ΑΣΕΠ από το ΙΚΑ, που θα προκηρύξει και τις θέσεις.

Οι γιατροί που θα προσληφθούν, θα πρέπει να διαθέτουν εκτός του πτυχίου και άδεια άσκησης επαγγέλματος στην ειδικότητά τους, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις οι άνδρες ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να διαθέτουν τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων τους ανάλογα με τη θέση που έχουν επιλέξει.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης για οποιονδήποτε λόγο, το ΙΚΑ θα μπορεί να προβαίνει σε αντικατάσταση του συμβαλλόμενου γιατρού από τη λίστα των επιλαχόντων της ίδιας ειδικότητας, που θα έχει αναδειχθεί κατά τη διαδικασία επιλογής. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρουν οι γιατροί στο ΚΕΠΑ, θα καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας, με ελάχιστες ημέρες διαθεσιμότητας 5 ώς 7 το μήνα και θα παρέχονται αποκλειστικά στο πλαίσιο της αρμοδιότητας των υγειονομικών επιτροπών του ΚΕΠΑ, καθώς και στο ωράριο συνεδρίασης των εν λόγω επιτροπών.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες των γιατρών θα πρέπει να γνωστοποιούνται στο ΚΕΠΑ ένα μήνα τουλάχιστον πριν την ημερομηνία της συνεδρίασης της επιτροπής. Το ΙΚΑ θα μπορεί επίσης να καταγγείλει τη σύμβαση του γιατρού πριν τη λήξη της, αν ο συμβαλλόμενος παραβεί τους όρους της ή απουσιάσει αναιτιολόγητα από υγειονομική επιτροπή και χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση.

Σε περίπτωση που η σύναψη συμβάσεων στο Βόλο δεν είναι εφικτή, δηλαδή δεν υπάρξει ενδιαφέρον από γιατρούς των τριών ειδικοτήτων από την περιοχή, ο αριθμός των θέσεων θα συμπληρωθεί με σύναψη συμβάσεων από τη σειρά κατάταξης των γιατρών άλλων πόλεων, ανάλογα με τα αιτήματα.

Τέλος, ορίζεται ότι η αμοιβή των γιατρών που θα προσληφθούν θα είναι επτά ευρώ για κάθε περιστατικό, στο οποίο θα εκδίδουν γνωμάτευση, ωστόσο το σύνολο των αμοιβών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ μηνιαίως. Δηλαδή κάθε μήνα οι εν λόγω γιατροί δεν μπορούν να εξετάζουν και να εκδίδουν γνωματεύσεις για περισσότερα από 142 περιστατικά αναπηρίας. Για την κατ’ οίκον εξέταση περιστατικών, η αποζημίωση ανέρχεται σε ποσό ίσο με το τριπλάσιο της κανονικής αμοιβής (21 ευρώ).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παρουσιάζεται το βιβλίο της Δέσποινας Λάππα – Κόντου «Κοίτα, ξημερώνει»

  Το νέο βιβλίο της Δέσποινας Λάππα - Κόντου με τίτλο «Κοίτα, ξημερώνει» θα παρουσιαστεί…

7 Δεκεμβρίου 2023

Στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Βόλος για το Κύπελλο

Στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ αγωνίζεται σήμερα ο Βόλος για τη φάση των «16»…

7 Δεκεμβρίου 2023

Μαθήτρια πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους σε σχολείο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Μια 14χρονη μαθήτρια σκότωσε δύο ανθρώπους πυροβολώντας τους στο σχολείο όπου φοιτούσε στην πόλη Μπριάνσκ…

7 Δεκεμβρίου 2023

ΕΦΕΤ: Αποσύρονται τα αυγά Kinder Bueno λόγω μη αναγραφόμενου συστατικού

Έπειτα από απόφαση του ΕΦΕΤ αποσύρονται από τα ράφια των καταστημάτων Lidl τα προϊόντα «KINDER…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ώρα Κυπέλλου σήμερα με Λεβαδειακό για τη Νίκη

Ώρα Κυπέλλου για τη Νίκη που έχει αγώνα σήμερα για τη φάση των «16» του…

7 Δεκεμβρίου 2023

Έκθεση έργων τέχνης «Θαλασσινές πορείες» από τον Κώστα Σπύρου

  Η έκθεση έργων τέχνης του Κώστα Σπύρου με τίτλο «Θαλασσινές πορείες» συνεχίζεται έως 15…

7 Δεκεμβρίου 2023