Τοπικά

Δημιουργίες μαθητών για την εθελοντική αιμοδοσία

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας της Ι.Μ.Δ. για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ν. Μαγνησίας προκήρυξε Διαγωνισμό Ζωγραφικής – Αφίσας με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με τα Γυμνάσια και Σ.Μ.Ε.Α. Ν. Μαγνησίας μετά από πρόσκληση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του κ. Σωκράτη Σαβελίδη.
Η ανταπόκριση των μαθητών και των μαθητριών ήταν ανέλπιστα μεγάλη για το σύντομο διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους για την κατάθεση των έργων. Συμμετείχαν 42 μαθητές και μαθήτριες με αντίστοιχο αριθμό έργων, από τα εξής σχολεία: 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου, 3ο,4ο,10ο Γυμνάσιο Βόλου, Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου, Παράρτημα 6ου Γυμνασίου Ε.Σ.Κ.Ν.
Τα έργα των μαθητών/τριών αξιολογήθηκαν από τριμελή επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν, οι κ. Δέσποινα Λουκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ν. Μαγνησίας, παιδίατρος, κ. Στυλιανός Λαφιωνιάτης, διευθυντής της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Α. Γ. Ν. Βόλου, αιματολόγος, κ. Ελπινίκη Καμόσου, εκπαιδευτικός – εικαστικός.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που διακρίθηκαν λαμβάνοντας:
-1ο βραβείο λαμβάνει μαθητής του παραρτήματος του 6ου Γυμνασίου Ε.Σ.Κ.Ν. Βόλου.
-2ο βραβείο, Καραμπεροπούλου Μελίνα, μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου.
-3ο βραβείο, Σεμερτζίδου Αναστασία, μαθήτρια του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου.
Η απονομή βραβείων στους/στις μαθητές/τριες που διακρίθηκαν και βεβαιώσεων συμμετοχής σε όλους όσοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στην εκδήλωση του Δικτύου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βόλου στο Συνεδριακό Κέντρο Οι διακριθέντες παρέλαβαν και από μια δωροεπιταγή από τα Public για τη 1η θέση 100 ευρώ, για τη 2η 75 ευρώ και για την 3η 50 ευρώ για την αγορά βιβλίων ή γραφικής ύλης. Σε όλους όσοι συμμετείχαν προσφέρθηκε μια κούπα ως ενθύμιο.
Σε ανακοίνωσή τους η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. «επιθυμούν να εκφράσουν θερμές ευχαριστίες στον κ. Λαφιωνιάτη, διευθυντή της Αιμοδοσίας, και την κ. Καμόσου, εκπαιδευτικό και εικαστικό, που παρά το φορτωμένο πρόγραμμά τους ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μας να συνδράμουν στην αξιολόγηση των έργων.
Επίσης, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, γιατί αυτή μας δίνει δύναμη και ελπίδα να συνεχίσουμε τον καθημερινό μας αγώνα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους/στις υπεύθυνους καθηγητές/τριες εικαστικών και τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων για την παρότρυνση των μαθητών/τριών να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις.
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουν τον διευθυντή της Δ.Δ.Ε. δρ Σωκράτη Σαβελίδη για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του στις δράσεις του Συλλόγου μας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καταγγελία στον Δήμο Νοτίου Πηλίου από αιμοκαθαιρόμενο

  Σε καταγγελία στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για παράβαση καθήκοντος, αμέλεια και απαξίωση σε ΑμεΑ,…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κέρδισε αγωγή ανεμβολίαστη εργαζόμενη στον Δήμο Αλμυρού

  Το ποσό των 10.730,90 ευρώ θα καταβληθεί από τον Δήμο Αλμυρού σε εργαζόμενη, η…

7 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης 7/12

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 2 18.00 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης…

7 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΥΑΜΒ: Προσφορές για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού

  Έως τις 13 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, θα γίνονται δεκτές οι προσφορές για…

7 Δεκεμβρίου 2023

Διενέργεια εξετάσεων χορήγησης Ειδικής Άδειας Οδήγησης ΕΔΧ – ταξί

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών ανακοινώνεται ότι την 20 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και…

7 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΙΑΡΡΑ

  Την αγαπημένη μας ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΙΑΡΡΑ ΕΤΩΝ 82   Κηδεύουμε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023…

7 Δεκεμβρίου 2023