Αθλητισμός

Ώρα Κυπέλλου σήμερα με Λεβαδειακό για τη Νίκη

Ώρα Κυπέλλου για τη Νίκη που έχει αγώνα σήμερα για τη φάση των «16» του θεσμού. Οι «κυανόλευκοι» θα αναμετρηθούν εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό και θα επιδιώξουν ένα καλό αποτέλεσμα που θα αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισής τους ενόψει της ρεβάνς στον Βόλο. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 15.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 2.

Στη Νίκη αφήνουν πίσω τους την -ελέω διαιτησίας- ήττα από την ΑΕΛ για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις «τρέχουν». Μπορεί το Κύπελλο Ελλάδος να μην αποτελεί προτεραιότητα για καμία από τις ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, αλλά η Νίκη δεν μπορεί να αδιαφορήσει στην προοπτική να βρεθεί στα προημιτελικά του θεσμού.

Επιπλέον, ο αντίπαλός της δεν αποτελεί κάποιο φόβητρο. Είναι και αυτός ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2 και μπορεί να προπορεύεται στον βόρειο όμιλο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ανώτερος των «κυανολεύκων», που στη μέρα τους μπορούν να κερδίσουν οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας.

Πάντως, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί φέτος για τη Σούπερ Λιγκ 2 με τον Λεβαδειακό να φεύγει νικητής από το Πανθεσσαλικό με 1-0. Όμως και εδώ η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αφού ο διαιτητής Διαμαντόπουλος «έκλεισε τα μάτια» σε πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ του Τσιριγώτη στο 91ο λεπτό και ακολούθως ο Λιάγκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα, που φυσικά δεν έπρεπε ποτέ να μετρήσει.

Το γεγονός αυτό ίσως να αποτελεί και ένα επιπλέον κίνητρο για τη Νίκη για να τα δώσει όλα στα δύο ματς με τον Λεβαδειακό και να βρεθεί αυτή στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Φυσικά, η προσοχή στρέφεται στο σημερινό παιχνίδι όπου η βολιώτικη ομάδα θα επιδιώξει να ελέγξει τον ρυθμό, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία της, ενώ θα ψάξει και τις ευκαιρίες στην επίθεση με στόχο το γκολ. Η Νίκη θέλει ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε στη ρεβάνς που θα είναι αυτή η γηπεδούχος να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Στην αποστολή της Νίκης για την πόλη της Βοιωτίας δεν συμπεριελήφθησαν οι Μιράντα, Τοπαλίδης και Στίκας. Ο Μιράντα έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί και ο Τοπαλίδης λόγω ενοχλήσεων, ενώ ο αποκλεισμός του Στίκα έγινε για λόγους τακτικής και έχει να κάνει με το γεγονός ότι στα παιχνίδια Κυπέλλου πρέπει να υπάρχουν στην 20άδα κάθε ομάδας και δύο «μικροί» που αναγκαστικά θα πάρουν τις θέσεις πιο έμπειρων παικτών. Στον αντίποδα, επιστρέφει ο Ανδρέου που λόγω ίωσης είχε χάσει το ματς με την ΑΕΛ

Όσον αφορά το πώς θα παρατάξει την ομάδα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γκαραβέλης. Στο δεξιό άκρο της άμυνας θα τοποθετηθεί ο Κάσσος και στο αριστερό ο Αναστασίου, ενώ δύο εκ των Γρομητσάρη, Ανδρέου, Μπαχανάκ θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας.

Η τριάδα της μεσαίας γραμμής αναμένεται να αποτελείται από τους Κυριακίδη, Παναγιωτίδη και Λίταινα. Ο Ριμπέιρο θα επιχειρεί από τα δεξιά και ο Κρητικός από τα αριστερά, ενώ ο Τζιώρας θα αγωνιστεί στη θέση του σέντερ φορ. Στην αποστολή μετέχουν και οι: Κραβαρίτης, Ναά, Κουτσιμπάνας, Πέττας, Γαβριηλίδης, Πολίτης, Μπαλλάς και Μοράρ.

 

Διαιτητής ο Βλάχος

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε διαιτητή του σημερινού αγώνα τον Ανδρέα Βλάχο από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Σούζα της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής και Νίκο Μανούρα της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γιάννης Ρούτσης και παρατηρητής διαιτησίας ο Γιώργος Κωνσταντίνου από τις ΕΠΣ Κορινθίας και Αιτωλοακαρνανίας αντίστοιχα.

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Έκθεση έργων τέχνης «Θαλασσινές πορείες» από τον Κώστα Σπύρου

  Η έκθεση έργων τέχνης του Κώστα Σπύρου με τίτλο «Θαλασσινές πορείες» συνεχίζεται έως 15…

7 Δεκεμβρίου 2023

Εξαίσιο μουσικό ταξίδι στο ρεμπέτικο τραγούδι από τη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα

  Πριν λίγες μέρες στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών «Θεατρίνη» είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε…

7 Δεκεμβρίου 2023

Πάνω από 360 συλλήψεις τον Νοέμβριο στη Θεσσαλία

Κατά τη διάρκεια του μήνα Νοεμβρίου του έτους 2023, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής…

7 Δεκεμβρίου 2023

Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Το τέλειο γεύμα» στο CineDoc Βόλου – Η επίδραση της μεσογειακής διατροφής στην υγεία μας

  Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc…

7 Δεκεμβρίου 2023

Δημιουργίες μαθητών για την εθελοντική αιμοδοσία

  Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας της Ι.Μ.Δ. για…

7 Δεκεμβρίου 2023

Καταγγελία στον Δήμο Νοτίου Πηλίου από αιμοκαθαιρόμενο

  Σε καταγγελία στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για παράβαση καθήκοντος, αμέλεια και απαξίωση σε ΑμεΑ,…

7 Δεκεμβρίου 2023