Photo Gallery, Αθλητισμός

Προσκήνιο και Παρασκήνιο

ΤΗΝ πιο εξοντωτική ποινή που έχει επιβάλλει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου επέβαλλε η ΕΠΟ στον Αχιλλέα Μπέο. Ουσιαστικά αποφάσισε

να τον … καρατομήσει από το ποδόσφαιρο, τιμωρώντας τον με απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τέσσερα χρόνια για τις δυσμενείς κρίσεις του κατά της διαιτησίας και το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Δημήτρη Γόντικα στις 17 Απριλίου και στον αγώνα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό.

Ο Αχιλλέας Μπέος, είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου Koriopolis, αν και ο ίδιος δεν δέχεται καμιά κατηγορία.

Αναμφίβολα όμως, το κατηγορητήριο της ΕΠΟ, ανεξάρτητο από το σκάνδαλο «Koriopolis», μάλλον προξενεί γέλιο.

Όταν κατά τη διάρκεια όλης της προηγούμενης χρονιάς, ο Αχιλλέας Μπέος, προκάλεσε σαφώς περισσότερο με τη συμπεριφορά του, κανείς τότε από την ΕΠΟ δεν είχε τολμήσει ούτε καν να τον αγγίξει.

Η ΕΠΟ «μάγκεψε» ξαφνικά, όταν αισθάνθηκε πως ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. βρίσκεται πίσω από της …φυλακής τα σίδερα. Μαγκιές εκ του ασφαλούς λοιπόν από την ΕΠΟ.

Και καλά τον Μπέο, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου τι έφταιξε και του έριξε η Ομοσπονδία χαράτσι 40.000 επειδή ο Μπέος έβρισε τον Γόντικα;

Ο Σόλια γυμναστής

και βοηθός προπονητή

ΔΥΟ γυμναστές, οι Παντελής Παντελόπουλος και Γιώργος Πήδουλας με τους οποίους συζητούσε ο Ολυμπιακός Β. τελικά δεν θα συνεργαστούν με τη βολιώτικη ΠΑΕ. Έτσι, το ρόλο του γυμναστή της ομάδας, θα τον έχει ο άμεσος συνεργάτης του Γκράθια, ο Χουάν Σόλια, που ήδη βρίσκεται στην ομάδα από την πρώτη στιγμή της φετινής προετοιμασίας.

 

Από αναβολή σε αναβολή

ΑΠΟ αναβολή σε αναβολή βαδίζει η εκλογική διαδικασία στον Γ.Σ. Αλμυρού, αφού δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εκπεφρασμένη διάθεση παραγόντων να αναλάβουν τα ηνία του ιστορικού συλλόγου. Η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, ενώ το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής είναι ιδιαίτερα δαπανηρό. Η νέα προσπάθεια για την εκλογή νέας διοίκησης μετατέθηκε για τις 6 Ιουλίου. Ο καιρός περνά και σίγουρα είναι εις βάρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Γ.Σ.Α., που κανονικά αυτή την περίοδο θα έπρεπε να κάνει τον προγραμματισμό της.

 

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί…

ΕΝΩ ο Μάκης Ψωμιάδης καταζητείται από τις διωκτικές αρχές οι Ηρακληδείς έκαναν χθες Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν αν επιθυμούν να απορροφήσουν την Καβάλα και να δημιουργήσουν τον νέο Ηρακλή, υπό τον πλήρη έλεγχο βέβαια του «Big Mac».

Ο Ηρακλής, προκειμένου να γλιτώσει τον υποβιβασμό επικαλούνταν την ιστορία του και την ηθική του. Και ξαφνικά δείχνει να ξεχνά τα πάντα και να θέλει να διεκδικήσει την ύπαρξή του, συμμαχώντας με καταζητούμενους και …αλάνια της πιάτσας. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί…

 

Δεν τον ξεχνούν

ΠΟΛΛΑ μέλη του Blue Club παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στα Πευκάκια, στη μνήμη ενός από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, του Παναγιώτη Ντοκούζη που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα πριν από 14 χρόνια.

Κάθε χρόνια, από το 1997 και μετά οι φίλοi του και σύντροφοί του στη Νίκη, δείχνουν πως δεν τον έχουν ξεχάσει. Μάλιστα, έδωσαν και στο σύνδεσμο το όνομά του.

 

Αλλαγές στο μπάσκετ

ΑΛΛΑΓΕΣ έκανε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης όσον αφορά τις εθνικές κατηγορίες από την Α2 έως και την Γ΄, ενώ μείωσε σε δύο τις ξένες παίκτριες στην Α1 γυναικών.

Έτσι, από την αγωνιστική περίοδο 2013-14 σε όλες τις κατηγορίες, θα βρίσκονται υποχρεωτικά στη 12άδα τέσσερις αθλητές κάτω των 20 ετών.

Επίσης, το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής όπου μετέχει η Νίκη θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομίλους των 12 ομάδων, ενώ αυτό της Γ’ Εθνικής, όπου παίρνουν μέρος η Μεταμόρφωση και ο Γ.Σ. Βόλου, θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους των 12 ομάδων.

Το θετικό είναι πως δίνεται η ευκαιρία σε νέα παιδιά να πάρουν θέση στη 12αδα των ομάδων τους. Επίσης, η μείωση των ξένων παικτριών, θα ανοίξει το δρόμο στην αξιοποίηση των Ελληνίδων καλαθοσφαιριστριών. Μέτρα προς τη θετική κατεύθυνση λοιπόν για τη συμμετοχή νεότερων παικτών και παικτριών στις ομάδες τους.

 

«Τσουνάμι» τα «στημένα»

σε όλο τον κόσμο

ΤΟ σκάνδαλο Koriopolis συγκλονίζει την Ελλάδα, αλλά τα …όργανα έχουν αρχίσει σε πολλές χώρες ακόμη.

Στο μεταξύ, την κάθοδο ειδικών της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) αναμένει η κυπριακή Αστυνομία, που διερευνά εκ νέου την υπόθεση με τους στημένους αγώνες στην Κύπρο.

Εξάλλου, στη Νότια Κορέα, η κυβέρνηση της χώρας, έχοντας προφανώς χάσει την υπομονή της με τις αποκαλύψεις για τα στημένα, απείλησε με διακοπή του επαγγελματικού πρωταθλήματος (K-League).

«Εάν οι παίκτες της K-League πιαστούν στην προσπάθεια να «στήσουν» αγώνες από αυτόν τον Ιούλιο, οι ομάδες τους θα αποβάλλονται από το πρωτάθλημα», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας (Yonhap) ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, Παρκ Σουν-Κιού. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος στο χειρότερο σενάριο».

Είναι βλέπετε πολλά τα λεφτά και στο εύκολο κέρδος, οι αντιστάσεις …μειώνονται, ενώ η ηθική πηγαίνει περίπατο.

 

 

Νέο ρεκόρ από την Καρακατσάνη

ΑΠΟ τον Γ.Σ. Βόλου μεταπήδησε στον Ρεθυμνιακό και από κει στη ΓΕΑ Τρικάλων. Όποιο σωματείο και αν επιλέγει να γυμνάζεται η Αναστασία Καρακατσάνη, δεν σταματά να δημιουργεί και στη συνέχεια να καταρρίπτει ρεκόρ. Η Βολιώτισσα αθλήτρια, σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων στα 5.000μ στο 2ο φετινό ελληνικό Γκραν Πρι του ΣΕΓΑΣ που διεξήχθη προχθές στη Θήβα. Η 19χρονη πρωταθλήτρια τερμάτισε την απόσταση σε 16.16.82 και κατέρριψε το προηγούμενο δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας που ήταν 16.54.41 από τις 8 Μαΐου 2010 στο Ηράκλειο (στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κρήτης, όταν ανήκε στην Ε.Α. Ρεθυμνιακού).

Η Αναστασία εξασφάλισε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στα 800μ. και στα 3.000μ. Αποτελεί αναμφίβολα μια από τις καλύτερες αθλήτριες που έχει βγάλει ο βολιώτικος στίβος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το