Τοπικά

«Πράσινο» για κορύνες στη Δημητριάδος από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

ΚΟΡΥΝΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Με τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης και του Εμπορικού Συλλόγου, ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει στον διαχωρισμό ρευμάτων κυκλοφορίας στην οδό Δημητριάδος με πλαστικούς επαναφερόμενους οριοδείκτες, από Φιλελλήνων έως Ελ. Βενιζέλου, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο νότιο τμήμα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα και δόθηκε το «πράσινο φως» και από τον Εμπορικό Σύλλογο καθώς τα στοιχεία απέδειξαν ότι το πρόβλημα της παραβατικής συμπεριφοράς, με την παράνομη στάθμευση αυξάνεται, αντί να μειώνεται.

«Ένα μόνιμο αντεπιχείρημα για να μην τοποθετηθούν κορύνες ήταν να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση. Ότι έπρεπε να γίνει, έγινε και κάθε προσπάθεια εξαντλήθηκε», τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Μόσχος.

Σύμφωνα με τις υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην οδό Δημητριάδος και συγκεκριμένα στο τμήμα της από Φιλελλήνων έως Ελ. Βενιζέλου, απαγορεύεται η στάθμευση (πινακίδα Ρ39) παρά το βορινό κράσπεδο, ενώ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση (πινακίδα Ρ40) παρά το νότιο κράσπεδο. Στην πράξη, η παράνομη στάθμευση στο συγκεκριμένο τμήμα ξεπερνά το 80% παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αστυνομίας.

Από τον Ιανουάριο του 2013, μέχρι το τέλος Μαΐου «κόπηκαν» 1365 κλήσεις και αφαιρέθηκαν 830 πινακίδες, ενώ ο αντιδήμαρχος επέρριψε ευθύνες για το χάος που δημιουργείται καθημερινά στο δρόμο και στον Εμπορικό Σύλλογο, ο οποίος δεν τηρεί το ωράριο φορτοεκφορτώσεων.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με άλλες δικαιολογίες», είπε και έδειξε φορτοεκφορτώσεις σε καταστήματα, που πραγματοποιούνται στις 11 το πρωί και 12 το μεσημέρι, προκαλώντας κομφούζιο.

«Έχετε γράψει τις αποφάσεις στα παλιότερα των υποδημάτων σας. Καθορίσαμε τα ωράρια σε συνεννόηση και τίποτα δεν τηρείται», είπε για να απαντήσει…αφοπλιστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τσέλιος.

«Δεν γράφουμε κανέναν, δεν φταίμε εμείς, αλλά οι μεταφορικές εταιρείες που έρχονται στα μαγαζιά μας αυτές τις ώρες…».

«Τι άλλο να πω μετά από αυτή την απάντηση, είναι αρκετή», ήταν η ανταπάντηση του αντιδημάρχου.

Ο κ. Μόσχος παρουσίασε τις κορύνες που έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και ο κ. Τσέλιος τόνισε ότι οι άλλες πόλεις έχουν υπόγεια πάρκιν.

«Εάν είχαμε δηλαδή υπόγειο πάρκιν , εκεί θα στάθμευε το φορτηγό για να ξεφορτώσει εμπορεύματα», αναρωτήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Δερβένης.

Την αντίθεσή τους στις κορύνες εξέφρασε ο κ. Αθανασός που υποστήριξε ότι θα «πεθάνουν» τα καφέ που έχουν δημιουργηθεί στη Δημητριάδος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το