Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Πατροκτόνος από αμόκ… μετά από όραμα

ΦΟΝΟΣ

Άντρας, 53 ετών, με ψυχολογικά προβλήματα από εικοσαετίας, ήταν το μοιραίο πρόσωπο για τον ίδιο τον πατέρα του. Ευρισκόμενος σε κρίση το μαχαίρωσε μέχρι θανάτου στην κουζίνα του σπιτιού τους, στην οδό Αρχιμήδου 12 με Βουλγαροκτόνου, στη συνοικία της Αγίας Βαρβάρας στη Νέα Ιωνία. Με το ίδιο μαχαίρι έπληξε και το γαμπρό του, τον άντρα της αδελφής του, τον οποίο τραυμάτισε στην κοιλιά, όταν προσπάθησε να σταματήσει το δράστη και να του αφαιρέσει από τα χέρια το κουζινομάχαιρο.

Ο δράστης, λίγη ώρα μετά το φονικό, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, χωρίς να φέρει αντίσταση. Ομολόγησε την πράξη του λέγοντας πως «έβλεπε οράματα…».

Το τραγικό περιστατικό συγκλόνισε χθες το απόγευμα τη γειτονιά, στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Ένας νεκρός και ένας τραυματίας, ευτυχώς εκτός κινδύνου, είναι ο απολογισμός της έντονης ψυχολογικής έξαρσης ενός 53χρονου.

Δράστης είναι ο 53χρονος Στράτος Γκίκας, ο οποίος κατάφερε πέντε – έξι κτυπήματα με κουζινομάχαιρο στον 85χρονο πατέρα του Αθανάσιο Γκίκα. Με το ίδιο μαχαίρι έπληξε μία φορά – από τα μέχρι τώρα στοιχεία – στην κοιλιά τον 57χρονο γαμπρό του Γιώργο Βογιατζή, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Βόλου και βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Ο δράστης κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και θα οδηγηθεί σήμερα στην εισαγγελέα υπηρεσίας.

 

Ο 53χρονος Στράτος Γκίκας διέμενε με τον ηλικιωμένο πατέρα του, την αδελφή και το γαμπρό του, σε μονοκατοικία, επί της οδού Αρχιμήδου 12, δίπλα από το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Στην ίδια αυλή, σε ένα μικρό σπίτι διέμενε ο ηλικιωμένος με το γιο του και στο δεύτερο σπίτι η οικογένεια της κόρης του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προκύπτουν από τη μέχρι τώρα προανάκριση, ο 53χρονος τις τελευταίες δύο – τρεις ημέρες βρισκόταν σε έντονη ψυχολογική φόρτιση. Όπως έγινε γνωστό, για 20 περίπου χρόνια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και πολλές φορές – κατά διαστήματα – νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική. Όλα αυτά τα χρόνια τελούσε κάτω από φαρμακευτική αγωγή. Διέμενε με τον πατέρα του, ο οποίος είχε και τη φροντίδα του. Πληροφορίες αναφέρουν πως τις δύο τελευταίες ημέρες δεν έπαιρνε τα φάρμακά του. Προχθές μάλιστα, φέρεται να έλειπε και αρκετές ώρες από το σπίτι. Ο 53χρονος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, χθες αγόρασε από κατάστημα ένα μαχαίρι κουζίνας.

Χθες το μεσημέρι φέρεται να είχε έναν έντονο καυγά με τον πατέρα του. Έφυγε από το σπίτι και στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα φέρεται να διαπληκτίστηκε και πάλι με τον ηλικιωμένο, ο οποίος μετέβη στο σπίτι της κόρης του και κάθισε στην κουζίνα. Εκεί τον ακολούθησε ο 53χρονος, ο οποίος τον έπληξε με το μαχαίρι πέντε – έξι φορές στην κοιλιά και το διάφραγμα του στέρνου, κοντά στην καρδιά. Ο άτυχος 85χρονος καθόταν στην καρέκλα και δεν πρόλαβε καν να μετακινηθεί για να αποφύγει τα κτυπήματα με το κουζινομάχαιρο.

Τις φωνές και τη φασαρία άκουσε ο 57χρονος γαμπρός του δράστη, ο οποίος βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο του σπιτιού με τη σύζυγό του και την 23χρονη κόρη τους, η οποία ήρθε στο πατρικό της για τις καλοκαιρινές διακοπές από την Αγγλία όπου σπουδάζει. Ο 57χρονος προσπάθησε να τον ηρεμήσει, αλλά δέχθηκε μαχαιριά από το δράστη στην κοιλιά και έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος.

 

Το σκότωσε

επειδή έβλεπε

οράματα…

Ο 53χρονος δράστης Στράτος Γκίκας, με ιδιαίτερη ψυχραιμία, όπως αναφέρουν γείτονες, βγήκε από το σπίτι χωρίς να κρατά το μαχαίρι. Τους είπε ότι μαχαίρωσε τον πατέρα του. Ένας από τους γείτονες τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Το σήμα δόθηκε μέσω του ασυρμάτου σε περιπολούντες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Οι αστυνομικοί μπαίνοντας στο σπίτι αντίκρισαν ασάλευτο και γεμάτο αίματα τον ηλικιωμένο πάνω στην καρέκλα και το γαμπρό του πεσμένο στο έδαφος. Στη συνέχεια συνέλαβαν το δράστη, ο οποίος δεν έφερε αντίσταση και τον οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Εκεί ομολόγησε την πράξη του. Φέρεται μάλιστα να ανέφερε πως «έβλεπε οράματα…».

Όπως ανέφεραν γείτονες, δεν ακούστηκαν φασαρίες και δεν έπεσε στην αντίληψή τους επεισόδιο. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ξαφνικά ακούστηκε η κόρη του ηλικιωμένου να φωνάζει πως «σκότωσαν τον πατέρα της». Ελάχιστα λεπτά αργότερα εθεάθη ο 53χρονος να βγαίνει από το σπίτι και να τους λέει πως σκότωσε τον πατέρα του.

Ο δράστης, όπως έγινε γνωστό και ήδη προαναφέρθηκε, αντιμετωπίζει εδώ και μία τουλάχιστον 20ετία ψυχολογικά προβλήματα. Φέρεται πως εδώ και δύο ημέρες ήταν σε ψυχολογική υπερένταση. Πληροφορίες ανέφεραν πως είχε φύγει από το σπίτι του, επειδή είχε διαπληκτιστεί με τον πατέρα του και διέμεινε σε ξενοδοχείο. Επέστρεψε χθες το μεσημέρι και το απόγευμα έγινε το φονικό. Το μαχαίρι φέρεται να το αγόρασε χθες το πρωί από κατάστημα και το είχε μαζί του σε όλη τη διάρκεια του καυγά του με το θύμα.
Σήμερα ο δράστης θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα υπηρεσίας κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ρεπορτάζ: ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το