Προαποφασισμένο;

Από την περασμένη Παρασκευή, στη ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως γνώριζαν ή υποψιάζονταν τις εξελίξεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο μέχρι χθες υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Βολιώτη – που έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου για ζητήματα δικηγόρων – είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ήταν υπουργός το επόμενο χρονικό διάστημα. «Αν θα είμαι υπουργός μετά την Τετάρτη τα ξαναλέμε…» φέρεται να είπε ότι κ. Ρουπακιώτης.

Τα κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως είχαν αντιληφθεί ή γνώριζαν τις προθέσεις του κ. Κουβέλη και «κράταγαν μικρό καλάθι»…

Τ. Κ.

 

 

Πολιτική απομόνωση

Η στάση του κ. Κουβέλη στην κυβερνητική κρίση ήταν το θέμα συζήτησης χθες στους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου. Πολλοί σχολίαζαν αρνητικά την απόφασή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και ελάχιστοι θετικά.

«Με την απόφασή του αυτή οδηγήθηκε σε πολιτική απομόνωση» σημείωναν χαρακτηριστικά άνθρωποι οι οποίοι θεωρούσαν πως η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία…

Τ. Κ.

 

 

Απόβαση εξ Ανατολής

Σύγχυση στους ημεδαπούς Βαλκάνιους επέφερε η ταυτόχρονη άφιξη στο Βόλο επιχειρηματικών αντιπροσωπειών από την Ιαπωνία και την Κίνα.

Στην εκδήλωση σε ξενοδοχείο στην Αγριά με αφορμή την άφιξη των Ιαπώνων τουριστικών πρακτόρων, τοπικός αξιωματούχος τους καλωσόρισε ως Κινέζους, προκαλώντας τη δυσφορία των επισκεπτών από την «Η απονία», όπως έγραφε μικρός ο μακαρίτης Έβερτ.

Το προχθεσινό κον ραν (κάπως έτσι αποδόθηκε το μπέρδεμα στα ιαπωνικά) είχε συνέχεια την επόμενη στην παλιά Νομαρχία, όταν αντιπροσωπεία Κινέζων κατασκευαστών, επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Δημ. Αλεξόπουλο.

Με πανομοιότυπα καρό πουκάμισα, Μι-τσο Αλεξόπουλος και Χου Μπιν, αντάλλαζαν απόψεις για επενδύσεις στη Μαγνησία και όταν ο επισκέπτης αναφέρθηκε στο όνομα του περιφερειάρχη Κων. Αγοραστού, εξεπλάγην όταν είδε τον Μι-τσο να κάνει τον Κινέζο για τον Αγοραστό.

Για τη διατήρηση του πολύ καλού κλίματος, σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη έσπευσε να παρέμβει με την επίδοση αναμνηστικού δώρου (κατωλεχωνίτικη σύνθεση τοπικών προϊόντων) για να παραλάβουν ως αναμνηστικό δώρο ένα κινέζικο i-phone.

Μέλος της συνοδείας που ακολούθησε τους επίσημους στο γεύμα, μετέφερε στη στήλη πως για αρκετή ώρα ο αντιπεριφερειάρχης προσπαθούσε να εξοικειωθεί με το μενού του τηλεφώνου που ήταν στο κινέζικα.

Τελικά, ο Χου – Μπιν παρενέβη, άλλαξε το μενού στα ελληνικά και οι συζητήσεις για τις επενδύσεις, συνεχίστηκαν…

Α.Φ.

 

 

Ούτε στο πιο

ευφάνταστο

σενάριο

«Ούτε στο πιο ευφάνταστο σενάριο δεν πρόκειται να συγχωνευτεί ή να καταργηθεί το Νοσοκομείο Βόλου» τονίζει ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λάζαρος Μακρής αναφορικά με τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων.

Η γεωγραφική θέση της Μαγνησίας παίζει καθοριστικό ρόλο στο να υπάρχει ένα μεγάλο αυτόνομο «Αχιλλοπούλειο», το οποίο, όμως, θα πρέπει να ενισχυθεί με γιατρούς, γιατί με τα σημερινά δεδομένα κινδυνεύει να καταντήσει Κέντρο Υγείας.

Φ.Σ.

 

 

Επιστροφή

Λόγω της οικονομικής κρίσης γύρω στους 1.500 νόμιμους Αλβανούς μετανάστες αναχώρησαν από τη Μαγνησία για επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Και, όσο συνεχίζεται η ύφεση, τόσο θα μεγαλώνει το κύμα επιστροφής. Όχι βέβαια ότι τα πράγματα στη γείτονα είναι καλύτερα. Αλλά τουλάχιστον εκεί, όπως μας λένε μετανάστες, μπορεί μια οικογένεια να ζήσει με 400 ευρώ το μήνα. Εδώ όμως;

Φ.Σ.

 

 

Πιέσεις

Γιατί αποφεύχθηκαν τελικά οι πρόωρες εκλογές; Επειδή δεν το ήθελαν οι Ευρωπαίοι. Τόσο απλά. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια του προχθεσινού πολιτικού θρίλερ το ΔΝΤ εξέπεμψε μήνυμα διακοπή της χρηματοδότησης.

Όσο ανεξάρτητοι και αν θέλουν να το παίξουν οι πολιτικοί αρχηγοί, η πραγματικότητα είναι πως η Ελλάδα δεσμεύεται απέναντι στους δανειστές της.

Και από εκεί ξεκινούν όλα…

Φ.Σ.

 

 

Εκδηλώσεις

Στη Μαγνησία οι Δήμοι αυτήν την περίοδο έχουν στη σκέψη τους και το ζήτημα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπου συγκροτούν το πρόγραμμα. Όπως για παράδειγμα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπου μέσα στην οικονομική κρίση, επιχειρείται να δοθούν κάποιες «ανάσες» χαλάρωσης των δημοτών. Εξάλλου στην περιφέρεια τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις είναι ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά οι κάτοικοι, να επιστρέψουν οι απόδημοι, να αυξηθούν οι επισκέπτες. Και τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι συρρέουν.

Φ.Σ.

 

 

Επέκταση

Επεκτείνεται το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην πόλη. Άντε, όλο και περισσότεροι να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ή και να περπατούν. Πάντως είμαστε υπέρ της μείωσης της χρήσης του Ι.Χ… εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Φ.Σ.

 

 

 

Τουριστικό

άνοιγμα

Μετά τους Ρώσους, τους Ισραηλινούς, σε νέες τουριστικές αγορές ανοίγεται η Μαγνησία. Και το ενδιαφέρον στρέφεται σε Ασία, στους Κινέζους και τους Ιάπωνες, που αποδεδειγμένα ταξιδεύουν. Ιδίως το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα ενισχύεται σημαντικά λόγω και της ανόδου της μεσαίας τάξης. Και καλό είναι να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, η Σαντορίνη, η Μύκονος. Υπάρχουν και άλλα πανέμορφα μέρη και σίγουρα η Θεσσαλία, ο Νομός μας, έχουν να επιδείξουν πολλά.

Φ.Σ.

 

 

Οι αντιδράσεις

Τώρα που έγιναν τα τρία δύο… κόμματα δεν ξέρουμε αν θα έχουμε τελικά κυβέρνηση η καλοκαιρινό διάλειμμα.

Οι αντιδράσεις από τα στελέχη της πρώην τρικομματικής για τις εξελίξεις σε μια χώρα που ζει κάθε μέρα το θέατρο του παραλόγου, θα φανταζόταν κανείς ότι θα ήταν εκ διά μέτρου αντίθετες. Όλοι ωστόσο δηλώνουν, για τους δικούς τους λόγους, ικανοποιημένοι από την εξέλιξη.

Τη στάση της ΔΗΜΑΡ υπερασπίστηκε ο Α. Παπατόλιας λόγω απουσίας του γραμματέα του κόμματος Αλ. Μεταφτσή από το Βόλο.

Η οργάνωση της Μαγνησίας ταυτίστηκε με το Φώτη Κουβέλη που είδε τα δημοσκοπικά νούμερα να μην το βάζουν στη Βουλή και αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα, με πρόσχημα την ΕΡΤ. Υπάρχουν και στελέχη της ΔΗΜΑΡ στο Βόλο, που υποστηρίζουν ωστόσο ότι το τελευταίο δίμηνο η ψυχολογία του Φώτη Κουβέλη και οι πιέσεις που δέχεται, δεν του επέτρεπαν να σκεφθεί καθαρά.

Η Ζέττα Μακρή κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη να ξανασκεφθεί τη στάση του, ενώ μίλησε με επαίνους για το ΠΑΣΟΚ και εκτίμησε ότι οι δύο πλέον εταίροι θα επικαιροποιήσουν τη συμφωνία τους. Θεωρητικά πάντως και η Ζέττα «παίζει» στον ανασχηματισμό.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Το ΠΑΣΟΚ

«Διαγκωνιζόταν καθημερινά η ΔΗΜΑΡ για να βολέψει στελέχη στο κράτος. Μόνιμα πίεζε και οι απαιτήσεις ήταν πολλές. Όσοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει πίσω από τις κουίντες, γνωρίζουμε και τι καθόρισε τη στάση του κ. Κουβέλη. Μόνο οι δημοσκοπήσεις. Εάν του έλεγε ο Σαμαράς ότι θα βολέψει 3.000 στην ΕΡΤ, ένα άλλο πρόσχημα θα έβρισε για να φύγει» ήταν η άποψη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κ. Καρτάλη που κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο με αυτή του Ν. Μπίστη.

Για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ έκανε δηλώσεις από το πρωί ο πρώην και όχι ο νυν γραμματέας της Νομαρχιακής Γ. Φώτης. Αφού κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά για ερασιτεχνισμό, μονομέρεια στις αποφάσεις και πρόκληση τεράστιων προβλημάτων σε μια χώρα που βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, δήλωσε πως για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί δύναμη ευθύνης.

Οι εκλογές δεν θα βοηθήσουν ούτε τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ούτε κανέναν άλλον. Θα ήταν μία τρύπα στο νερό για εντυπωσιασμό και μόνο. Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι μία επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία όπως την επιτάσσει η συγκυρία και την απαιτούν οι πολίτες» δήλωσε. Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι, δήλωση έκανε και ο νέος γραμματέας της Νομαρχιακής Λάμπρος Νούσης.

«Θεωρούμε ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ διαπνέονται από ισχυρό αίσθημα εθνικής, θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης, παράλληλα με τον εκφρασμένο σεβασμό προς τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, και η δήλωσή του καταλήγει με το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει πάντα τη χώρα».

Εκλογές ζήτησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Πουλάκης…
ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

 

Συντονισμένοι

Μια ερώτηση «γροθιά» στο στομάχι, του Γ. Μουλά κατά του Π. Σκοτινιώτη, αποτέλεσε χθες αφορμή για να σηκωθεί εντελώς απρόσμενα εναντίον του δημοτικού συμβούλου «κύμα αντιδράσεων» από την πλευρά της παράταξης, αλλά και τη Ν.Δ(!).

Ο δημοτικός σύμβουλος έκανε «ραδιοτηλεοπτική γύρα» σε μέσα ενημέρωσης για να υποστηρίξει την ερώτησή του, ως όφειλε στον εαυτό του και να αποκαλέσει τη συμπεριφορά του δημάρχου «ξεφτίλα». Για ένα λόγο ανεξήγητο, «σπάσανε» τα τηλέφωνα στα δημοσιογραφικά γραφεία με καταγγελίες εναντίον του.

Τι ότι «αυθαιρετεί και αυτοχρίζεται επικεφαλής της παράταξης, την οποία συνεχώς εκθέτει» του καταλόγισαν, τι «ότι δηλώνει στο δημοτικό συμβούλιο ότι είναι αυτοδιοικητικός και ανεξάρτητος από κόμματα, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., τα στελέχη της οποίας κατήγγειλε με επίσημη ανακοίνωση προσφάτως», τι ότι διατυπώνει «επερωτήσεις περί συμμετοχής του δημάρχου σε λάιφ στάιλ φιέστες, όταν ο ίδιος έφτασε στο σημείο να αποχωρήσει από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να πάει σε οπαδικού χαρακτήρα εκδήλωση, υποδοχής ποδοσφαιρικού παράγοντα», τι, τι , τι.

Το περίεργο είναι ότι τα τηλέφωνα ήταν «συντονισμένα» και μια κουβέντα υπεράσπισης του Γ. Μουλά δεν μπορούσε να ειπωθεί, γιατί οι «σύντροφοί» του μιλούσαν με στοιχεία. Και στη ΝΔ δεν παλεύονται πάντως. Κακοί άνθρωποι, με μνήμη «ελέφαντα».

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023

Ανθεκτική κλεμπσιέλλα στα νοσοκομεία – Ήρθε και παραμένει

Ένα εξαιρετικά ανθεκτικό είδος κλεμπσιέλλας, ανθεκτικό σε τελευταίας γενιάς αντιβιοτικά εντοπίστηκε σε 15 Ελληνικά νοσοκομεία…

24 Νοεμβρίου 2023

Προσφορές 1+1: Γλιτώνουν τελικά λεφτά οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ;

Οι προσφορές 1+1 αποτελούν έναν τρόπο ώστε οι καταναλωτές να γλιτώσουν λεφτά και να αγοράσουν…

24 Νοεμβρίου 2023

Η ώρα των απολογιών στη δίκη για το Μάτι – «Τα λόγια είναι περιττά», είπε ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο…

24 Νοεμβρίου 2023

Χωρίς νερό οι Αλυκές λόγω βλάβης

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Λόγω σοβαρής βλάβης σε τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, διακόπτεται η υδροδότηση…

24 Νοεμβρίου 2023