Στάσεις συστάσεις, ενστάσεις

Παραπολιτικά 13/6/2013

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…

 

Ο κ. Θωμάς Παπαλιάγκας, 38 χρόνων, δικηγόρος από τη Λάρισα, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη» και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θα είναι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ, στη θέση του κ. Αλ. Περιβολάρη, ο οποίος ωστόσο παραμένει μέλος του Δ.Σ.! Είπαμε, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Άλλοι το κουπί και άλλοι…

 

Τις επιλογές, όπως αυτή του κ. Παπαλιάγκα, βλέπουν στην τοπική ΝΔ και «τα παίρνουν στο κρανίο»… «Εμείς τραβάμε το κουπί στη διακυβέρνηση της χώρας», σημειώνουν, «όπως τώρα με την ΕΡΤ, που όλοι μας βρίζουν, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ παίρνουν τα οφίτσια…». Αν δε τοποθετηθεί και κανένας πασόκος στο Νοσοκομείο, όπως ακούγεται, τότε μη δείτε «αντάρτες» στην τοπική ΝΔ ενόψει δημοτικών εκλογών. Άντε τώρα να τους πείσεις τους νεοδημοκράτες ότι είναι επιλογές της τρικομματικής…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

 

Στη «βράση» νέα

σχήματα

 

Η αβέβαιη κατάσταση και η οπισθοχώρηση των παραδοσιακών κομματικών μηχανισμών δημιούργησαν τις συνθήκες για την εμφάνιση νέων σχημάτων, με πιο αυτόνομο χαρακτήρα. Το διαπιστώνουμε αυτό στις εκλογές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που για παράδειγμα εκτός από το «Όλοι Μαζί», βλέπουμε να διεκδικούν την ψήφο των καθηγητών και σχήματα όπως «Καθηγητές εν βράσει». Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, κατά πόσο θα ψηφιστούν.

Φ.Σ.

 

Δίχως όνομα της ΠΑΣΚ

 

Τόσο στους δασκάλους όσο και στους καθηγητές δεν υπήρξε καθαρό ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ στις εκλογές. Προφανώς το όνομα προκαλεί μεγάλη απογοήτευση στον κόσμο, αλλά να σκεφθεί κανείς ότι η συγκεκριμένη παράταξη είχε τη δική της μεγάλη ιστορία.

Πάντως οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν άλλες ονομασίες για να εκφράσουν τις ιδέες τους στηριζόμενοι περισσότεροι στις προσωπικές τους διασυνδέσεις.

Φ.Σ.

 

Αδυναμία

 

Πού να μην υπήρχε και η είσπραξη των πέντε ευρώ… Στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας αναφερόμαστε που φαίνεται να εξαρτούν την οικονομική τους βιωσιμότητα σε ένα σημαντικό βαθμό από τα πέντε ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 90% των εσόδων τους προέρχεται από την είσπραξη των πέντε ευρώ και μόλις το 10% από τις παρακλινικές εξετάσεις.

Και βέβαια η κρίση αποτυπώνεται στη μεγάλη μείωση των εσόδων. Πολλοί δημότες αδυνατούν να διαθέσουν ακόμη και αυτά τα πέντε ευρώ…

Φ.Σ.

 

Κερδισμένοι

 

Κατά έναν περίεργο τρόπο όλοι κερδισμένοι ήταν στις εκλογές των δασκάλων Μαγνησίας οι οποίες από κάποιους κύκλους χαρακτηρίστηκαν και ως οι «εκλογές της ισορροπίας». Οι δύο παραδοσιακές παρατάξεις που απέμειναν, ΔΑΚΕ και ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, διατήρησαν τις δυνάμεις τους. Επίσης η ανεξάρτητη παράταξη που έχει στελέχη της πρώην ΠΑΣΚ βγήκε δεύτερη δύναμη με καλό ποσοστό. Παράλληλα, όμως, καλό ποσοστό κατέγραψε ως τρίτη δύναμη και το σχήμα με τα τρία «Α», που ιδεολογικά έχει διάφορο κόσμο.

Φ.Σ.

 

Από τη Ρωσία χωρίς αγάπη

 

Πίσω έκαναν οι Ρώσοι για τη ΔΕΠΑ, προφανώς πιεζόμενοι και από τα κέντρα ισχύος σε Ε.Ε. και ΗΠΑ που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την διείσδυση της ρωσικής «Αρκούδας» στην ενεργειακή αγορά της Ελλάδας.

Βέβαια η κυβέρνηση επένδυσε επικοινωνιακά στην πώληση της ΔΕΠΑ και τώρα την «πάτησε». Θα ξανακάνει δεύτερο διαγωνισμό. Εντάξει…

Πάντως δεν μαθαίνουμε. Όποτε ελπίζαμε σε στήριξη των Ρώσων, κάτι γινόταν και η δουλειά χάλαγε.

Εκεί που θέλουν οι Ρώσοι να επενδύσουν, το κάνουν μετά χαράς. Όπως στον τουρισμό, στην αγορά νησιών.

Φ.Σ.

 

Αξιοποίηση

 

Μπήκε το νερό στ’ αυλάκι. Για την αξιοποίηση των θαλάσσιων κοιτασμάτων σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης μιλάμε. Ο Βολιώτης στην καταγωγή, κ. Νίκος Λυγερός, που ασχολείται επισταμένως με το θέμα, μιλώντας προχθές σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο εμφανίστηκε αισιόδοξος.

Μακάρι να έχουμε καλά νέα, γιατί τα οικονομικά οφέλη είναι τεράστια. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να μπουν στο ταμείο της χώρας μας.

Φ.Σ.

 

Δεν δικαιούνται…

 

Χθες συγκλήθηκε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για την ΕΡΤ και για πρώτη φορά σε συνεδρίαση ακούσαμε τη φωνή δημοτικών συμβούλων, που κατέχουν θέσεις στην ηγεσία του Δήμου, αλλά που ουδέποτε τις υπερασπίστηκαν.

Το περίεργο δεν είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατήγγειλαν οι συγκεκριμένοι «άφωνοι» τη φασιστική, πραξικοπηματική και αντιδημοκρατική απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ. Το περίεργο είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους που είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να ασκήσουν έλεγχο και κριτική απέναντι στον οποιονδήποτε, για οτιδήποτε, γιατί οι ίδιοι με τις συμπεριφορές και τις πράξεις τους έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη, πουλώντας  μάλιστα και αριστεροσύνη.

Είναι άνθρωποι, που όταν «σηκώνουν» τη φορολογική τους δήλωση στο διαδίκτυο προκαλούν αγανάκτηση, άνθρωποι που όταν είχαν εξουσία στα χέρια τους ήταν πρώτο θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης γιατί διόριζαν τους συγγενείς τους, άνθρωποι που με μακροσκελέστατα δελτία Τύπου ενημερώνουν με ψεύδη την κοινή γνώμη περιγράφοντας τις φαντασιώσεις τους, αλλά σε καμία περίπτωση το ανύπαρκτο έργο τους, το οποίο πρέπει σαν «χαχόλοι» αναγνώστες να… το μαντέψουμε.

Αυτή η  άθλια δημοκρατία που ζούμε και επιβάλλει «μαύρο» στις οθόνες μας,  την οποία δεν την ανέχονται, τους επιτρέπει να υπάρχουν στο δημόσιο βίο, να την καταγγέλουν, να την κοροϊδεύουν, να κατέχουν θέσεις ευθύνης και να μπουρδολογούν ασταμάτητα. Άθλια  είναι η δημοκρατία μας, αλλά όχι για τους ίδιους. Για τους ίδιους είναι η ιδανική.  Γι’ αυτό και θα έπρεπε να σιωπούν.

Στη χώρα βεβαίως της ανεξέλεγκτης μπαρούφας έχει χαθεί το μέτρο των πραγμάτων προ πολλού. Από την ώρα που χάθηκε το μέτρο, χάθηκε και ο δρόμος της αξιοπρέπειας.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Δεν πέρασαν ούτε για βόλτα…

Την έκτακτη  σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ΕΡΤ ζήτησαν χθες οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, «Δρόμοι Συνεργασίας». Αποτέλεσμα; Δεν εμφανίστηκαν.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Και ημείς άδομεν

Πολλοί θα υποστηρίξουν πως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να θιγούν τα θέματα της ΕΡΤ γιατί οι συνάδελφοί μας βιώνουν τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής τους.

Δεν είναι όμως δυνατόν να μη σχολιάσουμε τα γεγονότα που εκτυλίσσονται έξω από το ραδιοφωνικό σταθμό της δικής μας πόλης, ούτε να μη διαφωνήσουμε με το γεγονός ότι η ΕΡΤ με όλο το έμψυχο δυναμικό που περιλαμβάνει παρουσιάζεται σαν «Ιφιγένεια». Η Ιφιγένεια ήταν αθώα και ταύτιση δεν μπορεί να υπάρξει…

Η ΕΡΤ δυστυχώς δεν εκπλήρωνε επί χρόνια το σκοπό για την οποίο λειτουργούσε και επιβαλλόταν να ξεκινήσει από μηδενική βάση η αναδιοργάνωσή της και κυρίως η εξυγίανσή της η οποία βεβαίως θα περιλάμβανε και τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, με τα δεκάδες ανοιχτά ζητήματα, που είτε αρέσει σε ορισμένους να το «ακούν», είτε όχι,  προκαλούσαν το κοινό αίσθημα.

Ήθελαν και οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας, με τους οποίους συζητάμε, την αναδιοργάνωση. Μια αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ ανοιχτή.

Αυτούς τους συνάδελφούς μας όμως, όπως και ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κλάδο δυστυχώς τους «καπέλωσαν» τα κόμματα, μόλις ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Παράγοντες, παραγοντίσκοι, νομαρχιακές επιτροπές και κομματικές σημαίες κατέκλυσαν την ιστορική «παράγκα», λες και το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού, που απασχολεί πολλές οικογένειες, είναι ένα ακόμη θέμα κομματικού διαγκωνισμού και κομματικής προβολής.

Στο όνομα της αναγκαίας στήριξης και του τελευταίου περαστικού, για τη διατύπωση του αιτήματος να μην κλείσει η ΕΡΤ, κανείς δεν σήκωσε το ανάστημά του για να απαιτήσει να «πέσουν» οι κομματικές σημαίες και να πάψουν ορισμένοι να αναζητούν επάνω στα συντρίμμια πολλών οικογενειών, που δεν ξέρουν πού θα βρίσκονται αύριο, κομματικά ένσημα.

Κάποιος όφειλε να σκεφτεί ότι όταν  «ημείς άδομεν» κάτω από κομματικές σημαίες και η πραγματική κοινωνία μας παρακολουθεί, υπάρχει κίνδυνος αυτή η κοινωνία στην οποία απευθυνόμαστε να το ρίξει στο τσάμικο…

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Χωρίς κοινή λογική

Ακατανόητη η απόφαση των Ενώσεων Συντακτών να κηρύξουν απεργία στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης όταν τα γεγονότα στην ΕΡΤ σε συνδυασμό με κρίσιμες συνεδριάσεις για το μέλλον της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή.

Το «μαύρο σκοτάδι» που έπεσε στην ΕΡΤ δεν έπρεπε να πέσει και στην ενημέρωση, για μια ακόμη φορά.

Τι δεν καταλαβαίνουν πια οι συνδικαλιστές του δημοσιογραφικού κλάδου που έφτασαν στο σημείο να ανακοινώσουν πως μόνο τα ταξικά Μέσα Ενημέρωσης μπορούν να λειτουργούν… Για μια ακόμη φορά η κοινή λογική αρνείται να συμβιβαστεί με το ακατανόητο «τυφλό»  σκεπτικό τους.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Απίστευτο θράσος…

Καταγγελία του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατά των Δημοσιογραφικών Ενώσεων για φίμωση των απόψεών της: «Πρωτοφανές γεγονός για τη δημοκρατία και την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, (όπως την αντιλαμβάνεται χρόνια τώρα το κόμμα της ΝΔ), αποτελεί η σημερινή απόφαση των δημοσιογραφικών συνδικαλιστικών οργανώσεων ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, να απαγορεύουν το λόγο αποκλειστικά και μόνο σε στελέχη της Ν.Δ.

Αφού έδωσαν εξαίρεση εκπομπής μόνον στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», όπου προφανώς αποκλείστηκε οποιαδήποτε άποψη του κόμματος της πλειοψηφίας, στη συνέχεια, άρχισαν να απαγορεύουν οποιαδήποτε παρέμβαση σε βουλευτές της Ν.Δ., σε οποιονδήποτε σταθμό.

Για παράδειγμα στο ΒΗΜΑ FM, που εκπέμπει με ειδική άδεια, επετράπη να ακουστεί μόνον η θέση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ στον αέρα, πραξικοπηματικά, κόπηκε με παρέμβαση της ΠΟΕΣΥ, η συνέντευξη του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Γνωρίζαμε ότι οι συνδικαλιστικές Δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι κομματικά χειραγωγούμενες. Γνωρίζαμε ότι κάθε φορά που ξένος ηγέτης επισκεπτόταν τη χώρα μας ήταν γι’ αυτούς η καλύτερη μέρα για απεργία.

Θα ευχόμασταν οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις να ήταν προσηλωμένες στους κώδικες δεοντολογίας όπως ισχύει παγκοσμίως.

Όμως, όπως φαίνεται, για αυτούς δημοκρατία, ελευθεροτυπία και αντικειμενικότητα αποτελεί μόνον η άποψη της μειοψηφίας!

Ζητούμε άμεσα από τον ΒΗΜΑ FM να επιτρέψει στο βουλευτή της Ν.Δ. κ. Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράσει και την άποψη της ΝΔ, όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί!».

Μαύρο λέμε. Μαύρο διαρκείας…

Α.Φ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το