Όφις έδηξε Θεσσαλόν

Παραπολιτικά 11/05/2013

 Χωρίζουν και επίσημα…

Τίτλοι τέλους αναμένεται να μπουν και επίσημα πλέον στη σχέση προέδρου και αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Αυτό λένε έγκυρες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κάτι τέτοιο φαίνεται πως θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εδώ και έξι – επτά μήνες οι δύο στενοί συνεργάτες δεν ανταλλάσσουν ούτε κουβέντα. Ο χωρισμός τους πρέπει να γίνει και επίσημα και ο καθένας να τραβήξει το δρόμο του.

Οι κ.κ. Αναστάσιος Βολιώτης και Λάζαρος Γαϊτάνης ήταν εδώ και χρόνια πολύ στενοί συνεργάτες στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και φίλοι. Αρκετοί συνάδελφοί τους μάλιστα τους θαύμαζαν και τους χαρακτήριζαν «ακτύπητο δίδυμο».

Διαφορετικές προσεγγίσεις όμως σε ζητήματα διοίκησης του Συλλόγου, για θέματα που έρχονται προς επίλυση και εμφανίστηκαν στον καιρό της κρίσης, φαίνεται πως έφερε τη ρήξη.

Οι πάντες στο Δικηγορικό Σύλλογο – όσο και να ήθελαν οι δύο τους να το κρύψουν – γνωρίζουν πως οι δρόμοι τους μοιραία θα χωρίσουν, αφού χάθηκε η μεταξύ τους επικοινωνία.

Οι πληροφορίες λένε πως στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας ο κ. Γαϊτάνης αναμένεται να καταθέσει την παραίτησή του (εγγράφως) από τη θέση του αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Δεν μπορεί να διατηρεί μία τέτοια θέση, άμεσου συνεργάτη του προέδρου και με εκείνον να μην έχει «καλημέρα».

Όπως ακούγεται στους διαδρόμους των δικαστηρίων, ο κ. Γαϊτάνης προσανατολίζεται να θέσει και υποψηφιότητα για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου. Άλλωστε είναι καλός γνώστης των συνδικαλιστικών του κλάδου.

Τ. Κ.

 Σασπένς

Το σασπένς φυσικά θα γίνει μεγαλύτερο αν ο κ. Βολιώτης θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου. Ήδη διανύει την τρίτη του θητεία και κατά γενική ομολογία είναι ένας επιτυχημένος πρόεδρος με αρκετές ποιοτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο ενεργητικό του.

Έτσι οι δύο τους, πρώην στενοί συνεργάτες και φίλοι, θα γίνουν αντίπαλοι στην εκλογική διαδικασία του συλλόγου.

Υπάρχει όμως και ο κ. Γιώργος Αθανασάκης, ο οποίος ήταν ο αντίπαλος του κ. Βολιώτη στις προηγούμενες εκλογές και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην τωρινή διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου. Και αυτός έχει πλεονεκτήματα, καθώς προβάλει ένα νέο, σύγχρονο προφίλ και έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη νέων – σε ηλικία και εμπειρία κυρίως – δικηγόρων.

Έχουμε όμως ακόμη χρόνο…

Τ. Κ.

 

Ανέφικτο

Συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου και μεταξύ άλλων θεμάτων θα τεθεί και το θέμα του Δημοτικού Θεάτρου, το οποίο θα χρειαστεί για την ανακατασκευή του 10 εκατομμύρια ευρώ, που είναι αδύνατον να βρεθούν.

Το θέμα της λειτουργίας του θεάτρου για τα επόμενα χρόνια δείχνει ανέφικτο, εφόσον χρήματα δεν υπάρχουν, εκτός και να γίνει κανένα μαγικό…

Το θέατρο, εφόσον αποφασιστεί μια γενναία επένδυση σε αυτό – όταν και εφόσον βρεθούν χρήματα – θα αποκτήσει «ζωή» για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Ίσως η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να σκεφτεί τη δημιουργία ενός νέου θεάτρου, που θα κοστίσει στην πόλη τα μισά χρήματα.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Η Β’ Παθολογική

Αν και οι άνθρωποι, δηλαδή οι γιατροί και οι νοσηλευτές, δημιουργούν το επίπεδο μιας Κλινικής, ωστόσο και οι υποδομές παίζουν καθοριστικό ρόλο στη Β’ Παθολογική του Νοσοκομείου.

Και όποιος έτυχε να βρίσκεται ως συνοδός σε συγγενικό του πρόσωπο που ασθένησε, βιώνει από μέσα τη δύσκολη κτιριακή κατάσταση της συγκεκριμένης Κλινικής. Δεν είναι τυχαίο που ασθενείς παρακαλούν να εφημερεύει η Α’ Παθολογική που στεγάζεται στη νέα πτέρυγα, όταν ξέρουν ότι θα εισαχθούν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο. Γνωρίζουμε ότι αυτή την περίοδο προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής της παλιάς πτέρυγας, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει μεταφερθεί η Β’ Παθολογική σε νέο χώρο. Σημαντικό βήμα για τη νοσηλεία εκατοντάδων ασθενών και ας ελπίσουμε να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Φ.Σ.

 Αποπροσανατολισμός

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, αυτό που συμβαίνει με τις ενδεχόμενες απεργίες των καθηγητών, είναι ό,τι χειρότερο για τους 100.000 υποψήφιους και τις οικογένειές τους. Γιατί αντί η σκέψη τους να είναι απερίσπαστη στο στόχο που έχουν θέσει, αποπροσανατολίζονται από τα σενάρια και την επικαιρότητα και ο εκνευρισμός, το άγχος επιτείνονται. Την ώρα που η ψυχική ηρεμία είναι το «κλειδί» για μια καλή απόδοση, οι υποψήφιοι γίνονται ψυχολογικά όμηροι της σύγκρουσης μεταξύ υπουργείου και καθηγητών. Χρόνια είχαμε να δούμε να διαμορφώνεται μια τέτοια κατάσταση για υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Φ.Σ.

 

Πρωταθλήτρια

«Πρωταθλήτρια» στην ανεργία αναδεικνύεται η Θεσσαλία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Και αυτό παρά τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα που διαθέτει η Περιφέρεια. Οι αρμόδιοι φορείς εκτός από την καταγραφή των αιτιών, θα πρέπει να δώσουν και λύσεις. Γιατί χιλιάδες άτομα βρίσκονται χωρίς εργασία και δεν μπορούν να ακούν άλλο υποσχέσεις.

Φ.Σ.

 Οι διακομιδές

Λύση στη διακομιδή ασθενών σε άλλα Νοσοκομεία και κυρίως της Λάρισας, προσπαθούν να δώσουν Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ και σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα μάλλον αντιμετωπίζεται.

Το ΕΚΑΒ εξετάζει το ζήτημα και από την κοινωνική άποψη. Δηλαδή οι ασθενείς από την ΩΡΛ, την Οφθαλμολογική, την Ουρολογική, που παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω έλλειψης συνοδών γιατρών, θα πρέπει να μετακινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα στη Λάρισα για να εξεταστούν. Σε αυτές όμως τις δύσκολα οικονομικές εποχές, δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να καλύψουν το οικονομικό κόστος. Θα μείνουν στο έλεος;

Γι’ αυτό και το ΕΚΑΒ, αν και δεν είναι άμεση αρμοδιότητά του, φαίνεται πως θα συνεισφέρει, ώστε να τελειώσει η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

Φ.Σ.

 Συνεργασία

Στενή είναι η συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου και του Παντείου Πανεπιστημίου, στους τομείς Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Τουρισμού. Δημοτική Αρχή και Ακαδημαϊκό Ίδρυμα διατηρούν άριστες σχέσεις λόγω της καταγωγής από τη Ζαγορά του ιδρυτή του Παντείου Αλέξαντρου Πάντου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών το Πάντειο Πανεπιστήμιο αποφάσισε να δωρίσει στο Δήμο 172 συνολικά τόμους βιβλίων, οι οποίοι από τον ερχόμενο Ιούνιο θα κοσμούν τα ράφια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ζαγοράς. Η τελετή παράδοσης παραλαβής θα γίνει στα τέλη του ερχόμενου μήνα στη Ζαγορά, με τη συνεργασία Δημοτικής Αρχής και Παντείου να επεκτείνεται και σε άλλους τομείς.

Β.Κ.

 

 

Ανησυχία

Νέες μαρτυρίες και αναφορές προκύπτουν στη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου σχετικά με την εμφάνιση αρκούδων σε δάση, αλλά και κατοικημένες περιοχές του Ανατολικού Πηλίου. Η τοπική κοινωνία δηλώνει ανάστατη, ενώ προβληματισμός και ανησυχία επικρατούν σχετικά με τους τουρίστες, οι οποίοι προσέχουν αρκετά πλέον τις κινήσεις τους στην ευρύτερη περιοχή. Δημοτική Αρχή και επιχειρηματίες ομολογούν ότι η κίνηση των επισκεπτών την περίοδο του Πάσχα πήγε απρόσμενα καλά. Ωστόσο, δεν διστάζουν να εκφράσουν τους ενδοιασμούς τους σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχουν οι μαρτυρίες και οι αναφορές για τα άγρια ζώα σε όσους τουρίστες επιθυμούν να βρεθούν στο Ανατολικό Πήλιο για τις διακοπές τους, καθώς η τουριστική περίοδος άρχισε. «Εκτός από τις αρκούδες, μαύρος λύκος που μας έφαγε αν δεν δοθεί άμεσα λύση» αναφέρουν μεταξύ σοβαρού και αστείου στο Δήμο, καθώς περιμένουν πολλά φέτος από τον τουρισμό. Οι πάντες, ωστόσο, αναμένουν τον «Αρκτούρο», οι ειδικοί του οποίου θα αποφανθούν σχετικά. Καλού κακού, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα που θα φτάσει το κλιμάκιο των ειδικών, ας είναι οι πάντες προσεκτικοί και υποψιασμένοι…

Β.Κ. 

 

Με facebook…

Συνέβη και αυτό. Άγνωστος δημιούργησε ψεύτικο προφίλ του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος εμφανιζόταν να έχει φίλους κληρικούς, δημοσιογράφους και άλλους, να παρουσιάζει φωτογραφίες από δραστηριότητές του, να κάνει αιτήματα φιλίας.

Το εντόπισε το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων που ενημέρωσε άμεσα τον κ. Ιγνάτιο, οποίος βρίσκεται στην Κύπρο.

Ο Μητροπολίτης δεν γνώριζε για το ψεύτικο προφίλ του στο facebook σημειώνοντας πως ούτε έχει ούτε προτίθεται να αποκτήσει προφίλ κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντως με το που διαδόθηκε από το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων το όλο συμβάν, το ψεύτικο προφίλ αποσύρθηκε από το facebook.

Φ.Σ.

 

 

Την Τρίτη

Στην τοπική ΕΛΜΕ, όπως είναι φυσικό, οι καθηγητές παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που εκτυλίσσονται σε κεντρικό επίπεδο. Και παρά τις διακοπές του Πάσχα, τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά». Την Τρίτη 14 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, όπου θα αποφασίσει για τις απεργίες. Και το κλίμα έχει βαρύνει ακόμη περισσότερο μετά την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των καθηγητών.

Φ.Σ.


«Φαρμάκι»

Πολλές διαμαρτυρίες από κατοίκους και επαγγελματίες της Μακρινίτσας είχαμε χθες το βράδυ για το νερό που έτρεχε στις βρύσες τους. «Το νερό όχι μόνο δεν πίνεται σήμερα, αλλά η οσμή του χλωρίου σε απωθεί» έλεγε χαρακτηριστικά επαγγελματίας της περιοχής, που μετέφερε και την αντίδραση αλλοδαπών τουριστών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο πανέμορφο χωριό. «Είναι φαρμάκι» έλεγε ο ίδιος, που έθετε το ερώτημα «αν η χλωρίωση, όταν γίνεται κανονικά, μπορεί να έχει αυτό το αποτέλεσμα;». Η ΔΕΥΑΜΒ έχει να πει κάτι;

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το