Photo Gallery, Τοπικά

Πανεπιστήμιο: Τα «κάστρα» των φοιτητικών παρατάξεων

Μία ημέρα μετά τις φοιτητικές εκλογές η γεωγραφία με τα «κάστρα» των παρατάξεων είναι ενδιαφέρουσα

 

Στο Τμήμα Ιστορίας οι περισσότεροι φοιτητές ψήφισαν Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα, ενώ το αντίστροφο έγινε στο Τμήμα Μηχανολόγων, όπου κυριάρχησε η ΔΑΠ. Επίσης η Πανσπουδαστική ήταν πρώτη δύναμη στους Νηπιαγωγούς και η ΑΡΕΝ στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ. Τέλος η ΕΑΑΚ κυριάρχησε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων.

Μία ημέρα μετά τις φοιτητικές εκλογές η γεωγραφία με τα «κάστρα» των παρατάξεων είναι ενδιαφέρουσα.

Όσον αφορά στο Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα (ΑΦΡ) που ήταν και η πρώτη δύναμη των προχθεσινών εκλογών, το υψηλότερο ποσοστό το κατέγραψε στο Τμήμα Ιστορίας, όπου συγκέντρωσε το 65,6% των ψήφων, καταλαμβάνοντας βέβαια την πρώτη θέση. Όμως πρώτη δύναμη αναδείχθηκε και σε άλλα τρία Τμήματα, τους Πολιτικούς Μηχανικούς, το Οικονομικό και το Ζωικής Παραγωγής με 54,2%, 50,4% και 45% αντίστοιχα. Τη χαμηλότερη επίδοση το ΑΦΡ την είχε στο Τμήμα Μηχανολόγων με 8,2%.

Τα Τμήματα Ειδικής Αγωγής και Μηχανολόγων ήταν τα δύο «κάστρα» της ΔΑΠ, όπου αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστά 44,4% και 43,3% αντίστοιχα. Η παράταξη κατέβηκε με ψηφοδέλτιο σε δέκα Τμήματα. Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε στο Τμήμα Ιστορίας με ποσοστό 24,35%, στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ με 30%, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών με 29,1% και στο Ζωικής Παραγωγής με 28%.

Η χειρότερη επίδοση της ΔΑΠ ήταν στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, όπου έλαβε μόλις τέσσερις ψήφους και ποσοστό 3%.

Η ΠΚΣ κατήλθε με ψηφοδέλτιο σε όλα τα Τμήματα και αυτό τη βοήθησε να πάρει ψήφους από παντού. Το «κάστρο» της βέβαια είναι το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, όπου έλαβε το 47% των ψήφων καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Επίσης αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στο Δημοτικής Εκπαίδευσης με ποσοστό 25,8%, στο Φυτικής Παραγωγής με 24,1%, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών με 20,55%. Τη χειρότερη επίδοση την κατέγραψε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών με 7,8%.

Η ΑΡΕΝ σημείωσε την καλύτερη επίδοσή της στο Τμήμα Μηχανικών Δικτύων Η/Υ, απ’ όπου άλλωστε προέρχεται σε ένα βαθμό και ο πυρήνας των στελεχών της. Ειδικότερα στο Τμήμα αυτό έλαβε 98 ψήφους από τους 317 συνολικά ψηφίσαντες, ποσοστό 32%, όντας παράλληλα και πρώτη δύναμη.

Πολύ καλή επίδοση όμως είχε και στα Τμήματα Αρχιτεκτόνων και Χωροταξίας, όπου αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με ποσοστά 27,7% και 24% αντίστοιχα, όσο και στα δύο Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, όπου έλαβε την τρίτη θέση αγγίζοντας κατά μέσο όρο το 20%. Τη χειρότερη επίδοση είχε στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης με 7,4%.

Η ΕΑΑΚ έχει το «κάστρο» της στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής, όπου και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη έχοντας ποσοστό 42,3% και 58 ψήφους. Γενικότερα η ΕΑΑΚ φέτος είχε ψηφοδέλτιο σε τρία Τμήματα, όλα της Πολυτεχνικής. Η δεύτερη καλύτερη επίδοσή της ήταν στο Τμήμα Χωροταξίας με 20% και τέλος στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών με 14,5%.

Επίσης ένα άλλο στοιχείο ήταν πως οι παρατάξεις της Αριστεράς εμφάνισαν τη μεγαλύτερη δυναμική τους στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων, όπου το 83% των ψηφοφόρων επέλεξε παρατάξεις της ΑΡΕΝ, της ΠΚΣ και της ΕΑΑΚ.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το