Τοπικά

Παγίδα θανάτου για 400 πουλιά

Έγινε το αντλιοστάσιο της Κάρλας

Παγίδα θανάτου έγινε το αντλιοστάσιο της Κάρλας για 400 κορμοράνους. Τα πουλιά μπαίνουν στο χώρο του αντλιοστάσιου από τα ξηλωμένα παράθυρα -καθώς η υποδομή έχει καταστραφεί από τις συμμορίες του χαλκού και άλλους δολιοφθορείς – και εγκλωβισμένα πεθαίνουν.

Το αντλιοστάσιο της Κάρλας στο οποίο τα πουλιά βρίσκουν την τροφή τους έγινε ο υγρός τάφος τους και το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο.

Η ΕΥΔΕ Κάρλας και ο Φορέας Διαχείρισης αδυνατούν να συνεννοηθούν ώστε να δαπανηθούν κονδύλια για να τοποθετηθούν σήτες στα σημεία εισόδου των πουλιών, με αποτέλεσμα να έχουν μετατρέψει έναν οικότοπο σε «ξέφραγο αμπέλι».

Τα ανοίγματα που έχουν προκληθεί στο αντλιοστάσιο από τις φθορές επιτρέπουν στα πουλιά να εισέρχονται σε αυτό σε αναζήτηση τροφής, αλλά δεν μπορούν να ξαναβγούν, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται και να πεθαίνουν.
«Εάν σε απόσταση 500 μέτρων από το αντλιοστάσιο υπήρχαν κατοικίες, οι κάτοικοι θα έπρεπε να μετακομίσουν από τη δυσοσμία. Επειδή όμως κανείς δεν κατοικεί δίπλα από το αντλιοστάσιο κανείς δεν ενδιαφέρεται γι΄ αυτό που συμβαίνει. Και το περιβάλλον και τα πουλιά έπρεπε να προστατευθούν, αλλά η ασυνεννοησία των αρμοδίων επιτείνει ένα πρόβλημα, που παρατηρείται για δεύτερη χρονιά.

Η δαπάνη για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο δεν είναι μεγαλύτερη των 500 ευρώ και τόσο ο Φορέας, όσο και η ΕΥΔΕ Κάρλας αρνούνται να συνεργαστούν» τόνισαν δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής, ενώ η δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου δήλωσε πως ο Δήμος γίνεται αποδέκτης μιας αλληλογραφίας, που ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά λύση στο πρόβλημα δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Η ίδια πληροφορήθηκε ότι το θέμα παίρνει διαστάσεις, καθώς την περιοχή επισκέφθηκε και η Διεύθυνση Υγείας.

Η συλλογή των νεκρών ψαριών από το αντλιοστάσιο είναι υποχρεωτική και πολυδάπανη. Τα χρήματα που θα χρειαστούν για τη συλλογή και καύση των πουλιών είναι πέντε φορές περισσότερα από τις δαπάνες που απαιτούνται για να κλείσουν οι φθορές στο αντλιοστάσιο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το