Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Πάνω από 1 εκ. ευρώ η οφειλή

Του Νοσοκομείου Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ
Του Νοσοκομείου Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ

Το ασύλληπτο ποσό του 1,1 εκατομμυρίου ευρώ οφείλει το Αχιλλοπούλειο στη ΔΕΥΑΜΒ. Η διοίκηση του Νοσοκομείου αναγνωρίζει το σύνολο σχεδόν των οφειλών και δεσμεύτηκε να εξοφλήσει το χρέος σε πέντε χρόνια.

Το Νοσοκομείο Βόλου αναγνωρίζει, ρητά και ανεπιφύλακτα, την οφειλή προς τη ΔΕΥΑΜΒ, ανερχόμενη στο ποσό του 1.108.201,87 ευρώ και υποχρεούται να καταβάλει τα χρήματα σε διάστημα πέντε ετών, σε 60 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ενώ η κάθε δόση ανέρχεται στο ποσό των 18.470,03 ευρώ, με ημερομηνία καταβολής της κάθε δόσης, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης το πρώτο 5ήμερο του μηνός Ιουνίου

Το Νοσοκομείο διαθέτει έξι υδρόμετρα, για τα οποία εκδόθηκαν αντίστοιχα τιμολόγια – ειδοποιητήρια, που αφορούν τριμηνιαίες περιόδους καταναλώσεων ύδατος του Νοσοκομείου, τα οποία επιδόθηκαν νόμιμα και εμπρόθεσμα σ’ αυτό.

Η ανεξόφλητη οφειλή – χρέωση του τρίτου υδρομέτρου ανέρχεται, την 18-4-2013, στο ποσό των 174.961,70 ευρώ, βάσει της έγγραφης καρτέλας της ΔΕΥΑΜΒ.

Η ανεξόφλητη οφειλή – χρέωση του 4 υδρομέτρου ανέρχεται, την 18-4-2013, στο ποσό των 575,42 ευρώ, βάσει της έγγραφης καρτέλας της ΔΕΥΑΜΒ.

Η ανεξόφλητη οφειλή – χρέωση του 5 υδρομέτρου ανέρχεται, την 18-4-2013, στο ποσό των 20.015,50 ευρώ, βάσει της έγγραφης καρτέλας της ΔΕΥΑΜΒ.

Η ανεξόφλητη οφειλή – χρέωση του 6 υδρομέτρου ανέρχεται, την 18-4-2013, στο ποσό των 1.087.610,95 ευρώ, βάσει της έγγραφης καρτέλας της ΔΕΥΑΜΒ.

Η συνολική οφειλή του Νοσοκομείου ανέρχεται στο ποσό του 1.108.201,87 ευρώ.

Προς αποφυγή δικαστικών διενέξεων, ΔΕΥΑΜΒ και Αχιλλοπούλειο συμφώνησαν το Νοσοκομείο Βόλου, μετά την ρύθμιση της οφειλής να παραιτηθεί εν μέρει, της ανακοπής που άσκησε κατά της ΔΕΥΑΜΒ και της διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου και να αναγνωρίσει ρητά και ανεπιφύλακτα τις οφειλές του.

Το Νοσοκομείο Βόλου αμφισβητεί μόνον την ανεξόφλητη οφειλή – χρέωση, η οποία, ανέρχεται, την 18-4-2013, στο ποσό των 174.961,70 ευρώ, βάσει της έγγραφης καρτέλας της ΔΕΥΑΜΒ. Η διαφορά, για την οφειλή που αφορά στο τρίτο υδρόμετρο, θα λυθεί, με την εκδίκαση της ασκηθείσης, εκ μέρους του Νοσοκομείου, της ανακοπής (όπως περιορίζονται τα αιτήματά της, μετά την εν μέρει παραίτηση του Νοσοκομείου, από το δικόγραφο και μόνον για τους προβαλλόμενους, αποκλειστικά γι΄ αυτήν λόγους) και την έκδοση δικαστικής απόφασης.

Το Νοσοκομείο Βόλου, μετά τη ρύθμιση της οφειλής, παραιτείται του δικογράφου της από 5-4-2013 ανακοπής που άσκησε κατά της ΔΕΥΑΜΒ και της διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου που αφορά στην υποχρέωση εξόφλησης μέρους της ως οφειλής.

Σε περίπτωση μη καταβολής, εκ μέρους του Νοσοκομείου Βόλου, έστω και μίας δόσης, η ΔΕΥΑΜΒ διατηρεί το δικαίωμα να επιδιώξει την είσπραξη της οφειλής, συμπεριλαμβανομένων των τόκων, λοιπών δικαστικών εξόδων και δαπανών, βάσει των δικαστικών αποφάσεων που έχουν ήδη εκδοθεί, για μέρος της οφειλής, καθώς και να ακολουθήσει τη δικαστική οδό για την είσπραξη του υπολοίπου της ως συνολικής ρυθμιζόμενης οφειλής, όπως επίσης και κάθε άλλο νόμιμο μέσο.

Η ρύθμιση δεν αφορά τους εκδιδόμενους, μετά την 18-4-2013, λογαριασμούς και χρεώσεις των υδρομέτρων του Νοσοκομείου, για τις οποίες θα εκδοθούν αντίστοιχα ειδοποιητήρια – τιμολόγια, τα οποία το Νοσοκομείο Βόλου, υποχρεούται να εξοφλεί, εντός της αναγραφόμενης, σ’ αυτά, τασσομένης προθεσμίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το