Photo Gallery, Πολιτική

Ο Σαμαράς βλέπει Παπούλια

 

 

Ζήτησε έκτακτη συνάντηση σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εντονότατες αντιδράσεις από την  αντιπολίτευση για τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες

ΑΘΗΝΑ 31.-

Έκτακτη συνάντηση για αύριο (σήμερα) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ομιλία Παπανδρέου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Γ. Παπανδρέου εξήγγειλε διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση και ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

 

Με δήλωσή του στο MEGA, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατήγγειλε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι “αποφάσισε να παίξει σε μια ζαριά ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων, την Ελλάδα στην Ευρώπη”.

 

“Ο κ. Παπανδρέου, αφού δεν μπόρεσε να κάνει συνένοχό του τη ΝΔ, επιχειρεί να κάνει συνένοχό του τον λαό” είπε ο Γιάννης Μιχελάκης και τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία και να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό. “Αυτό το δημοψήφισμα ουσιαστικά είναι ένας έμμεσος εθνικός διχασμός, πρόκειται για δημοκρατική και συνταγματική εκτροπή… Μία είναι η λύση, άμεσα εκλογές” πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

 

“Ωμό εκβιασμό” χαρακτήρισε την αναγγελία της διενέργειας δημοψηφίσματος ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μάκης Μαϊλης μιλώντας στο MEGA. “Νομίζουμε ότι η ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού δεν θα περάσει. Εμείς λέμε κάτω η κυβέρνηση, εκλογές τώρα” τόνισε.

 

“Τι σημαίνει το δημοψήφισμα που εξάγγειλε απόψε ο πρωθυπουργός: Ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, που θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον προβοκάτσιες, απειλές και οτιδήποτε για να γονατίσουν και να υφαρπάξουν ένα ‘ναι’ στη νέα σύμβαση” δήλωσε ο κ. Μαϊλης.

 

Και πρόσθεσε: “Εμείς λέμε εκλογές τώρα. Ό,τι και να συμβεί με αυτά που ακούμε για τις δανειακές συμβάσεις, το μεγάλο θύμα θα είναι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έτσι ή αλλιώς. Και μια πρόγευση του τι πρόκειται να συμβεί πήραμε απόψε. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ανίερες συμμαχίες. Δηλαδή θα πάμε σε ένα δημοψήφισμα με ένα ‘ναι’ και μ’ ένα ‘όχι’ όπου το ‘όχι’ του ΚΚΕ θα μετρήσει μαζί με το ‘όχι’ της ΝΔ ή του Καρατζαφέρη ενώ έχουμε στρατηγική αντίθετη… Ο λαός θα την κρίνει την κυβέρνηση όχι μόνο με την ψήφο, αλλά σε όλη την Ελλάδα, γενικός ξεσηκωμός για να δεχθεί χτύπημα το πολιτικό σύστημα, ισχυρό πλήγμα και να ανοίξει δρόμος για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής”.

 

“Το επισφράγισμα μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής, ο κ. Παπανδρέου φαίνεται πως θέλει να τη σφραγίσει με ένα εξίσου τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα. Όσον αφορά στην ψήφο εμπιστοσύνης, ας τολμήσει να ψηφίσουν οι βουλευτές του πίσω από παραβάν και τότε θα διαπιστώσει την πολιτική του γύμνια. Καληνύχτα κύριε Παπανδρέου” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

 

“Ο πρωθυπουργός, ευρισκόμενος σε πλήρες αδιέξοδο, κάνει κινήσεις που οδηγούν τη χώρα σε εξαιρετικά μεγάλους κινδύνους” δήλωσε στο MEGA ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης. “Εγείρεται θέμα αντισυνταγματικότητας διότι απαγορεύονται δημοψηφίσματα για δημοσιονομικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να περιλαμβάνονται γιατί συνοδεύουν την όποια δανειακή σύμβαση. Και βεβαίως είναι τελείως αδύνατον να απαντήσει συγκροτημένα ο ελληνικός λαός για ένα κείμενο 1.000 σελίδων, 500 σελίδων ή 400 σελίδων το οποίο θα περιέχει μια σειρά από ερωτήματα” ανέφερε ο κ. Βορίδης.

 

Και πρόσθεσε: “Όλο αυτό γίνεται επειδή ο κ. πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει μια απλή λύση για να δώσει ώθηση στα γεγονότα. Να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Είναι απλό, είναι καθαρό, είναι σαφές. Και αυτό δεν το κάνει, αλλά αντιθέτως επιλέγει λύσεις που, με όποια τους εκδοχή, θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο”.

 

Για υπεκφυγή που δεν θα υποκαταστήσει την αναγκαιότητα για προσφυγή στις κάλπες και που δεν καλύπτει το έλλειμμα της δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ. του Συνασπισμού, σχολίασε στο MEGA ότι “το δημοψήφισμα είναι μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία και έτσι όπως την ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ευτελίζεται”.

 

Για “απόφαση που ανοίγει τον ασκό του αιόλου” έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας επίσης στο MEGA. “Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ένας πρωθυπουργός θα μπορούσε να επιλέξει το δικό του προσωπικό όφελος έναντι αυτού της χώρας” είπε.

 

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έθεσε το ερώτημα “ποιες τράπεζες θα μπο%C

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το