Πολιτική

Ο Ευαγ. Βενιζέλος για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Βενιζέλος

Σε εκτίμηση για τη νέα συμφωνία που θα προωθηθεί στην Κύπρο προέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη πως ακόμα και αν υπάρξει αλλαγή στη συμφωνία θα είναι μια παραλλαγή της προηγούμενης και όχι βελτιωμένη.

Σε σχέση με το πρόβλημα στην Κύπρο το Πολιτικό Συμβούλιο υιοθέτησε ως απόφασή του την ομιλία του κ. Βενιζέλου στη Βουλή το πρωί της Τρίτης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι η ανορθολογική ανάλυση των πραγμάτων οδηγεί στον φασισμό και ανέδειξε το θέμα της εθνικής στρατηγικής στην Κύπρο και το πώς λειτούργησαν τα κόμματα εκεί, σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως, ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η απόρριψη των αποφάσεων του Eurogroup από την κυπριακή Βουλή, στην Κύπρο υπάρχει κοινό μέτωπο των κομμάτων που υπηρετεί μια κεντρική γραμμή.

Ανέφερε πως αποτελεί κεντρικό ζήτημα και είναι αναγκαία η συνεννόηση των κομμάτων σε ένα εθνικό στόχο.

Επικεντρώνοντας στα ανοιχτά θέματα της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ότι θα πρέπει οι αποκλίσεις που υπάρχουν να απορροφηθούν ως το τέλος του προγράμματος και μίλησε για επιμήκυνση έως και το 2016.

Με ειδική αναφορά σχολίασε την υψηλή ανεργία στη χώρα και ενημέρωσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ότι το επόμενο διάστημα θα συνεργαστούν οι κ.κ. Στουρνάρας, Βρούτσης, Βιρβιδάκης, Κουκουλόπουλος, Κουτρουμάνης, Σαχινίδης επί της βάσης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Επιφυλάχθηκε επίσης να ενημερώσει το Πολιτικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση σε σχέση με τους κανόνες, την αποτελεσματικότητα και τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δικαιώθηκε στην πρότασή του να μην εξειδικευτούν τα 11,5 δις μέτρα, πρωτού συμφωνηθούν οι στόχοι του προγράμματος.

Επιπλέον, σε επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης θα ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του κόμματος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε θεματικές ημερίδες.

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι πρέπει να αποφασιστεί ποιο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου θα αναλάβει να παρουσιάσει την πρόταση για τον εκλογικό νόμο και αναφέρθηκε στα ανοιχτά θέματα που έχει αναλάβει να προωθήσει το ΠΑΣΟΚ και που είναι η καμπάνια κατά του ρατσισμού και η προετοιμασία για την αναθεώρηση του συντάγματος.

Αναφορές στη λειτουργία του κόμματος

Σε σχέση με τη λειτουργία του κόμματος οκ. Βενιζέλος ζήτησε από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου να έχουν πλήρη απασχόληση με το κόμμα και ανακοίνωσε εβδομαδιαίες συνεδριάσεις κάθε Τετάρτη μεσημέρι.

Σε αυτές θα καλούνται αναλυτές και θα συζητούνται συγκεκριμένα θέματα, ενώ τόνισε την ανάγκη κάθε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου να αναλάβει έναν τομέα δράσης και μια γεωγραφική περιφέρεια.

Αναφερόμενος στην ανανέωση των Οργάνων σημείωσε πως η ανανέωση που έχει υπάρξει θα κριθεί, όχι μόνο ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά από την παρουσία και τη συμμετοχή των νέων μελών.

Κάλεσε όλα τα μέλη να καταθέσουν γραπτές εισηγήσεις για θέματα που τους αφορούν και ζήτησε να έχουν παρουσία μέσω αρθρογραφίας στα Μέσα Ενημέρωσης.

Στην ομιλία του επισήμανε, επίσης, τη σημασία που έχουν τα απλά στελέχη για το κόμμα και έδωσε εντολή να καταγραφούν τα μέλη των περιφερειακών συμβουλίων και να έχει ολοκληρωθεί η οργανωτική συγκρότηση συγκρότηση του κόμματος πριν το ΠΑΣΧΑ.

Ζήτησε επίσης από την εκπρόσωπο Τύπου κα Φώφη Γεννηματά και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου κ. Δημήτρη Καρύδη μια πρόταση για την επικοινωνιακή πολιτική και το σχεδιασμό του κόμματος.

Παρέμβαση για τα εσωκομματικά θέματα έκανε ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος στάθηκε σε τρία σημεία: στην αυτοοργάνωση του κόμματος λόγω δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, στην ανάπτυξη ενός δικτύου επιστημόνων εξωτερικού και στην αξιολόγηση των στελεχών μέσω σχετικής επιτροπής.

Ο κ. Βενιζέλος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε ξανά στο ζήτημα της συνεννόησης της Κεντροαριστεράς και επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στη βάση της Κεντροαριστεράς.

Ανακοίνωσε, δε, πως στις 15 Ιουνίου έχει προγραμματισμένο ταξίδι για τη Γαλλία όπου θα συναντηθεί με αρχηγούς σοσιαλιστικών κομμάτων για να συζητήσουν για την Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος έδωσε συγχαρητήρια στην Νεολαία για την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την Χρυσή Αυγή και τους ενθάρρυνε να μην υστερούν σε θέματα ακτιβισμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το