Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ομόφωνα Μεγάλη Τετάρτη η Πρωτομαγιά

Αποφάσισε χθες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου
Αποφάσισε χθες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου

Ομόφωνα αποφάσισε χθες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου να εορταστεί τη Μ. Τετάρτη η Εργατική Πρωτομαγιά, καθώς όπως τονίστηκε «δεν είναι μεταφερόμενη αργία, όπως προσπαθεί να το περάσει η κυβέρνηση, αλλά απεργία». Μάλιστα για εκείνη την ημέρα έχουν προγραμματιστεί προς το παρόν δύο συγκεντρώσεις. Μία από την πλειοψηφία των παρατάξεων του ΕΚΒ στην πλατεία Ελευθερίας στις 9.30 το πρωί και μία δεύτερη από τη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ στις 10.30 στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΕΚΒ κ. Θαν. Παπαδημόπουλος δήλωσε αντίθετος στη μεταφορά της Πρωτομαγιάς, για τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, χαρακτηρίζοντας παράλληλα άστοχες τις δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, για μεταφορά της Πρωτομαγιάς, προκειμένου, να δουλέψουν τα καταστήματα. Όπως δήλωσε «οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι δύο και τρεις μήνες, δεν περιμένουν να πάνε για ψώνια τη Μ. Τετάρτη, που φέτος συμπίπτει με την Πρωτομαγιά».

Και ο γραμματέας του ΕΚΒ κ. Δημ. Βασιλείου συμφώνησε με την απεργία την Πρωτομαγιά, τονίζοντας ωστόσο πως θα είχε ενδιαφέρον και η απόφαση της ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ κ. Μιχ. Τριανταφυλλίδης στηλίτευσε τη στάση της ΕΣΣΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, επισημαίνοντας ότι η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία.

Ανέφερε ειδικότερα: «Στοχοποίησαν τη ζωή της εργατικής τάξης, επιτέθηκαν σε μισθωτούς και τώρα έχουν βάλει το στόχαστρο και το σύμβολο της εργατικής τάξης, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να τη μετατρέψει σε κινητή γιορτή. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα πρέπει να είναι το εφαλτήριο κι ένας φωτεινός φάρος για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν».

«Καθημερινή η παρουσία του ΕΚΒ στα δικαστήρια»

Εκτός από το θέμα της Πρωτομαγιάς, ο πρόεδρος του ΕΚΒ ανέφερε ότι πλέον είναι καθημερινή η παρουσία του ΕΚΒ στα δικαστήρια, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με τις καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων τους. Η ολομέλεια, αποφάσισε μάλιστα, να εξουσιοδοτήσει το δικηγόρο κ. Μαργ. Πατσιαντά να εκπροσωπήσει το Εργατικό Κέντρο Βόλου σε δύο προσφυγές που θα συζητηθούν στο Εφετείο της Λάρισας. Η πρώτη αφορά προσφυγή της εταιρείας ΜΕΤΚΑ που θα εκδικαστεί την Παρασκευή, κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωσε τρεις εργαζόμενους και η δεύτερη αφορά την περίπτωση ενός εργαζόμενου στη ΒΜΤ. Παράλληλα αποφασίστηκε η εκπροσώπηση του ΕΚΒ και στην εκδίκαση της υπόθεσης των 11 απολύσεων στον Κιολεΐδη που εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Βόλου στις 19 τρεχ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το